Platform over gevels, glas & daken
Meer dan één reden om te feesten

Meer dan één reden om te feesten

Voor de professionele raam- en deurfabrikant en de gevelbouwer is Orgadata een begrip. Het softwarehuis ontwikkelt en verdeelt het pakket Logikal, waarmee raamfabrikanten met succes hun systemen plannen en produceren. Dit succesverhaal duurt inmiddels twee decennia. De firma viert haar 20-jarig bestaan en deed zichzelf eigenlijk het mooiste geschenk cadeau met de ingebruikname van een nieuw kantoorgebouw op de hoofdsite in het Duitse stadje Leer. Meteen twee goede redenen om te feesten.

Groeifirma

Het softwarehuis werd opgericht in 1999 door Bernd Hillbrands en Axel Giertz, die in 2017 op veel te jonge leeftijd overleed. Op de zolderverdieping van een woning werkten de beide programmeurs aan eigen software-oplossingen. Hun idee om een specifieke software voor de raam- en deurfabrikanten en de gevelbouwers te ontwikkelen en die aan bedrijven te verhuren, maakte van Orgadata een technologische voortrekker in de branche. Terwijl de firma in de beginjaren slechts vijf medewerkers telde, bestaat dat personeelsbestand vandaag uit meer dan 450 mensen wereldwijd. De 27 vestigingen van het softwarehuis zijn immers verspreid over heel de wereld. Sinds enkele jaren heeft Orgadata ook een filiaal in Nederland, met name in de Friese stad Leeuwarden.

Logikal

Meer dan 16.000 gebruikers in 112 landen wereldwijd vertrouwen op het programma Logikal om hen te helpen de beste ramen, deuren en gevels te realiseren. De software heeft een sterke reputatie als elektronische ondersteuning voor meer efficiëntie en productiezekerheid bij de raamfabrikanten. Logikal wordt gebruikt in alle fases van het productieproces en ondersteunt de gebruiker vanaf de calculatie, offerte en bestelling tot de constructie en de werkvoorbereiding. Ook op de werkvloer draagt deze software haar steentje bij. Zo worden CNC-machines direct vanuit het programma aangestuurd. Een paar muiskliks en alle gegevens uit de werkvoorbereiding kunnen rechtstreeks op de zaagautomaten en bewerkingscentra gebruikt worden. Zonder verdere programmering op de werkvloer weten de machines, wat ze moeten doen, zodat de producten zo gemaakt worden, zoals de klant ze besteld heeft. De ideale aanvulling is Logikal MES, het systeem waarmee alle processen in de productie gedigitaliseerd, geoptimaliseerd en gestuurd worden. Bovendien wordt gestreefd naar een papierloze productie en ondersteunt Logikal MES een eigen productiecontrole.

De opening van het nieuwe Orgadata-huis gebeurde met het plechtige doorknippen van het rode lint. We herkennen van links naar recht: Dr. Torsten Slink (IHK-directeur), politicus Matthias Groote, minister-president Stephan Weil, TV-moderator Harro Füllgrabe en Bernd Hillbrands als CEO van Orgadata.

 

Een belangrijke troef voor de software van Orgadata is dat alle producten van de bekendste leveranciers van profielen en beslag voor de productie van aluminium-, staal- en kunststofsystemen geïntegreerd zijn. Naast profielen en beslag zitten ook heel wat accessoires in de bibliotheek – steeds de meest actuele situatie en prijzen. Met behulp van deze gegevens kunnen ramen, deuren en gevels zonder problemen ontwikkeld en geproduceerd worden. Orgadata blijft deze databank continu bijwerken en integreert steeds weer zinvolle innovaties. Deze nieuwigheden zorgen voor een verdere optimalisatie van de workflow en een nog hogere nauwkeurigheid op de werkvloer. Bovendien openen ze nieuwe mogelijkheden. Het softwarehuis hecht ook veel belang aan de gebruiksvriendelijkheid en een intuïtieve bediening van de software. En de compatibiliteit met andere programma’s en machines maakt het plaatje compleet. Zoals bij de samenstelling en update van de productendatabank kiest Orgadata ook hier voor een intensieve samenwerking met verschillende spelers op de markt en profiteert van excellente netwerken.

De kers op de taart voor firma’s is de mogelijkheid om de software van Orgadata te huren. Zo moeten ze geen grote som in één keer betalen om het softwarepakket aan te kopen, maar kiezen voor een maandelijkse huursom. De voordelen liggen voor de hand. Met de lancering van dit huurconcept zowat twintig jaar geleden – net na de oprichting van de firma door Bernd Hillbrands en Axel Giertz al – was Orgadata één van de pioniers op de markt.

Nieuwe kantoren

Het succesverhaal van Orgadata duurt intussen al twee decennia. De firma bestaat immers precies twintig jaar. Maar dat was niet de enige reden om een feestje te bouwen. De directie investeerde recent ook in de bouw van nieuwe kantoorruimtes in de Noord-Duitse stad Leer, waar de hoofdzetel gevestigd is. Langs de oevers van een voormalige rivieruitloop werd een imposant en functioneel gebouw gerealiseerd met kantoorruimtes, ingericht volgens de nieuwste concepten. De medewerkers krijgen er de nodige ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten en zo de Logikal software verder te optimaliseren en uit te bouwen. ‘Open ruimtes zorgen voor een open geest en nieuwe ideeën’, zei één van de talrijke gastsprekers tijdens de openingsceremonie in mei. Heel wat prominenten waren naar Leer gekomen om Orgadata te feliciteren, onder andere Stephan Weil, minister-president van de Duitse deelstaat Niedersachsen. Ook hij had veel lof voor de creativiteit van Orgadata en de innovatieve bedrijfscultuur, waarbij de goede werkomgeving en –sfeer voor de medewerkers centraal staat. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details