Platform over gevels, glas & daken
Markt in Benelux toont steeds meer interesse in zonwering in isolatieglas

Markt in Benelux toont steeds meer interesse in zonwering in isolatieglas

Polysun® combineert kennis over glas en zon- en lichtregulering met elkaar en plaatst de jaloezie, plissé, Plissé Black Out of rolgordijn in het isolatieglas.

Albert Contant deed jarenlang ervaring op in de vlakglaswereld, voor Odette Contant-van Lieshout kennen toepassingen op het gebied van zonwering geen geheimen. Albert Contant: “Met systemen van Polysun® kunnen mensen spelen met natuurlijk licht. Door het systeem te laten kantelen, weert het naar behoefte zon en warmte of laat het juist zon en warmte binnen. Het creëren van een dynamische gevel zit ‘m in het aansturen van de hoeveelheid zonwering, lichttoetreding en de mate van privacy.”

 

Combinatie
Polysun® is het enige bedrijf in de Benelux dat volledig gespecialiseerd is in deze vorm van zonwering. Albert Contant: “Basiskennis is belangrijk in je advisering zodat de eindgebruiker krijgt wat hij verlangt. Het is een combinatie van factoren en heeft niet alleen betrekking op glas en zonwering maar ook op de aansturing van het systeem.” Wat de manuele systemen betreft, is de bediening van een aantal systemen antibacterieel, wat behalve voor de consument ook voor locaties zoals ziekenhuizen gunstig is.

 

Polysun zonwering in isolatieglas gevelbouw vakblad nederland

Richard ter Beek, nieuwe adviseur Nederland. (Beeld: Maurice Jager)

 

Coating
Naast het reguleren van de lichthoeveelheid zijn de systemen van Polysun® in staat warmte toe te laten en tegen te houden. Hoog reflectieve lamellen laten licht een gebouw binnen, coating op de lamellen duwt warmte naar buiten, zodat het binnen koel blijft. “Zonwering in isolatieglas bereikt waardes die gelijk zijn aan buitenzonwering. Door een specifieke glassamenstelling te kiezen in combinatie met de juiste lamel kunnen we teruggaan naar G-waardes van vijf procent.” Zonwering in isolerend dubbel of drievoudig glas wordt in één systeem gebruikt, waarmee kosten voor andere zonwering of verduistering achterwege blijven.

Polysun zonwering in isolatieglas gevelbouw vakblad nederland

FAAR Gent in aanbouw, de huidige fase in het bouwproces.

 

Maatwerk in gevels
“In elke situatie realiseren wij maatwerk. Voor projecten maken we bijvoorbeeld glas-glashoeken tot een hoogte van ruim 4,5 meter. Onze systemen kunnen we tot ruim 11 vierkante meter produceren waarbij we ook werken met uitgehaalde voegen en kommetjes systemen. De toepassing van Polysun® systemen zorgt tevens voor een onaangetast gevelbeeld.”

Polysun zonwering in isolatieglas gevelbouw vakblad nederland

Albert Contant, zaakvoerder Polysun bvba. (Beeld: Maurice Jager)

 

Aansturing
Naast het systeem is aansturing zeker zo belangrijk om te voldoen aan de klantwens. Aansturing van gevels of geveldelen kan door connecteren met BMS-systemen zoals KNX. “Hierdoor creëren wij een systeem dat voldoet aan elke gebruikerswens en zaken als EPB en Breeam,” legt Albert Contant uit. “Of het nu een woning of een bedrijfsgebouw betreft, ongeacht de grootte en ongeacht het gekozen systeem, kan de zonwering altijd lokaal worden bijgestuurd door de gebruiker.” Nu ook de vraag vanuit de Nederlandse markt toeneemt, stijgt tegelijkertijd het aantal elektriciens en montageteams dat in het Vlaamse Temse training krijgt en specifieke kennis opdoet die nodig is om het eindresultaat te kunnen borgen. “Samen met onze relaties willen we echt iets toevoegen aan de zonweringmarkt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details