Platform over gevels, glas & daken
MDG: kennissessie brandwerendheid

MDG: kennissessie brandwerendheid

De Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen (MDG) organiseert op vrijdag 6 september een kennissessie met betrekking tot brandwerendheid van metalen dak- en gevelproducten bij Peutz in Nijmegen. Zowel de leden van MDG als leden van zusterorganisatie DumeboDWS en de VMRG zijn volgens bestuurslid Robert-Jan Steegman van harte welkom. Het belooft een boeiende en leerzame middag te worden met interessante sprekers.

Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen is sinds begin 2019 weer volledig up and running en actiever dan ooit. “Ons doel is om op regelmatige basis excursies en kennissessies te organiseren bij voorkeur bij een van onze leden, leveranciers van metalen dak- en gevelproducten. De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op vrijdag 6 september aanstaande en is in feite een combinatie van een excursie en een kennissessie.”

Bouwkundige brandpreventie

Brandveiligheid is een hot topic, maar de kennis ervan is nog niet altijd overal optimaal in de keten, ervaart Steegman. “Reden voor ons om een kennissessie te organiseren rondom dit thema. Een gebouw volledig brandwerend maken is een onmogelijke opgave, het is wel mogelijk om de materialen zodanig te kiezen en compartimenteren dat mensen het gebouw veilig kunnen verlaten. En waar mogelijk, dat de brandweer ook nog in staat is om de schade binnen de perken te houden of in ieder geval het gebouw te redden. Tijdens de kennissessie zal Chris Boerboom, specialist in bouwkundige brandpreventie, zijn ervaringen delen en specifiek inzoomen op de metalen daken en gevels in relatie tot het thema brandwerendheid.” Behalve Chris Boerboom zal er nog een tweede spreker acte de présence geven. Daarover is MDG momenteel nog in gesprek.

Uitnodiging

Zowel leden van MDG als van onze zusterorganisatie DumeboDWS, de brancheorganisatie van de verwerkingsbedrijven, kunnen zich aanmelden voor de kennissessie op 6 september aanstaande, vervolgt Steegman. “Ook leden van de VMRG zijn van harte welkom, net als iedereen die zich betrokken voelt bij het thema brandwerendheid. We starten met een lunch en eindigen met een netwerkborrel.” Steegman heeft hoge verwachtingen van de middag en verwacht een mooie interactie tussen leveranciers en verwerkers. We hebben als MDG samen met DumeboDWS immers een gemeenschappelijk belang: een kwalitatief hoogstaande gevel en/of dak realiseren voor een tevreden klant. Samen blijven we de metalen dak- en gevelproducten voortdurend onder de aandacht brengen. Alvast tot ziens op 6 september bij Peutz in Nijmegen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details