Platform over gevels, glas & daken
Maatwerk gevelplaten voor Startblok Elzenhagen

Maatwerk gevelplaten voor Startblok Elzenhagen

Binnen een jaar tijd moesten zes woontorens van drie tot zes verdiepingen opgeleverd worden in Amsterdam-Noord. Op moment Verisol Isolatiesysteembouw B.V. de uitdaging aanging om de gevels te bekleden, was tijdbesparing van cruciaal belang. “Mede dankzij de gevelplaten die Delft Profielen uit Waalwijk al tijdens de productie perfect op maat maakte konden we deze uitdaging aan,” zegt directeur Ton Versteeg.

Verisol monteerde de metalen gevelbekleding van de zes woontorens voor het project Startblok Elzenhagen, een woonplek voor 540 jongeren. De gemeente Amsterdam en de betrokken woningcorporaties hadden logischerwijs veel haast bij de bouw en dus trok Verisol alles uit de kast om tijd te besparen.

Prefab units

De hoofdaannemer werkte daarom met kant-en-klare stapelbare prefab units. De ramen en deuren zijn hierin voorgemonteerd, dat betekende veel vierkante meters gevelplaten met een afwijkende breedtemaat. “Alles wat je ter plaatse handmatig op maat moet maken kost enorm veel tijd. Delft Profielen dacht fantastisch met ons mee en nam ons veel werk uit handen. Door de platen vooraf op maat te maken hoefden we ze er alleen nog maar tegenaan te hangen.”

Besparen op manuren

In de moderne productiehal van Delft Profielen is het mogelijk om gevelplaten al tijdens de productie op maat te maken. Verisol kreeg de gevelplaten dus in passend formaat aangeleverd en hoefde die alleen nog te monteren. “Hierdoor verliep de montage supersnel én bespaarden we enorm op manuren,” legt Versteeg uit. “Delft Profielen speelde daarmee een belangrijke rol bij het op tijd opleveren van dit project.”

Maatwerk

“Verisol had bij de bouw van Startblok Elzenhagen te maken met veel vierkante meters gevel met een afwijkende breedtemaat,” blikt Gerard Rutten, accountmanager bij Delft Profielen, terug. “Samen hebben we de tekeningen van de bouw bestudeerd en de gewenste plaatbreedtes bepaald. De benodigde coils zijn in onze fabriek op de juiste breedte geslit, zodat de golfplaten direct op de juiste montagebreedte gewalst konden worden. Zelfs alle passtukjes, voor tussen de ramen en deuren, rolden in de juiste breedtemaat van onze wals. Verisol had hierdoor geen afval op de bouw én bespaarde enorm op montagetijd.”

Al een decennium partners

Verisol is al meer dan tien jaar een tevreden klant van Delft Profielen. Door hun succesvolle ervaringen bij het maken van koel- en vrieshuizen en hun tevreden klantenkring wordt het bedrijf steeds vaker gevraagd voor reguliere dak- en gevelbouw. “Het leuke aan onze samenwerking vind ik dat Verisol naast de opdrachtgever én de leveranciers gaat staan en de uitdaging dan ook met alle betrokken partijen overlegt,” zegt Rutten. “Bij dit werk is vanaf het begin naast Delft profielen ook Zetpro Haaften betrokken geweest. Samen zijn we op zoek gegaan naar een zo efficiënt mogelijke oplossing om zo een zo’n groot mogelijk rendement uit het materiaal te halen.”


Over Verisol

Verisol Isolatiesysteembouw is gespecialiseerd in het leveren, bouwen en onderhouden van koel- en vriesobjecten die worden gebruikt in de levensmiddelensector en distributie- en opslagbedrijven. Daarnaast plaatst het bedrijf uit Nieuwendijk aanrijdbeveiligingen voor het beschermen van onder meer opslagtanks, koel- en vriescellen, gevelbeplating, machines en magazijnstellingen.


Over Startblok Elzenhagen

Op het voormalig sportpark Elzenhagen in Amsterdam-Noord ontwikkelen de Gemeente Amsterdam en woningcorporaties De Key en Eigen Haard het woonproject ‘Startblok Elzenhagen’. Een woonplek voor 540 jongeren. Ongeveer de helft van de woningen is bestemd voor jonge vluchtelingen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen. Het doel van Startblok is niet alleen het huisvesten van jongeren, het is vooral het geven van een goede start aan alle bewoners; of het nu jongeren uit Nederland zijn of jongeren die hun eigen land moesten ontvluchten. Het Startblok biedt jongeren uit de buurt, studenten en net afgestudeerden een springplank voor het ‘echte leven’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details