Platform over gevels, glas & daken
MDG-NET weer op volle sterkte

MDG-NET weer op volle sterkte

De Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen (MDG-NET) heeft zijn eerste activiteit van het nieuwe jaar alweer achter de rug. Op de Algemene Ledenvergadering bij Digibase in Nieuwegein, het centrum voor digitaal bouwen van VolkerWessels, werd onder meer de nieuwe bestuurssamenstelling bekrachtigd en geklonken op het nieuwe jaar. Een jaar vol met interessante activiteiten.

Leden van MDG-NET werden in het nieuwe jaar al snel ‘getrakteerd’ op een mooi uitstapje. “We hebben ervoor gekozen om de Algemene Ledenvergadering te organiseren bij Digibase in Nieuwegein,” zegt Robert-Jan Steegman van Nestinox en tevens voorzitter van MDG-NET. Het centrum voor digitaal bouwen moet uitgroeien tot de hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland. Bij DigiBase kun je de digitale wereld en de kracht van data echt beleven met als hoogtepunt de zogenaamde Experience ruimte met een enorme LED-videowall en state-of-the-art virtual reality apparatuur waarmee je ruimtes, bouwprojecten en de directe omgeving kunt beleven, nog voordat er gebouwd is.

Digitaal bouwen

De mogelijkheden van digitaal bouwen worden nog maar nauwelijks benut, klinkt het bij Steegman na een rondleiding door Digibase. “Als je ziet wat er nu allemaal al mogelijk is, dan hebben we in de bouw nog een hele weg te gaan. Mooi om te zien hoe je digitaal een gebouw volledig kunt neerzetten en er via virtual reality al doorheen kunt lopen. Het lijkt soms wel sciencefiction, maar dat is het allerminst. De rondleiding door Digibase heeft indruk gemaakt bij onze leden. Wat dat betreft zeer geslaagd. Dat geldt overigens ook voor de algemene ledenvergadering die voorafgaand aan de rondleiding werd gehouden en waarbij de nieuwe bestuurssamenstelling unaniem werd aangenomen. Het nieuwe bestuur wordt gevormd door de heer Emile van Hout (Delft Profielen), de heer Govert Kockelkoren (SAB Profiel), de heer Hans Lindhout (Dutch Profiles Center) en ondergetekende.”

Gemeenschappelijk doel

Het nieuwe bestuur zal MDG-NET nog verder op de kaart zetten en zich sterk maken voor het promoten van metalen dak- en gevelproducten. “Daarbij zetten we sterk in op het verbeteren van de kwaliteit,” zegt Steegman. “Een belangrijk onderdeel hiervan is het verder actualiseren en vertalen van de Europese richtlijnen voor de Nederlandse situatie. De oude richtlijnen zijn vooral geënt op het Bouwbesluit, terwijl we voor de nieuwe Kwaliteitsrichtlijnen uitgaan van de Europese- en NEN-normen en die aanpassen naar de Nederlandse markt. Het is een van de speerpunten voor volgend jaar. Daarbij krijgen we hulp van DumeboDWS, de brancheorganisatie van de verwerkingsbedrijven. We hebben immers een gemeenschappelijk doel: een kwalitatief hoogstaande gevel of dakconstructie realiseren voor een tevreden klant. Positief is in ieder geval dat wij als netwerkvereniging ook blijven groeien, want er hebben zich een aantal nieuwe leden aangemeld.”

De Algemene Ledenvergadering vond plaats bij Digibase in Nieuwegein.

 

De definitieve agenda van MDG-NET is nog niet helemaal bekend. Volgens Steegman staan er dit jaar weer een aantal mooie kennissessies, themabijeenkomsten en excursies gepland. “De eerstvolgende activiteit vindt in ieder geval plaats op 8 mei bij Damen Schelde Naval Shipbuilding in Vlissingen die recent zijn enorme hal heeft gerenoveerd en voorzien van een nieuwe metalen dak- en gevelbekleding.” 

Het nieuwe bestuur zal MDG-NET nog verder op de kaart zetten en zich sterk maken voor het promoten van metalen dak- en gevelproducten.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details