Platform over gevels, glas & daken
Mechanische bevestigings-middelen spelen een cruciale rol binnen de gebouwschil

Mechanische bevestigings-middelen spelen een cruciale rol binnen de gebouwschil

Maar ze spelen een cruciale rol in de algehele kwaliteit en veiligheid van het plat dak en dak- en wandsysteem. Dat weten ze als geen ander bij Eurofast. 

Naast de kwalitatief hoogwaardige bevestigings-middelen biedt Eurofast een full-servicepakket om de klant bij elke stap in het bevestigingsproces te ondersteunen.

Wat in 1977 begon met slecht één man met een visie, is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland op het gebied van mechanische bevestigingsoplossingen voor de complete gebouwschil. “Door de jaren heen hebben er diverse veranderingen plaatsgevonden in het bedrijf,” vertelt Frank van Kalkeren, product- en marketingmanager bij Eurofast. “Maar tot op de dag van vandaag heerst er de Eurofast-cultuur van weleer: altijd helpen waar nodig en het beste geven wat je kunt.”

Eurofast ontwikkelde posters waarop overzichtelijk is weergegeven welke bevestigingsmaterialen voor welke toepassing geschikt zijn.

Full-service technisch adviesbureau

“Ons streven is altijd om onze klanten te ontzorgen in hun zoektocht naar de meest geschikte bevestigingsoplossing voor hun specifieke situatie. Dankzij onze internationale veelzijdigheid, ervaring en expertise kunnen we heel land-, klant- en projectspecifiek adviseren. Bovendien verzorgen we onder andere de berekeningen, het testen, de bestelling en de levering, en ondersteunen we de klant vakkundig bij elke stap in het bevestigingsproces. Zodat elke gebouwschil kwalitatief hoogwaardig bevestigd kan worden. De meest geschikte oplossing is ook afhankelijk van diverse factoren. Denk daarbij aan soort ondergrond, type dakbedekking, type constructie en diverse berekeningen.” Van Kalkeren geeft aan dat dakdekkend Europa al gewend is aan Eurofast als dé partner die samen met de klant naar de juiste oplossing zoekt, snel kan schakelen en met een grote voorraad korte levertijden hanteert. “Zij weten Eurofast wel te vinden. Net als veel uitvoerende bedrijven: zij hebben zelf al vaak een idee welke oplossing ze het beste kunnen gebruiken, maar komen dan toch nog naar ons om het te toetsen en om een definitief advies te vragen.”

Heldere taal in een technische wereld 

“Nu is het tijd dat ingenieursbureaus, constructeurs én verwerkers/installateurs van gevelsystemen weten wat we te bieden hebben: een breed assortiment bevestigingsproducten voor het mechanisch bevestigen van plat dak-, dak- en wandsystemen en geventileerde gevelconstructies. Mét de bijbehorende expertise en advisering. Die meerwaarde die wij bieden maakt het verschil. Want een schroef is zoveel meer dan alleen een schroef,” zegt Van Kalkeren. “De expansie is begonnen in Nederland en daarna volgt de rest van Europa.” Door het gebruik van heldere (technische) taal, biedt Eurofast de klant het benodigde gebruiksgemak bij het bestellen en aanvragen van de juiste producten. Volgens Van Kalkeren is uit onderzoek gebleken dat constructeurs het heel prettig vinden om een overzicht te hebben waarin in één oogopslag helder is wat er verkrijgbaar is bij elke specifieke toepassing. “Daarom hebben we posters gemaakt waar alle schroeven op staan uit ons programma. Overzichtelijk en laagdrempelig: precies wat een constructeur nodig heeft om de juiste oplossing voor elke toepassing te vinden.” 

Volledig gecertificeerd dak- en wandprogramma

Sinds de overname van Baltic Fasteners uit Polen in 2019, biedt Eurofast een compleet Dak & Wand-bevestigingsprogramma inclusief ETA-goedkeuring. “Hiermee voldoen we aan de hoogste internationale eisen en normen, iets wat steeds vaker gevraagd wordt in de wereld van de dak- en wandsystemen. Door dit te kunnen bieden, hopen we vaker in het bestek opgenomen te worden. Wij zijn er klaar voor!”

De Eurofast-oplossingen voor Plat dak zijn toepasbaar voor het bevestigen van flexibele waterdichtingsmembranen en isolatie. De Dak & Wand oplossingen zijn toepasbaar voor het bevestigen van sandwichpanelen, metalen elementen en platen. Daarnaast hebben zij ook oplossingen voor het vrijwel koudebrugvrij bevestigen van geventileerde gevelsystemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details