Platform over gevels, glas & daken
Maximaal wooncomfort in druk binnenstedelijk gebied
De beglazing is voorzien van een Sun-coating en dat resulteert in een daglichttoetreding van 72% en een ZTA van 0.38.

Maximaal wooncomfort in druk binnenstedelijk gebied

Met dank aan een uitgekiende glassamenstelling

Op een zeer markante plek in hartje Den Haag zijn medio vorig jaar de twee woontorens van The Roofs opgeleverd. De twee torens bevinden zich pal naast het Centraal Station, in de buurt van het busstation, tegenover de Tweede Kamer en zijn omringd met andere hoogbouw. Kortom, het is een en al bebouwing, verkeer en drukte rondom de torens. vandaglas heeft er mede aan bijgedragen dat de bewoners in de woningen maximaal comfort en woongenot ervaren.

Voor The Roofs heeft vandaglas gekozen voor de nieuwste generatie HR++ dubbel glas, oftewel IsoPerform Sun.

Bij The Roofs werd door onze opdrachtgever Alkondor Hengelo beglazing gevraagd die niet alleen voldoet aan de geldende NEN-normen, maar ook aan de akoestische eisen om voor de bewoners een zo aangenaam mogelijk verblijf te garanderen, begint Theo Dettingmeijer, key accountmanager bij vandaglas. “En daar kwam vervolgens nog een derde aspect bij: de grootte van de bouwplaats. Of anders gezegd, het gebrek aan ruimte ter plaatse. Dat betekende voor ons dus een strakke planning hanteren en een goede afstemming met tijdslots, etc. om ervoor te zorgen dat het glas niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat werd aangeleverd. Gelukkig hebben we daarvoor onze afdeling projectbegeleiding die dat tot in de puntjes afstemt en begeleidt.”

IsoPerform Sun

Voor The Roofs heeft vandaglas gekozen voor de nieuwste generatie HR++ dubbel glas, oftewel IsoPerform Sun. “Het glas biedt met Ug 1.0 een thermische isolatie die beter is dan het standaard HR++ dubbel glas (Ug ≤ 1.2). De beglazing is voorzien van een Sun-coating en dat resulteert in een daglichttoetreding van 72% en een ZTA van 0.38. Daarmee zijn de woningen het hele jaar door verzekerd van een aangenaam binnenklimaat.” Het meest ‘spannende’ zat hem volgens Theo in het bereiken van de gestelde akoestische eisen.  “Alle beglazing was akoestisch belast. We bouwen steeds dichter bij elkaar. Akoestiek vormt dan ook een steeds belangrijker onderdeel in de glasberekeningen. Onze projectafdeling is het gelukt om de gestelde akoestische eisen te combineren met de energetische prestaties, alsmede de diktebepaling ten aanzien van het geldende Bouwbesluit. Een prestatie van formaat. Al het glas is bovendien geleverd met EPD’s.”

vandaglas is bij uitstek de partij om dit soort complexe en omvangrijke projecten aan te vliegen.

Specifiek ‘gevelbouwteam’

In totaal leverde vandaglas voor beide woontorens ruim 15.000 m2 aan IsoPerform Sun. Het glas is allemaal geproduceerd in de fabriek in Emmen en gefaseerd geleverd, op bokken per verdieping. “Onderdeel van de scope vormde ook nog zo’n 500 m2 aan brandwerende beglazing van het type Contraflam”, vult Theo aan en vervolgt: “vandaglas is bij uitstek de partij om dit soort complexe en omvangrijke projecten aan te vliegen. We hebben alles in eigen huis en een team dat specifiek voor gevelbouwend Nederland werkt, dat ervaring heeft met dit soort grote projecten en dat vaak succesvol heeft kunnen toepassen. We zijn in staat om vooraf uitdagingen en ‘gevaren’ te signaleren en deze om te zetten in kansen. We denken mee en zijn graag van begin tot eind betrokken.” 

Een glasberekening maken, is op zich niet zo heel bijzonder. Maar alle eisen combineren tot een geschikt product met garantie dat tot in lengte van jaren meegaat, dat is met recht een specialisme, weet Theo uit ervaring. “Komt nog bij dat we het glas snel konden leveren. Mocht er onverhoopt in de montage een ruit sneuvelen, waren we in staat om het op hele korte termijn na te leveren. Absoluut een pré voor Alkonder Hengelo en opnieuw een mooi voorbeeld van ons onderscheidend vermogen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details