Platform over gevels, glas & daken
Luchtdicht bouwen: in één keer goed

Luchtdicht bouwen: in één keer goed

Luchtdicht bouwen doe je in één keer goed in plaats van noodverbandjes aanbrengen. Dat zegt Alexander de Vries, Commercieel directeur van Vilton, specialist op het gebied van waterdicht, luchtdicht en waterkerend bouwen. Met de komst van BENG is luchtdicht bouwen niet meer een keuze maar een noodzakelijk onderdeel van de bouw. Dat vraagt vooruitdenken, vakkundig inspelen op de detaillering en een kwalitatieve montage.

Weloverwogen keuzes maken in het voortraject wordt met BENG nóg belangrijker, stelt De Vries. “De tijd van ‘spelen’ met EPC-uitkomsten is voorgoed voorbij.” De Vries doelt op bijvoorbeeld het plaatsen van (extra) zonnepanelen zodat minder aandacht hoeft te worden besteed aan een optimale luchtdichting. “Vooraf goed nadenken over de kierdichting is essentieel, want juist daar vallen de besparingen te behalen, niet meer tijdens de bouwfase.” Vilton staat borg voor afdichtingen in de gebouwschil waar je later niet meer bij kunt en gaat uit van de filosofie om het in één keer goed te doen. “Door op een goede manier over de kierdichting na te denken, voorkom je latere zware investeringen, wat ten koste gaat van de kwaliteit.”

V5-systeem

Vilton staat borg voor afdichtingen in de gebouwschil waar je later niet meer bij kunt. “We hanteren het V5-systeem en selecteren voor ieder gebouw en type afdichting de juiste afdichtingsproducten,” zegt De Vries. V5 staat voor de kozijnafdichting, dakkapafdichting, kanaalplaatafdichting, een luchtdichte oplegging van de vloeren en tot slot een luchtdichte afdichting van de kruipruimte, één van de grootste luchtlekken in een woning. “Een traditioneel kruipluik met metalen matrand is op geen enkele manier luchtdicht te maken. Ons nieuwe kruipluik daarentegen lukt dat wel en garandeert een 100% lucht- en gasafdichting van de kruipruimte.”

Vilton Luchtdicht bouwen

Ervaren monteurs van Vilton maken een gebouw snel en deskundig luchtdicht. Met garantie.

 

Een gemiddelde woning behoeft volgens De Vries een kleine 200 strekkende meter naad- en kierafdichting. “Wij kunnen voor een opdrachtgever de volledige luchtdichting verzorgen, denken mee in het voortraject en leveren op met een gedocumenteerd rapport, zodat een gebouweigenaar kan aantonen dat de luchtdichting aan de eisen voldoet. Met het V5-systeem bieden we dus ook voor BENG een pasklare oplossing en is de luchtdichting in één keer goed geregeld.”

Voor aannemers die mensen tekort komen of gewoon het luchtdicht bouwendeel willen uitbesteden, biedt Vilton ook een pasklare oplossing in de vorm van Vilton Services. “Ervaren vakmensen van Vilton verzorgen dan het complete proces van luchtdicht bouwen. Met als bonus voor de opdrachtgever garantie op materiaal, aanbrengen én functioneren,” legt De Vries uit. “Dat maakt luchtdicht bouwen wel heel makkelijk voor aannemers.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details