Platform over gevels, glas & daken
Luchtdichte én brandwerende gevelpanelen

Luchtdichte én brandwerende gevelpanelen

De tijd dat de productie en leverantie van sandwichpanelen simpelweg door de prijs gestuurd werd, is voorbij. De vraag naar grotere statische overspanningen, betere thermische prestaties én brandveiligheid neemt toe. Gelukkig raken steeds meer opdrachtgevers overtuigd van het feit dat je beter kunt bouwen voor de levensduur, en liefst circulair, dan voor de laagste prijs.

Cladding Point, al ruim 10 jaar een toonaangevende, onafhankelijke partner voor de Benelux, voorziet de bouwsector van duurzame, brandwerende en Premium façade sandwichpanelen ten behoeve van gevels en daken. Aan het woord is Harry van der Veen, mede-eigenaar en verkoopmanager bij Cladding Point. “De term luchtdichtheid levert nog wel eens wat discussie op; geen enkel pand is luchtdicht. Wat vast staat is dat er in het Bouwbesluit afspraken worden gemaakt over de constructieve eisen van een pand. Ik kan wel stellen dat het met onze kwalitatief hoogwaardige geïsoleerde panelen altijd uitstekend mogelijk is om binnen de eisen van het Bouwbesluit te blijven. Het is veelal de detaillering of de wijze van montage die bepaalt of het goed gaat. Om te zorgen dat het montageproces perfect verloopt, kunnen wij mensen van montagebedrijven volledig opleiden en instrueren. Ook adviseren wij met betrekking tot de achterliggende constructie. Wij gaan veel verder dan alleen het leveren van de panelen!”

Luchtdicht Brandwerend gevelpanelen Cladding Point

Brandveiligheid: een ‘hot item’

Naast luchtdichtheid is brandveiligheid van groot belang. Afgelopen zomer zijn de regels van brandwerendheid weer aangescherpt. Ook Cladding Point doet er alles aan om aan deze nieuwe normen te voldoen en is druk doende met het interpreteren ervan met Efectis (TNO) voor de brandrapportages. “Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring zijn wij leading op het gebied van brandwerendheid binnen de branche. Als bedrijf hebben we echt álles gecertificeerd. Hiermee wordt voldaan aan de laatst geldende Europese normeringen en specifiek aan de Nederlandse in het Bouwbesluit opgenomen regelgeving. Wij bieden een compleet gamma aan revolutionaire brandwerende oplossingen met sandwichpanelen voorzien van FX-hardschuim of FX-minerale wol, waarmee we de verkooppartij zijn die beide opties aanbiedt.” FX hardschuim heeft een aantal essentiële eigenschappen. Denk aan zeer gunstige isolatiewaarden, vochtongevoeligheid, duurzaamheid en drukvastheid. Het is een lichtgewicht materiaal dat in de praktijk de nodige voordelen biedt. De FX-minerale wol sandwichpanelen zijn voorzien van een ‘onbrandbaar’ kernmateriaal, dat gedurende een lange tijd weerstand kan bieden tegen brand. “Met name bij grote compartimenten, scheidingswanden en gebouwen in combinatie met een sprinklerinstallatie, zijn dit zeer geschikte producten.”

Luchtdicht Brandwerend gevelpanelen Cladding Point

Luchtdicht, brandwerend gevelpaneel.

 

Eenvoud en Zekerheid

“We investeren in testen, in producten én in kennis. We zijn internationaal betrokken bij innovaties op het gebied van brandwerendheid. Onze technische afdeling voert overleg met alle instanties die met brandveiligheid te maken hebben: onder andere Efectis, overheidsinstellingen en de brandweer. Zo vervullen we een grote rol op het gebied van advisering met betrekking tot brandveiligheid en wil elke serieuze bouwer met ons samenwerken. Better safe than sorry, zeg ik altijd!” Het motto van Cladding Point is eenvoud en zekerheid. “Wij leveren gecertificeerde producten zonder vraagtekens, inclusief de complete detaillering en dat is uniek.” Cladding Point biedt haar doelgroep waaronder architecten, bouwers, staalconstructie- en montagebedrijven en overheidsinstellingen diverse brandwerende oplossingen waarbij de Eenvoud en Zekerheid gewaarborgd blijft. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details