Platform over gevels, glas & daken
Maatwerk of projectmatig werk: deze aluminium deurpanelenspecialist kan het allemaal!
Elk gebouw kan de gewenste uitstraling krijgen met de schitterende aluminium deurpanelen van WIPACO.

Maatwerk of projectmatig werk: deze aluminium deurpanelenspecialist kan het allemaal!

Of het nou gaat om maatwerkspecials of om repetitief werk voor bijvoorbeeld de grote (sociale woningbouw) projecten: WIPACO heeft altijd een passende oplossing. “We denken graag mee met architecten of kozijnenproducenten, hoe we maximale prestaties kunnen behalen en aan wensen en eisen kunnen voldoen met onze voordeuren en panelen”, zegt Mitchel Weekers van WIPACO. “Want het gevoel van thuiskomen, begint bij de voordeur.”

Met de schitterende aluminium deurpanelen van WIPACO kan elk gebouw de gewenste uitstraling krijgen. De panelen, vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, hebben een lange levensduur en zijn nagenoeg onderhoudsvrij. 

WIPACO heeft altijd een passende oplossing: of het nou gaat om maatwerkspecials of om repetitief werk voor bijvoorbeeld de grote (sociale woningbouw) projecten.

Projectmatig en repetitief

“Vanuit ons breed opgezette assortiment zijn wij erop ingesteld om projectmatig te werk te gaan. Op die manier kunnen wij probleemloos grote ordersessies verwerken. Vanuit het grote aantal modellijnen, variërend van klassiek tot modern, kiest de klant de basis. Verder is er keuze in vorm, RAL-kleur en soort glas en kunnen we ook de bijbehorende aluminium grepen leveren. We zijn gek op maatwerk”, benadrukt Weekers. “Omdat onze productie efficiënt is ingericht kunnen we zowel grote als kleine orders produceren.”

Klantspecifiek maatwerk

“Op basis van 45 jaar ervaring adviseren wij architecten, gevelbouwers en kozijnenproducenten aan de hand van hun klantvraag over het design en de opbouw van het deurpaneel. Zo denken we mee op het gebied van esthetiek: welk model en welke kleur kies je en moeten er uitsparingen in komen voor de brievenbus of een spion? Er zijn diverse plaatwerkopties mogelijk, die voor een unieke uitstraling kunnen zorgen.” Weekers noemt als voorbeeld een gesublimeerde plaat (aluminium of staal). “Bij sublimeren kan er bijvoorbeeld een hout- of betonlook meegegeven worden aan de plaat. Eigenlijk is elk dessin mogelijk en kan iets volledig naar wens gemaakt worden”, zegt hij. “Bijkomend voordeel van sublimeren is dat het duurzamer is: het blijft langer mooi en is gunstig op het gebied van onderhoud. Maar anodiseren of coaten van aluminium platen kan ook.” 

Naast de esthetische factor denkt WIPACO ook mee op het gebied van inbraakwerendheid en brandveiligheid.

Inbraakwerend en brandveilig

“Naast de esthetische factor denken we ook mee op het gebied van inbraakwerendheid en brandveiligheid. Het doorontwikkelen van producten en processen zit in ons DNA”, zegt Weekers. “We doen er alles aan om de kwaliteit te borgen en te voldoen aan de wensen en eisen van de klant en de markt.” Het beste deurpaneel van Nederland maken kun je niet alleen roepen, dat moet je ook bewijzen, vindt Weekers. “Alle deurpanelen zijn uitgevoerd volgens de FAC- en VMRG-eisen, én we hebben diverse producten laten certificeren bij SKG – IKOB met als resultaat SKG** en SKG***.” Daarnaast beschikt het bedrijf over de certificeringen om de deurpanelen uit te voeren in Europese Brandklasse B én zelfs A2. “Insteekdeurpanelen kunnen brandwerend uitgevoerd worden tot wel 60 minuten”, vertelt Weekers. “Ook hebben we een unieke oplossing bedacht voor de uitwisselbaarheid van de beglazing in deurpanelen. Zo kunnen we bij de SKG** panelen een kapotte ruit vervangen zonder dat we de deur volledig opnieuw hoeven te maken.” WIPACO is ook gecertificeerd voor fysieke verlijming van het paneel op de deurvleugel.

Welk model en welke kleur kies je en moeten er uitsparingen in komen voor de brievenbus of een spion? WIPACO denkt mee en adviseert.

Innovatieve gerecyclede isolatie

“Ook spelen zaken als isolatiewaarde en circulariteit een steeds grotere rol. Om de hoogst mogelijke isolatiewaarde te behalen, maken wij gebruik van een innovatief VIP-isolatiemateriaal. Door een deurpaneel uit te voeren met VIP-isolatie van 40 millimeter bereiken we een RC-waarde van 5,6 m2 k/W en een U-waarde van 0,17. Waar voorheen de deur een zwakke schakel was, kan deze nu ook geïsoleerd worden conform de eisen van het Bouwbesluit.” WIPACO biedt ook de mogelijkheid om een deurpaneel volledig recyclebaar uit te voeren, wat betekent dat alle gebruikte materialen voor het deurpaneel, waaronder de innovatieve isolatie, volledig recyclebaar zijn. Het moge duidelijk zijn: het onderscheidend vermogen van WIPACO is het ontzorgen en adviseren van de klant aan de hand van jarenlange kennis en expertise, onderbouwd met certificeringen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details