Platform over gevels, glas & daken
Matte afwerking voor houten geveldelen
Tot nu toe bestond de Ultra Pro serie voornamelijk uit coatings in zijdeglans maar nu is deze dus ook te leveren in een matte afwerking.

Matte afwerking voor houten geveldelen

Als we de trends volgen, zien we dat er steeds meer vraag is naar een matte afwerking voor houten geveldelen. Tikkurila heeft daarom dit jaar de Ultra Pro 10 toegevoegd aan hun Ultra Pro serie. Tot nu toe bestond de Ultra Pro serie voornamelijk uit coatings in zijdeglans maar nu is deze dus ook te leveren in een matte afwerking.

Groot voordeel van de Ultra Pro serie is volgens Maaike de Kroon van Finnpro, importeur van Tikkurila coatings, dat er geen aparte primer nodig is. “De coatings kunnen zowel als grondlaag en als afwerklaag toegepast worden. Ultra Pro coatings hebben optimale dekkende eigenschappen, een bijzonder goede hechting en zijn in duizenden kleuren verkrijgbaar.”

Langdurige bescherming 

De producten uit de Ultra Pro serie bieden langdurige bescherming tegen aantasting van vuil en weersinvloeden, zoals vocht en zonlicht (norm EN927). “Daarnaast wordt het hout uitstekend beschermd tegen het binnendringen van vocht (zeer lage wateropname) en scheuren van hout,” vult De Kroon aan. “Ultra Pro coatings kunnen zowel aan de lucht als bij geforceerde temperaturen gedroogd worden, waardoor sneller gestapeld en dus geproduceerd kan worden.” 

Voordelen

Een greep uit de voordelen voor productielijnen: een watergedragen technologie, lage VOS-emissie, ecologische productie, een hoge kwaliteit en kostenbesparing. Voordelen voor de eindafnemers zijn onder meer een applicatie onder zorgvuldig gecontroleerde condities. Ultra Pro coatings zijn het hele jaar door te gebruiken. Besparen tijd en kosten doordat er minder afwerking nodig is op de bouwplaats.
Tot slot zijn de coatings in verschillende glansgraden en in een grote variëteit aan kleuren leverbaar.

Matte coating

Ultra Pro 10 is de meest matte coating in de Ultra Pro serie, resumeert De Kroon. “Deze producten zijn in Finland uitvoerig getest en hebben hun betrouwbaarheid bewezen in veeleisende omstandigheden. Het product is daarom een uitstekende keuze voor de bescherming van houten gevelbekleding.”

Tikkurila is marktleider in de behandeling van houten gevelbekleding in Scandinavische landen, met meer dan 150 jaar ervaring en kennis in houtbescherming voor buiten. Finnpro is importeur van Tikkurila coatings voor Nederland en België.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details