Platform over gevels, glas & daken
Met hygiënisch design klaar voor dagelijkse reiniging

Met hygiënisch design klaar voor dagelijkse reiniging

DV 650 en DV 800 FP-r van Leybold: compact, hygiënisch, robuust

Vacuümsystemen die gebruikt worden in voedsel- en verpakkingsprocessen moeten bijdragen aan een veilige en efficiënte voedselvoorziening. Met de nieuwe wash-down vacuümpompen DV 650 en DV 800 FP-r van de gevestigde, drooglopende DRYVAC serie, heeft Leybold twee modellen ontwikkeld voor deze industriële processen. Hun gebruik vergemakkelijkt de productie, verhoogt de voedselveiligheid en verlengt de houdbaarheid van levensmiddelen.

Wasbaar in elke installatiepositie

De nieuwe DRYVAC DV 650 en DV 800 FP-r schroefvacuümpompen worden niet alleen gekenmerkt door hun bewezen functionele principe, maar ook door hun compacte ontwerp. In veeleisende, ruwe voedseltoepassingen vereisen ze slechts een kleine voetafdruk en weinig installatieruimte. Bovendien kunnen ze in elke installatiepositie binnen en buiten worden gewassen.

Installatie dicht bij de machine mogelijk

Bovendien maken de compacte afmetingen en het lage geluidsniveau een ongecompliceerde installatie in de directe omgeving van de productielijn mogelijk. Het voordeel voor de gebruikers: bij de dagelijkse reiniging van de installatie kunnen de DV 650/800 FP-r pompen in één proces met de productieapparatuur worden gespoeld. Dit resulteert in minder systeemuitval, betere cyclustijden, minder onderhoud, een hogere hygiënestandaard en een hogere vul- en verpakkingscapaciteit. Dit is een echt voordeel bij verpakkingstoepassingen die een goed vacuümniveau (d.w.z. lage druk) vereisen, zoals bijvoorbeeld skinpack.

Olievrije technologie vermindert vervuiling

Dankzij hun rotorontwerp werken de robuuste DRYVAC-modellen van Leybold zeer energie-efficiënt en met lage levensduurkosten. In overeenstemming met het eisenprofiel in de meeste toepassingen garandeert hun gebruik ook een hoge pompsnelheid van atmosferische druk tot lage drukgebieden. Dankzij de moderne, olievrije pomptechnologie is het risico van verontreiniging van de verpompte media met smeermiddelen minimaal. “Deze eis is van groot belang voor alle toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie,” meldt Olaf Stahlschmidt, de DRYVAC productmanager bij Leybold.

Uitgerust met frequentieomvormer

De DV 650 en DV 800 FP-r modellen zijn uitgerust met een frequentieomvormer voor eenvoudige bewaking en regeling. Deze maakt verschillende functies mogelijk: Hij levert bijvoorbeeld alleen de energie die op een bepaald moment nodig is, wat leidt tot een lager energieverbruik. Bovendien biedt hij de mogelijkheid van een definieerbare verhoging van de rotatiefrequentie waarmee een vacuümkamer voorzichtig kan worden geëvacueerd. Dit is vooral een voordeel bij de verwerking van levensmiddelen die van vorm zouden veranderen als de druk in de kamer te snel zou dalen, zoals bakkerijproducten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details