Platform over gevels, glas & daken
MDG in 2020: volle kracht vooruit

MDG in 2020: volle kracht vooruit

De Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen (MDG) is in 2019 weer nieuw leven in geblazen en getransformeerd naar een netwerkwerkvereniging. Volgens interim voorzitter Robert-Jan Steegman kan 2019 gezien worden als een overgangsjaar. “We hebben gebouwd aan een nieuw bestuur, kunnen terugkijken op enkele mooie events, maar gaan in 2020 pas echt volle kracht vooruit,” klinkt het enthousiast.

Op de algemene ledenvergadering van 28 januari aanstaande bij Digibase in Nieuwegein wordt de nieuwe bestuurssamenstelling voorgesteld. Steegman: “Het nieuwe bestuur wordt straks gevormd door de heer Emile van Hout (Delft Profielen), de heer Govert Kockelkoren (SAB Profiel), Hans Lindhout (Dutch Profiles Center) en ondergetekende. De heer Henk Reijnders (MZAllpro) en de heer Willem Vermeulen (SAB Profiel) zijn afgetreden als bestuurslid. Op diezelfde ALV worden tevens de speerpunten voor komend jaar bekendgemaakt.”

Kwaliteitsrichtlijnen

MDG maakt zich sterk voor het promoten van metalen dak- en gevelproducten. “Daarbij zetten we sterk in op het verbeteren van de kwaliteit,” zegt Steegman. “Een belangrijk onderdeel hiervan is het verder actualiseren en vertalen van de Europese richtlijnen voor de Nederlandse situatie. De oude richtlijnen zijn vooral geënt op het Bouwbesluit, terwijl we voor de nieuwe Kwaliteitsrichtlijnen uitgaan van de Europese- en NEN-normen en die aanpassen naar de Nederlandse markt. Het is een van de speerpunten voor volgend jaar, dat we samen uitvoeren met DumeboDWS, de brancheorganisatie van de verwerkingsbedrijven. We hebben immers een gemeenschappelijk doel: een kwalitatief hoogstaande gevel of dakconstructie realiseren voor een tevreden klant.”

Upcycling

In navolging van het bezoek aan Peutz Laboratoria in 2019 staan er voor 2020 ook weer een aantal mooie kennissessies, themabijeenkomsten en excursies gepland, verklapt Steegman. “Ons doel is om kennis te delen met onze eigen leden en aanverwante branches. De kennissessie ‘Bouwkundige Brandveiligheid’ bij Peutz Laboratoria was zeer geslaagd en smaakte naar meer. In 2020 geven we daar een vervolg aan, bijvoorbeeld in de vorm van een kennissessie over het thema recycling. Recycling van metaal betekent in tegenstelling tot bij andere materialen geen downcycling, maar juist een upcycling. Op 28 januari vindt in de ochtend de ALV plaats bij Digibase met aansluitend een rondleiding door het centrum voor digitaal bouwen van VolkerWessels. Na de rondleiding door directeur René de Groot volgt een netwerklunch. Ook brengen we een bezoek aan Damen Schelde Naval Shipbuilding in Vlissingen, later dit jaar. Damen heeft zijn enorme hal recent gerenoveerd en voorzien van een nieuwe metalen dak- en gevelbekleding.”

De definitieve agenda van de kennissessies, themabijeenkomsten en excursies volgt op korte termijn. Steegman kijkt alvast uit naar volgend jaar. “We beschouwen 2019 als een overgangsjaar en gaan in 2020 volle kracht vooruit.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details