Platform over gevels, glas & daken
Levensloopgeschikt bouwen vraagt om innovatieve duurzame dorpelsystemen

Levensloopgeschikt bouwen vraagt om innovatieve duurzame dorpelsystemen

Het wordt steeds belangrijker om woningen zo flexibel mogelijk te (ver)bouwen om ze eenvoudig te kunnen aanpassen wanneer de omstandigheden daar om vragen. Naast levensloopgeschikt bouwen, speelt duurzaamheid en circulair bouwen ook een steeds grotere rol. Daarom is de keuze voor bepaalde materialen van essentieel belang.

3D_AHA-120_GLASDirecte beglazing mogelijk voor een zeer strakke belijning.

Waar andere materialen falen, is kunststof vaak de meest duurzame oplossing. Kreunen Kunststoffen B.V. is dé innovatieve en betrouwbare partner in het ontwikkelen, produceren en leveren van kunststof halffabricaten met leading niche producten in diverse branches. De producten zijn een duurzame vervanging voor hout, staal en rubber op plekken die onderhevig zijn aan veroudering, bederf of slijtage, zoals dorpels. Ludo Schennink, bedrijfsleider bij DTS, onderdeel van Kreunen Kunststoffen, vertelt dat ze, naast de standaard producten, ook klantspecifieke oplossingen kunnen bieden. “Wij kijken constant naar de technieken en de toepassingen ervan. Hoe kunnen wij een product verbeteren? Waar kunnen we aanvullend zijn op een bestaand product? Mooie voorbeelden hiervan zijn de DTS®-dorpels en diverse toepassingen in onze HOLLODEEN® en DURODEEN® kunststoffen.”

3D_AHA-120_GLASDTS VARIPRO+ voor kunststofkozijnen met uniek modulair klik-systeem.

Innovatief dorpelsysteem voor de kozijnindustrie
“Het innovatieve dorpelsysteem voor de bouwnijverheid en de kozijnindustrie is de DTS® (Dutch Threshold Systems). Wij ontwikkelen en produceren deze onderdorpels die zich onderscheiden op gebied van duurzaamheid, kwaliteit en flexibiliteit. De DTS®-dorpel (Europees geoctrooieerd) is in veel variaties leverbaar en onder andere toepasbaar als onderdorpel bij deur-, vastglas-, draaikiep-kozijnen en hefschuifpuien voor houten, kunststof en aluminium kozijnen.” Ludo vervolgt: “Met onze knowhow en een geavanceerd machinepark, kunnen wij de meest uiteenlopende producten volgens klantspecificatie vakkundig produceren. We hanteren geen extrusieproces en kunnen ook in kleinere oplages dorpels produceren. Voor alle kunststofkozijnmerken bieden wij al standaardoplossingen. Voor specifieke toepassingen kijken we graag sámen met de profielhuizen/kozijnfabrikanten naar de uitdagingen en ontwikkelen een passende oplossing. Onze dorpels passen we aan op het detail van het profielhuis. Daardoor is het, net als bij dorpels voor houten kozijnen, mogelijk om directe beglazing toe te passen voor een zeer strakke belijning. Met behulp van het modulaire kliksysteem is schroeven niet nodig en ontstaat een nauwkeurige en eenvoudige montage van de dorpel. Dit levert tijdsbesparing op tijdens het montageproces. We werken met 100% recyclebaar massief kunststof. Het heeft geen toplaag, is door en door hetzelfde materiaal en daarmee onbreekbaar en zeer slijtvast.”

Ludo tot besluit: “We hebben een uitstekende reputatie bij Nederlandse architecten, bouwers en leveranciers in verschillende industrieën. Zij zijn bekend geraakt met onze hands-on aanpak en volledige betrokkenheid. Onze oplossingen hebben bewezen eersteklas te zijn op het gebied van technologie, kosteneffectiviteit en duurzaamheid.”

U vindt ons tijdens de BouwBeurs in Hal 10, op Stand G048.    

Tekst: Susan Peek     Beeld: Kreunen Kunststoffen
Uitgelichte afbeelding: 
DTS VARIPRO+ voor kunststofkozijnen met uniek modulair klik-systeem.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details