Platform over gevels, glas & daken
Meer anodiseerkleuren en zero defect 
Naast Arbo-technische verbeteringen heeft de nieuwe fabriek ook milieutechnisch een veel betere footprint.

Meer anodiseerkleuren en zero defect 

Alumet is verhuisd naar een nieuwe en veel grotere locatie. Het nieuwe bedrijfspand met compleet nieuwe installaties biedt het anodiseerbedrijf de mogelijkheid om het productievolume te verdrievoudigen, levertijden drastisch te verkorten, de kwaliteit te verhogen en de milieu-impact te verlagen. Daarnaast zal het assortiment aan kleuren worden uitgebreid van 24 naar 36 kleuren, waaronder 4 nieuwe kleuren grijs en 3 nieuwe kleuren zilver. 

Het nieuwe bedrijfspand met compleet nieuwe installaties biedt Alumet de mogelijkheid om het productievolume te verdrievoudigen, levertijden drastisch te verkorten, de kwaliteit te verhogen en de milieu-impact te verlagen.

Meer kleuren aanbieden krijgt gestalte doordat we in de nieuwbouw chemisch glanzen kunnen gaan aanbieden, ook wel chemical bright genoemd, legt directeur Remco Baartmans uit. “Daarmee kunnen we het mechanisch borstel- en polijstwerk in de voorbehandeling ook verbeteren. We gaan in de nieuwe fabriek ook stralen, shotblasting genoemd. Dat maakt dat we voor de gevelbouw alle denkbare mechanische voorbehandelingen kunnen uitvoeren. Wij werken vrijwel uitsluitend voor de gevelbouw. De tendens daar is dat men steeds meer eisen stelt aan kleur, glans en structuur. Daar willen wij op inspelen. De kleuren die we aanbrengen, zijn allemaal lichtecht, gaan langer dan tachtig jaar mee, verkrijten en verkleuren niet, en zijn dus extreem duurzaam. Bovendien heeft geanodiseerd aluminium heel weinig onderhoud nodig.”

Alumet streeft naar een productie zonder defecten. Baartmans: “Tijdens het productieproces wordt iedere fout tijdig gedetecteerd, zodat er geen enkele fout wordt doorgelaten. De productielijnen zijn daarom zoveel mogelijk geautomatiseerd. We hebben als het ware een digitale fabriek gecreëerd, waarin alle procesparameters worden vastgelegd die nadien ook snel als een samenhangend informatiepakket naar boven zijn te halen. Dataverzameling is ook een manier om de kwaliteit te verhogen. Naast Arbo-technische verbeteringen heeft de nieuwe fabriek ook milieutechnisch een veel betere footprint. Elektriciteit wordt bijvoorbeeld opgewekt via zonnepanelen op het dak en het waterverbruik is met maar liefst 80% gereduceerd.”

Alumet streeft naar een productie zonder defecten.

De nieuwe fabriek is eind september officieel geopend. Dankzij de grotere productiecapaciteit kan Alumet zich nu ook meer gaan richten op klanten in het buitenland, met name in Engeland, Frankrijk en Duitsland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details