Platform over gevels, glas & daken
MaterialDistrict Utrecht kondigt de zestiende editie aan
De 16e editie van MaterialDistrict Utrecht vindt plaats van 8 t/m 10 maart 2023 in Werkspoorkathedraal in Utrecht.

MaterialDistrict Utrecht kondigt de zestiende editie aan

MaterialDistrict Utrecht, dé beurs over de nieuwste trends op het gebied van materiaalinnovatie voor architectuur en interieur, kondigt zijn 16e editie aan, die plaatsvindt van 8 tot en met 10 maart 2023 in Werkspoorkathedraal Utrecht. Tijdens het evenement, met als thema ‘Meet the Innovators’, zullen 125 exposanten hun nieuwste producten en materialen presenteren, is er een materiaaltentoonstelling met 250 samples te bewonderen en een lezingenprogramma met 50 sprekers bij te wonen.

De 16e editie van MaterialDistrict Utrecht vindt plaats van 8 t/m 10 maart 2023 in Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Een goed overzicht van alle nieuwste trends

Als toonaangevend platform voor materiaalinnovaties voor het ruimtelijk domein, is MaterialDistrict er op gericht om bezoekers de mogelijkheid te bieden nieuwe materialen en producten te zien en aan te raken, leveranciers te ontmoeten en meer te weten te komen over de nieuwste design- en duurzaamheidstrends. 

Het evenement is een ‘Must Visit’ voor architecten en interieurontwerpers die op zoek zijn naar nieuwe materiaaloplossingen voor hun volgende projecten. “We zijn enthousiast om het evenement weer in Utrecht te organiseren en de ontwerpbranche de kans te bieden om alles te weten te komen over de nieuwste duurzame materialen”, zegt Jeroen van Oostveen, organisator van het evenement. “Ons doel is om meer bewustwording te creëren over het belang van het gebruik van duurzame materialen in de gebouwde omgeving en om architecten, ontwerpers en bouwers te inspireren om duurzamere keuzes te maken.”

Materiaal expositie

Nu de vraag naar duurzame en innovatieve materialen in de gebouwde omgeving snel groeit, ziet de branche een golf van nieuwe en opwindende materialen met unieke eigenschappen en ontwerpmogelijkheden. Met 250 materiaalsamples geeft deze tentoonstelling een overzicht van de nieuwste duurzame materialen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De tentoonstelling toont een scala aan materialen, waaronder 3D-printfilament gemaakt van gerecyclede visnetten, tegels gemaakt van glas uit e-waste, wandtegels geproduceerd uit mycelium (het wortelsysteem van paddenstoelen), en plaatmateriaal uit de invasieve Japanse duizendknoop.

Sprekersprogramma

MaterialDistrict Utrecht staat verder bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van 50 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.

Het lezingenprogramma omvat dit jaar presentaties van experts uit de branche over een reeks van onderwerpen, waaronder de nieuwste trends op het gebied van materiaalinnovatie, duurzaam bouwen en de toekomst van architectuur en interieurontwerp. De line-up van dit jaar varieert van bekende ontwerpers, waaronder Rob van Lith (New Horizon), Marjanne Cuypers (BlueBlocks), Wessel van Beerendonk (Studio Rap) en Simone Post (Studio Simone Post) tot tal van jonge ontwerpers en start-ups.

Exposanten

Het evenement biedt de bezoeker de uitgelezen kans om de juiste leveranciers voor hun volgende projecten te vinden, met exposanten die een scala aan innovatieve materialen presenteren én die het potentieel hebben om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we in Nederland ontwerpen en bouwen. Van duurzame en biologisch afbreekbare materialen tot hightech materialen die zich kunnen aanpassen aan hun omgeving: er is dit jaar voor ieder wat wils.

Enkele van de exposanten van dit jaar zijn Huis Veendam, Interface, Planq, Leoxx, The Good Plastic Company, Vescom, Holland Composites, ArcelorMittal, Finsa en vele anderen.

Bezoeken

De 16e editie van MaterialDistrict Utrecht vindt plaats van 8 t/m 10 maart 2023 in Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met 5.000 verwachte bezoekers, 125 exposanten en 5.800 m² expositieruimte staat hét materialenevent voor (interieur)architecten en R&D-professionals geheel in het teken van materiaalinnovaties voor het ruimtelijk domein: Architectuur, Interieur, Tuin- & Landschapsarchitectuur, Leisure, Exhibition & Setbouw en Meubel- & Interieurbouw.

Ga voor meer informatie over MaterialDistrict Utrecht en voor tickets naar utrecht.materialdistrict.nl 

Openingstijden

Woensdag 8 maart, 10:00-18:00 uur

Donderdag 9 maart, 10:00-18:00 uur

Vrijdag 10 maart, 10:00-17:00 uur  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details