Platform over gevels, glas & daken
Lascentrum Alblasserdam

Lascentrum Alblasserdam

Cladding Partners is gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor dak- en gevelbekleding, isolatie en lichtstraten. Het bedrijf is werkzaam in de utiliteitsector, de agrarische sector en de industrie. De samenwerking met Aluform biedt Cladding Partners extra mogelijkheden om de wensen van de opdrachtgevers in oplossingen te vertalen voor dak en gevel, zoals voor het nieuwe Lascentrum in Alblasserdam.

Aluform System GmbH & Co KG is een internationaal opererende onderneming en fabriceert en levert kwalitatief hoogwaardige aluminium gevel- en daksystemen. Aluform levert haar producten en kennis over nagenoeg alle continenten en hebben klanttevredenheid, superieure kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Het hoofdkantoor en de productie is gevestigd in Bernsdorf, Duitsland.

Bij het Lascentrum in Alblasserdam is er gebruik gemaakt van aluminium gelaste frames als dragende onderconstructie en esthetische aluminium composiet panelen.

 

Aluform en Cladding Partners zijn hun samenwerking net begonnen en al vrij snel viel op dat deze goed verliep. Voornamelijk omdat beide partijen graag als partners op zoek gaan naar het juiste product. Aluform schakelt hierbij snel bij het afgeven van (grove) vierkante meter prijzen en is creatief in het bedenken van oplossingen.

De samenwerking begint in het voortraject. Aluform zit samen met Cladding Partners rond de tafel en kijkt mee naar hoe het juiste materiaal voor de juiste prijs kan worden vastgesteld, zodat het ontwerp architectonisch in stand wordt gehouden.

In het geval van het nieuwe Lascentrum in Alblasserdam heeft Cladding Partners de engineering uitbesteed aan Aluform. Verder leverde Aluform ook de frees- en werktekeningen. Zodra deze tekeningen binnen zijn bij Cladding Partners gaan de twee partijen samen kijken naar verbeterpunten. Het werk wordt in samenspraak gefinetuned en geoptimaliseerd. De volgende stap is de levering. Frames en panelen worden zorgvuldig door Aluform genummerd en vervolgens goed verpakt aangeleverd op de projectlocatie.

Bij het Lascentrum inAlblasserdam is er gebruik gemaakt van aluminium gelaste frames als dragende onderconstructie en esthetische aluminium composiet panelen. Het was de eerste keer dat Cladding Partners gebruikmaakte van de zogenoemde aluminium gelaste frames als dragende onderconstructie. Dat resulteerde in een aanzienlijk snellere montage. Het project liep hierdoor in zijn geheel sneller door. Met als gevolg een prachtig eindresultaat in Alblasserdam.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details