Platform over gevels, glas & daken
Meerkleuren gevelbeeld bij state-of-the-art distributiecentrum Roermond
Bij het gloednieuwe state-of-the-art distributiecentrum Frasers Park Roermond, zijn de gevelpanelen en hoogprofielen voor het dak van Joris Ide toegepast.

Meerkleuren gevelbeeld bij state-of-the-art distributiecentrum Roermond

Bij Frasers Park Roermond is een gloednieuw, state-of-the-art distributiecentrum gebouwd, ontwikkeld door Frasers Property Industrial. Het enorme gebouw (totaal ruim 33.000 m2) voldoet aan alle moderne specificaties en is gebouwd volgens BREAAM ‘Very Good’ certificering, waardoor de carbon footprint van het pand is geminimaliseerd. Op de gevel heeft de architect gekozen voor een lijnen- en kleurenspel, met gevelpanelen van Joris Ide, om het gebouw een bijzondere uitstraling te geven. 

Het gebouw is gerealiseerd door VDR Bouwgroep waarbij Kempen Cladding de monterende partner voor de gevel is geweest. “Wij adviseren in het gehele bouwproces en zitten dan ook vroegtijdig met betrokken partijen om tafel,” zegt Willem van Rootselaar, Business Development Manager Benelux en Sales bij Joris Ide. 

De JI WALL1000VB gevelpanelen in de RAL-kleuren 7016, 7035 en 7000 zijn blind bevestigd en voldoen aan de vereiste isolatiewaarden. Het pand is gebouwd volgens BREAAM ‘Very Good’ certificering.

Uniek gebouw

Van Rootselaar constateert dat er een kentering gaande is in de huidige markt: “Waar distributiecentra eerder grote dozen in een uni-kleur waren, wil een opdrachtgever zich tegenwoordig onderscheiden met hun pand. Qua esthetica en vormgeving van distributiecentra ben je wat beperkter uiteraard, maar als architect kun je spelen met lijnen en kleuren, waarmee een extra toevoeging in het gevelbeeld van dit soort grote gebouwen ontstaat. Zo creëer je een heel andere uitstraling.” Dat is hier volgens Van Rootselaar bij Frasers Park Roermond duidelijk het geval. “De architect heeft gekozen voor de JI WALL1000VB microprofilering in de RAL-kleuren 7016, 7035 en de speciaal aangemaakte kleur 7000. De gevelpanelen zijn blind bevestigd volgens een specifiek patroon. Hiermee is een uniek meerkleuren gevelbeeld gerealiseerd bij het state-of-the-art distributiecentrum Frasers Park Roermond.”

Dankzij een specifiek kleuren- en lijnenspel van de architect ontstaat een unieke uitstraling.

De keuze is reuze

Joris Ide biedt een enorm pakket aan gevelbekleding in verschillende profileringen. “Van microrib naar plank, van gelinieerd naar golfplaat profilering; allemaal blindbevestigde gevelpanelen waar een architect of opdrachtgever uit kan kiezen voor de geveltoepassing. Deze zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren. Bovendien hebben wij een enorm kleurenpallet, zodat ook daar specifieke keuzes in gemaakt kunnen worden.” Van Rootselaar legt uit dat het standaard kleurgamma uit high-end kleuren bestaat met een goed gedegen coating op het paneel. Er zijn meerdere verschillende coating opties met voor elk van die opties, variabel in dikte, ook weer een enorm kleurengamma. De garantie op de coating varieert van 10 tot 40 jaar. “Daarnaast kan een architect of opdrachtgever vanaf 25 micron tot 200 micron ook kiezen voor unieke kleuren. Bij voldoende afname uiteraard, maar bij een distributiecentrum is dat meestal geen probleem,” grapt Van Rootselaar. “Werkelijk elke gewenste kleur is te maken.”

Totaalleverancier

Naast de diversiteit in profilering en kleurengamma is er bij Joris Ide ook ruimschoots keuze in isolatie. “Uiteraard denken wij ook op dat front mee. Onze gevelpanelen voldoen aan de gevraagde isolatiewaarden. Bovendien dragen goed geïsoleerde gevelpanelen positief bij op het gebied van de reductie van CO2-uitstoot. We kunnen leveren tot een dikte van 150 mm.” Van Rootselaar vertelt dat Joris Ide daarnaast een combinatie kan maken van PIR-gevelpanelen op de reguliere gevels en brandwerende steenwol gevelpanelen op de gevels waar een brandwerendheidseis van toepassing is. “Als totaalleverancier bieden we niet alleen gevelbekleding, maar ook koudgewalste profielen zoals wandregels, dakgordingen, draagstructuren en we hebben een heel gamma aan enkelstaal profileringen voor dak en geveltoepassing. Ook zijn wij in staat bij de kantoorgedeeltes van onder andere distributiecentra een high-end gevel te realiseren met onze façade profielen: je ziet dat daar toch vaak een extra upgrade wordt toegepast, zowel in vormgeving als in materialisatie, om een luxere uitstraling van het gebouw te creëren.” 

“Joris Ide is echt het aanspreekpunt voor de gehele gebouwschil, wat voor het proces, van ontwerpfase tot realisatie, een enorm voordeel is. Als onafhankelijke producent kunnen wij goed adviseren, waarbij duurzaamheid, het reduceren van risico’s en faalkosten en een positieve bijdrage aan de doorlooptijd belangrijke factoren zijn,” zegt Van Rootselaar tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details