Platform over gevels, glas & daken
Overig

Leonardo Toren Johannesburg hoogste gebouw in Afrika

De Leonardo Toren, gelegen in Sandton, Johannesburg, is uitgegroeid tot het hoogste gebouw in Afrika. Het gebouw is maar liefst 234 meter hoog, verdeeld over 55 verdiepingen. De bouw van deze reus startte in 2015 en werd eind 2019 opgeleverd en is in de woorden van Bart Dorrestein, CEO van Legacy, het bedrijf dat eigenaar […]

19 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De Leonardo Toren, gelegen in Sandton, Johannesburg, is uitgegroeid tot het hoogste gebouw in Afrika. Het gebouw is maar liefst 234 meter hoog, verdeeld over 55 verdiepingen. De bouw van deze reus startte in 2015 en werd eind 2019 opgeleverd en is in de woorden van Bart Dorrestein, CEO van Legacy, het bedrijf dat eigenaar is van het gebouw, “een symbool van hoop en toekomst voor Zuid-Afrika in moeilijke tijden.”

De Leonardo Toren ligt aan 75 Maude Street, vlakbij de economische, commerciële en recreatieve kruising van Sandton, rond het Nelson Mandelaplein en het Sandton Convention Center

Een duurzame en energie-efficiënte wolkenkrabber

Ontworpen door het Zuid-Afrikaanse bedrijf Co-Arc International Architects, is de Leonardo Toren een gebouw met een multifunctioneel gebruik. Het complex bevat luxueuze appartementen, waaronder appartementen met tot drie slaapkamers, acht penthouse suites met 360 graden panoramisch uitzicht, een Leonardo-suite van 2.800 m2, 15.000 m2 aan premium-kantoorruimten, een hotel, winkels, restaurants, een spa, een terras met zwembad en een sportschool.

Leonardo Toren Johannesburg

Met een duidelijke duurzame aanpak, met een ecologisch bouwplan en een geoptimaliseerde energie-efficiëntie, is de Leonardo Tower gebouwd met behulp van de meest geavanceerde technologieën.

Dekton® ultracompacte oppervlakken zijn gekozen om de gevel, lobby en pilaren te bekleden om een optimale energie-efficiëntie te bereiken. In totaal speelt ruim 24.350 m2 van Dekton® een sleutelrol in een gebouw dat al geschiedenis heeft geschreven.

Elegantie door het gehele gebouw

De gevel is voorzien van Dekton® platen in 8mm dikte in de kleur Gada, een zeer natuurlijke kleur met een matte afwerking en de uitstraling van kwartsiet, die ook is toegepast in de lobby van het gebouw. De esthetiek past perfect bij de pilaren die bekleed zijn met Dekton® in de kleur Keon, een betonlook met een industriële uitstraling.

Ook voor het interieur van de Leonardo Toren werd gekozen voor de materialen van Cosentino. De keukens en wastafels in de badkamers alsook tafelbladen van in totaal 254 appartementen zijn elegant uitgevoerd in Silestone® by Cosentino. Hiervoor zijn verschillende witte en lichte tinten gekozen, onder andere uit de Silestone Eternal collectie. Ook in de restaurants, bars, kinderdagverblijven en fitnessruimte is het materiaal toegepast.       

“We voelen een echte verbinding met dit buitengewone materiaal. Het was iets magisch,” aldus François Pienaar – Co-Arc International Architects Inc.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%