Platform over gevels, glas & daken
Zonwering

Meer dan alleen een nuttige buitenruimte

SUN_M_SF125_Terrassendach_modernes EFH_Totale Innen(ENT_ID=1370 kopiëren
In de zomer beschermt een glazen dak met een aan- of onderbouwdak de aangrenzende woonruimte tegen te veel opwarming.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | SUNFLEX

11 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Vaste terrasoverkappingen van glas bieden transparante weersbescherming en tegelijkertijd een verlenging van de leefruimte. Het is veel meer dan alleen een nuttige buitenruimte, want in de zomer beschermt een terrasoverkapping de aangrenzende woonruimte tegen te veel opwarming. Maak kennis met twee nieuwe varianten van SUNFLEX, de SF 112 en SF 152.

Alle terrasoverkappingen van SUNFLEX hebben hoogwaardige profielen en afdekkingen zonder zichtbare schroefverbindingen.

Dankzij de interne statica van de SF 125 biedt SUNFLEX haar klanten nu een nog grotere verscheidenheid aan terrasvormingsopties. De nieuwe terrasoverkapping is net zo transparant, praktisch en veelzijdig als de modellen SF 112 en SF 152 of de varianten SF 112 Plus en SF 152 Plus met dakoverstek. Alle daken zijn leverbaar in glasdiktes van 8, 10 en 12 millimeter en laten een dakhelling toe van 3 tot 45 graden. In combinatie met een van onze schuiframen of schuif-/draaisystemen ontstaat er een afgesloten ruimte waar weersinvloeden geen grip op hebben. Verschillende dakvormen, kleurvarianten en uitrusting maken een individuele aanpassing aan het bestaande huis en aan de behoeften van de bewoners mogelijk. Integreerbare LED-verlichtingssystemen verlichten het terrasgedeelte in het donker en zorgen tegelijkertijd voor een aangename feel-good sfeer. Uitgerust met verwarmingselementen wordt hier een gezellige plek gecreëerd, zelfs in de koude maanden, waar planten kunnen overwinteren, desnoods zelfs het wasgoed droog kan staan ​​en dat tegelijkertijd uitnodigt tot verpozen.

De flexibele ruimte in de frisse lucht is niet alleen geschikt om tuinstoelen op te stapelen, maar ook om op regenachtige of frisse dagen een gezellige zithoek te creëren.

Dit is precies waar de echte meerwaarde van een terrasoverkapping van glas naar voren komt. De flexibele ruimte in de frisse lucht is niet alleen geschikt om tuinstoelen op te stapelen, maar ook om op regenachtige of frisse dagen een gezellige zithoek te creëren. Het terras kan gebruikt worden als droge barbecueplaats en zorgt ervoor dat je langer buiten kunt blijven. Met een glasdikte van 8, 10 of 12 millimeter zijn de terrasoverkappingen van SUNFLEX bestand tegen zware regen, wind en hagel. In de zomer daarentegen beschermt een glazen dak met een aan- of onderbouwdak de aangrenzende woonruimte tegen te veel opwarming. Alle terrasoverkappingen van SUNFLEX hebben bovendien hoogwaardige profielen en afdekkingen zonder zichtbare schroefverbindingen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Gevelbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details