Platform over gevels, glas & daken
Logistieke uitdaging bij gevelrenovatie van Multi Trade Centrum in bedrijf

Logistieke uitdaging bij gevelrenovatie van Multi Trade Centrum in bedrijf

Een bijzonder project; de renovatie van het Multi Trade Centrum aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam. MVDS Architecture uit Amsterdam ontwierp de complete nieuwe gevel van het gebouw. Ook het interieur van het pand werd aangepakt. Dat de bedrijven in het pand, waaronder een hotel, gewoon doordraaiden tijdens de verbouwing, zorgde voor uitdagingen. J.P. van Eesteren was de verantwoordelijke aannemer van dit project. Hermeta leverde de stijlvolle zwarte kozijnen, inclusief glas met Wiener Sprossen.

Het glas is voorzien van glasroeden, voor een authentieke uitstraling.

 

Logistieke uitdaging

Sander Spoor, projectleider bij J.P. van Eesteren: “Het bijzondere aan dit project is de logistiek en samenwerking. In het Multi Trade Centrum aan de Willem de Zwijgerlaan bevinden zich een hotel, kantoorunits en een sportschool, die open bleven tijdens de renovatie. Dat was mogelijk door het treffen van diverse maatregelen zoals het plaatsen van stofschotten rondom. Vervolgens is de oude gevel in delen gesloopt en een nieuwe gevel geplaatst. Voor de kozijnen kwamen we al gauw bij Hermeta uit. We hebben al diverse projecten samen gedaan en dat bevalt uitstekend. Hermeta is een club die niet alleen uitvoert maar ook meedenkt, ook in het voortraject.”

In het pand bevindt zich onder andere een hotel, dat tijdens de renovatie open bleef.

 

Kant en klare kozijnen

Peter van der Sloot, werkvoorbereider bij Hermeta: “We hebben in dit project nauw samengewerkt met de leverancier van de houtskeletbouw: Timmerfabriek A. Gerritzen uit Nijmegen.   

In onze fabriek hebben we eerst de kozijnen gefabriceerd, vervolgens zijn in de fabriek van Gerritzen de stijlvolle kozijnen en de beglazing gemonteerd in de HSB-elementen. Het glas is door ons voorzien van glasroeden en een Frans balkon, voor een authentieke uitstraling. De stolpramen lopen in het pand van plafond tot aan de vloer en zorgen voor extra veel lichtinval. Omdat de ramen helemaal open kunnen, hebben wij voor de veiligheid aan de buitenzijde glazen balkonafscheidingen geplaatst.”

Logistieke ketting moet kloppen

Van der Sloot: “Door de goede samenwerking konden wij gezamenlijk de aannemer kant-en-klare kozijnen leveren, afgekit en al.” Spoor vult aan: “Dankzij deze samenwerking hebben we ook veel efficiency bereikt. We hebben geen dubbele kranen nodig gehad en we konden het hele pand binnen een paar maanden wind- en waterdicht krijgen. Afspraken nakomen en vertrouwen zijn voor ons belangrijke onderdelen in de samenwerking. De logistieke ketting moet kloppen. Dat is in dit project met Hermeta heel goed gegaan.” 

De achterzijde van het pand biedt uitzicht op een haven. De stolpramen lopen in het pand van plafond tot aan de vloer voor extra veel lichtinval. (Beeld: Wim Burgwal)

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details