Platform over gevels, glas & daken
Mechanisch bevestigen van de gebouwschil vraagt om de nodige expertise
De Eurofast expert komt bij jou op locatie.

Mechanisch bevestigen van de gebouwschil vraagt om de nodige expertise

Bij het bevestigen van een gebouwschil en de daarbij uiterst belangrijke keuze voor de juiste bevestiger voor een specifieke situatie, komt veel meer kijken dan men in eerste instantie zou denken. Ondanks dat bevestigingsmiddelen slechts een relatief klein deel uitmaken van de totale constructie, is de correcte manier van bevestigen van groot belang voor de algehele kwaliteit en veiligheid van een dak- en wandsysteem. Dit weten ze bij Eurofast als geen ander.

Eurofast is een full-service technisch adviesbureau voor het mechanisch bevestigen van de gebouwschil en tevens fabrikant van het toonaangevende merk Eurofast®.

Eurofast voert uittrekproeven uit op locatie.

Wat bevestig je waarop?

Voor de juiste selectie van bevestigingsmiddelen voor een bepaalde toepassing en de daarbij gestelde eisen, moet er rekening gehouden worden met verschillende factoren. De vraag die bij elk dak- en wandbevestigingsproject centraal staat is: Welke toepassing van dak- of gevelbekleding (sandwichpanelen, metalen profielen of platen) op welke ondergrond betreft het? Of kort gezegd: wat bevestig je waarop? De toepassing van ondergrond plus de dak- of gevelbekleding vormen de basis van het advies over welke bevestiger voor de specifieke toepassing geschikt is. 

Juiste waarden voor betrouwbare berekeningen

Elk bevestigingsmiddel heeft bepaalde uittrekwaarden en afschuifwaarden, waarmee de constructeur kan gaan rekenen. Wat de specifieke waarden zijn per gebouw, is afhankelijk van de ondergrond en gekozen dak- of gevelbekleding. De juiste achtergrond achterhalen is dan ook van cruciaal belang voor het genereren van de juiste waarden voor betrouwbare berekeningen. Bij nieuwbouw is de ondergrond vaak al bekend en kan een constructeur direct met de door Eurofast aangeboden uittrekwaarden en afschuifwaarden per mogelijk bevestigingsmiddel voor de toepassing gaan rekenen. 

In onze Eurofast catalogus staan de uittrekwaarden en afschuifwaarden van onze bevestigingsmiddelen.

Uittrekproeven

Wanneer er twijfel is over de ondergrond, biedt Eurofast uittrekproeven aan. Eén van de Eurofast experts komt ter plaatse en voert meerdere uittrekproeven uit op het gebouw. Voornamelijk bij renovatieprojecten is dit nog wel eens nodig. Aan de hand van een gemiddelde van de behaalde resultaten van de uittrekproeven kan er een advies gegeven worden, waarna de constructeur met de verkregen waarden kan gaan rekenen. 

Eurofast geeft productuitleg op locatie.

Factoren om rekening mee te houden

Naast de basiselementen die van invloed zijn op de selectie van het juiste bevestigingsmiddel zijn er nog meer factoren om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te weten of het een zichtbare of blinde bevestiging betreft. Bij een zichtbare bevestiging kunnen de koppen van het bevestigingsmiddel voorzien worden van een poedercoating in de kleur van de gevelbekleding, zodat het er esthetisch mooi uitziet. Een andere factor waar rekening mee gehouden moet worden is de windbelasting bij het gebouw: in welk windgebied staat het gebouw en wat is de hoogte van het gebouw in verband met de verschillende windkrachten op het gebouw. Daarbij heeft ook de functie van het gebouw invloed op het soort bevestiger. Hoe is de dynamica van het gebouw door bijvoorbeeld het gebruik van overheaddeuren? Of heb je bijvoorbeeld te maken met een zwembad waarbij de bevestigers aangetast kunnen worden door chloor? De antwoorden op al dit soort vragen spelen mee bij de keuze van het materiaal van de bevestiger. 

Het is duidelijk dat verschillende factoren van toepassing zijn op de selectie van de juiste bevestiger. Bovendien is elk bevestigingsproject uniek en zijn er verschillende behoeften op het gebied van benodigde producten en diensten. Bij Eurofast zijn we ons hier zeer van bewust en komen we met advies op maat, toegespitst op de specifieke situatie. Hierbij streven we ernaar onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen in hun zoektocht naar de meest geschikte mechanische bevestigingsoplossing, zodat elke gebouwschil kwalitatief hoogwaardig bevestigd kan worden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details