Platform over gevels, glas & daken
Marktleider in custom-made sandwichpanelen en plaatwerk speelt met nieuwe website nóg beter in op vraag vanuit de markt
De nieuwbouw van EMA op de Amsterdamse Zuidas geeft mooi weer hoe de panelen van Panelen Holland bijdragen aan een esthetisch fraai eindresultaat.

Marktleider in custom-made sandwichpanelen en plaatwerk speelt met nieuwe website nóg beter in op vraag vanuit de markt

Om op een snelle en prettige manier klanten van informatie te voorzien, heeft de website van Panelen Holland een behoorlijke upgrade gekregen. “Stilstaan is geen optie”, aldus Vincent Wijnja, hoofd verkoper bij Panelen Holland. Hij constateert dat het raadplegen van een website tegenwoordig dé manier is waarop klanten informatie zoeken. “Die informatieverschaffing en het bieden van duidelijkheid, is een service die wij onze klanten graag bieden.”

“Een dikke catalogus bevat te veel informatie, een flyer weer te weinig”, volgens Wijnja. “Natuurlijk kunnen ze ons altijd bellen voor informatie, maar met een goed ingerichte website is deze informatie direct voorhanden. Onze nieuwe website fungeert als het ware als een kennisbank waarin op een eenvoudige en snelle manier gezocht kan worden naar een passend product, op basis van diverse eigenschappen.” Wijnja legt uit dat de klant door de diverse samenstellingen heen kan klikken. “Op de productenpagina kiest de klant het gewenste paneel. Denk hierbij aan glas, metaal, kunststof, VIP, brandwerend, geluidwerend, inbraakwerend etc. Op de detailpagina, in dit geval Trespa, is de configurator voor dat specifieke paneel te zien. Hier kiest de klant de kleur, de buitenzijde en het type isolatie (VIP of PIR). De dikte van de kern wordt ingegeven en direct wordt de bijbehorende RC-waarde getoond. De klant kiest de binnenzijde (zowel materiaal als kleur) en vult tot slot de hoogte en breedte in en het aantal panelen dat benodigd is. Met één druk op de knop kan er direct een offerte aangevraagd worden.”

De nieuwe website van Panelen Holland fungeert als het ware als een kennisbank.

bottum-up

De toegevoegde waarde zit vooral in het feit dat je in één oogopslag ziet of het gekozen product voldoet aan de gestelde RC-waarde, vereiste Brandklasse of andere specifieke eigenschappen zoals de inbraakwerendsheidsklasse (SKG). Met het oog op de Wet kwaliteitsborging (Wkb) is hiermee direct aan te tonen of de producten gecertificeerd zijn en onder de Wkb geproduceerd worden. 

Wijnja: “Het is zelfs mogelijk om te zien welke variaties hierin mogelijk zijn en zo tot de juiste of soms zelfs een nóg betere productkeus te komen. Als bekend is wat de eisen zijn vanuit het Bouwbesluit aan het product, kun je ook ‘bottom-up’ te werk gaan: door die specifieke eisen als uitgangspunt te nemen ontdek je snel en eenvoudig welke producten aan die eisen voldoen.”

Middels de Trespa panelenconfigurator kunnen klanten snel en eenvoudig een passend product kiezen.

Trespa panelen configurator

Wijnja legt uit dat Panelen Holland eerst begonnen is met een configurator voor Trespa panelen. “Deze is in januari 2022 gelanceerd. Dat is de basis waarvandaan we verder gaan uitbouwen. Zo komt ook de gehele deurenlijn aan de beurt. Wij vinden het belangrijk de feedback vanuit de markt op de Trespa configurator mee te nemen in de uitrol voor de rest van de productgroepen. Op die manier willen we samen met de klant het gebruiksgemak handhaven en optimaliseren.” Panelen Holland, bekend om de enorme servicegerichtheid, biedt zo een nóg betere dienstverlening voor haar klanten en de klanten daar weer van. “De tussenhandels met een showroom en de kleine zakelijke of particuliere markt zijn enorm gebaat wanneer iets gelijk gevisualiseerd wordt en alle informatie meteen helder is.”

Aansluitend bij de behoefte vanuit de markt is Panelen Holland bezig geweest de Brandklasse B en A en sandwichpanelen te testen. “Die zijn inmiddels succesvol afgerond en begin dit jaar zijn we gestart met het testen van geluidswerende panelen. Zodra deze gecertificeerd zijn, worden die ook opgenomen in de webshop.” Wijnja benadrukt tot slot: “De nieuwe website is slechts een tool waarin we producten bieden die voldoen aan de gestelde eisen vanuit de markt. Daarnaast blijven wij uiteraard klanten adviseren en produceren we maatwerk volgens projectspecifieke wensen en eisen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details