Platform over gevels, glas & daken
LET’S TALK DETAILS . Innoveren met Platowood en opening Platowood Paviljoen

LET’S TALK DETAILS . Innoveren met Platowood en opening Platowood Paviljoen

Als pionier in de wereld van houtverduurzaming is het Arnhemse Platowood altijd bezig met duurzame en innovatieve toepassingen. Op donderdag 6 oktober organiseert Platowood een middag waar anders denken over hout en de vele ontwerpmogelijkheden met haar producten centraal staan. De nieuwe gevelbekleding van het Platowood-kantoor dient als de perfecte casus. 

Het kantoorgebouw – het ‘Platowood Paviljoen’ gedoopt – is onlangs voorzien van een innovatieve gevel naar een ontwerp van Weeber architecten. De nieuwe gevel is het resultaat van de Platowood Ontwerpcompetitie die het bedrijf vorig jaar uitschreef. Het eindresultaat is uniek, maar ook de uitdagingen in het ontwerpproces en de uitvoering zijn interessant. Bovendien is het ontwerp een concept met potentie voor verdere uitwerking. Door latten van verschillende afmetingen haaks in de gevelbekleding te plaatsen, creëren de architecten een driedimensionaal effect. Met dit systeem kan een unieke uitstraling worden gecreëerd, zoals een logo, bedrijfsnaam of organische vorm. 

Let’s talk details op 6 oktober 

 De middag start om 15 uur met een toost op het nieuwe kantoor. Daarna staat innoveren met Platowood centraal. De aanwezigen kunnen rondlopen en aansluiten bij een of meer van de volgende onderdelen: 

• Systeemdenken met Platowood: het ontwerpproces – door Weeber architecten 
• Uitdagingen en keuzes van ontwerp naar montage – door ZND Nedicom 
• Dak en gevel in detail – door architect Adriaan Risseeuw 
• Van restproduct naar design: Fraké-panelen – door Collectief Soepel 
• Architecturale vergrijzing: vergrijzend hout binnen de architectuur 
• Inside details: inkijkje in Platowood’s R&D activiteiten 
• Waarde toevoegen aan hout: uniek proces in de praktijk 

 Aanmelden kan tot en met 30 september via e-mail: marketing@platowood.nl.

 De Platowood Ontwerpcompetitie

 Begin 2021 kregen drie kantoorunits van de ‘Arc van Amersfoort’ een nieuwe bestemming bij Platowood in Arnhem. Deze units vormden een uitgelezen kans voor een innovatief en esthetisch uithangbord op het duurzame Industriepark Kleefse Waard. Voor de gevelbekleding van het kantoor schreef Platowood een ontwerpcompetitie uit. Een vakjury riep uiteindelijk ‘Platowood Twist’ van Weeber architecten uit tot winnaar. Niet alleen de gevel, maar ook de patio werd onder handen genomen, resulterend in een krachtig Platowood-visitekaartje. 

We zijn trots op ons nieuwe kantoor. Samen proosten op het Platowood Paviljoen lijkt ons dan ook een mooie aftrap. Laat je vervolgens op diverse manieren inspireren. Je kunt in gesprek met architecten en ontwerpers die innovatieve toepassingen laten zien. Of sluit aan bij een rondleiding door onze fabriek en ontdek hoe wij met ons unieke proces waarde toevoegen aan hout.

Waar en wanneer

Datum
Donderdag 6 oktober 2022, 15.00 – 17.30 uur

Locatie
P latowood, Westervoortsedijk 73 UF, 6827 AV Arnhem

Parkeren
Navigeer naar Industriepark Kleefse Waard, Westervoortsedijk 73, Arnhem. Hier meld je je bij de portier. Je ontvangt een plattegrond met de parkeerplaats en route naar Platowood.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details