Platform over gevels, glas & daken
MDG-NET Award voor metalen daken en gevels
Elk project dat een metaaltoepassing heeft in dak of gevel kan kandidaat worden gesteld.

MDG-NET Award voor metalen daken en gevels

Na een ‘sabbatical’ van zes jaar blaast de vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen de tweejaarlijkse MDG-NET Architectuurprijs weer nieuw leven in. De architectuurprijs richt zich op alle facetten van het toepassen van metaal in gevels en daken. Met de prijs wil de vereniging een levendige en bovenal kwalitatief hoogwaardige toepassing van metaal in dak en gevel bevorderen. Inschrijven kan via de website van MDG-NET vanaf 1 oktober en kost nauwelijks moeite.

Courage Architecten won in 2013 de architectuurprijs.

Een architectuurprijs is altijd leuk, begint Christa Courage van Courage Architecten en tevens juryvoorzitter van de MDG-NET Architectuurprijs 2021. “We mogen als bouwend Nederland bijzonder trots zijn op wat we samen realiseren. Er gebeuren hele mooie dingen die vanzelfsprekend lang niet altijd landelijke bekendheid genieten. Daarom moedigen we iedereen aan om een project waarin metaal in dak en/of gevel wordt gebruikt zich in te schrijven voor de award. In principe kan iedereen zich aanmelden: van architect tot aannemer, maar ook de toeleverancier van metalen onderdelen of zelfs betrokken burgers.”

Laagdrempelig

Uniek aan de MDG-NET Architectuurprijs 2021 is volgens Christa, zelf winnaar van de laatste editie in 2013 met Woning Hermans in Almere, de laagdrempeligheid. “De inschrijvingsvoorwaarden zijn niet heel erg ingewikkeld. Meedoen kost heel weinig energie. Men hoeft zich niet door ellenlange documenten te worstelen om uitgebreid verslag te doen. We hopen dat we op deze manier de vele mooie pareltjes in ons land mogen verwelkomen, zodat we ze vervolgens de aandacht kunnen geven die ze verdienen. We willen met de MDG-NET Architectuurprijs 2021 vooral ook aan de wereld laten zien dat er met metaal hele gave dingen te maken zijn.”

Woning Hermans in Almere, winnaar van de laatste editie van de architectuurprijs in 2013.

3-koppige jury

De MDG-NET Architectuurprijs 2021 is een hele brede prijs. “Elk project dat een metaaltoepassing heeft in dak of gevel kan kandidaat worden gesteld,” zegt Christa die samen met Cees Jan Pen en Niels Blauwiekel de 3-koppige jury vormt. Waar Cees-Jan, onder meer lector Ondernemende Regio bij Fontys Hogescholen, meer de landschappelijke inpassingen en relaties tussen de panden en de omgeving zal beoordelen, kijkt de meer visueel ingestelde Courage naar het gebouw zelf. Niels, directeur van M3C Bouwadviesburo voor metalen dak- en gevelconstructies, kijkt met name naar de technische aspecten. “Zo leren we dus ook van elkaar,” verwacht Christa. “Ik kijk nu al uit naar de mooie discussies.”

De inschrijving voor de architectuurprijs start op 1 oktober aanstaande. Het inschrijfformulier kan worden gedownload via de website MDG-NET.nl en de inzendtermijn sluit op 31 december 2021. Begin 2022 gaat de jury de kandidaten beoordelen. In het voorjaar zal de award worden uitgereikt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details