Platform over gevels, glas & daken
Kwaliteitsgevels en -borging in Façades 2022
Gijs Rikken, Associate Design Director /architect bij MVRDV, ontvangt eerste exemplaar van Façades 2022.

Kwaliteitsgevels en -borging in Façades 2022

Façades 2022, de jaarlijkse uitgave van de VMRG, de brancheorganisatie voor metalen gevelbouw, is verschenen en is dit jaar dikker dan ooit. Een inspiratieboek met prachtige gevels van gebouwen die de afgelopen twee jaar opgeleverd zijn. Tussen de mooie plaatjes door is een aantal artikelen te lezen waarbij kwaliteitsborging centraal staat.

Gijs Rikken, een van de architecten van het project dat te bewonderen is op de cover van Façades 2022, mocht het allereerste exemplaar in ontvangst nemen. Gijs Rikken, Associate Design Director / architect bij MVRDV: “Wij zijn er trots op dat Valley in Amsterdam op de cover staat van Façades 2022. Bij MVRDV verleggen we continu de grenzen. Als architecten hebben we een verantwoordelijkheid om te proberen de wereld een stukje beter te maken. Daarbij past het VMRG Keurmerk, dat hoge kwaliteitseisen aan gevels stelt.”

Kwaliteitsgevels

Façades 2022 bestaat uit 232 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten. In totaal bijna 100 prachtige gevels van uiteenlopende gebouwen. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd, zowel in de fabriek als op de bouwplaats. De Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven in een bestek. Elk bedrijf met het VMRG Keurmerk krijgt, nadat de keuringen positief verlopen zijn, jaarlijks een VMRG Keurmerk certificaat uitgereikt, zodat een opdrachtgever er zeker van is dat het bedrijf voldoet aan de hoge standaard van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen.

Kwaliteitsborging

Tussen de verschillende categorieën projecten is in het boek een aantal artikelen opgenomen. In deze veertiende uitgave van het Façades boek staat kwaliteitsborging centraal in deze artikelen. Een logische keuze met de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in het vooruitzicht. Zo is te lezen dat de VMRG haar VMRG Keurmerk kwaliteitssysteem al volledig aangepast heeft aan deze nieuwe wet die vanaf 2023 in werking treedt. Gevelbouwers met het VMRG Keurmerk helpen hun opdrachtgevers een handje door te zorgen voor een gedegen opleverdossier gevelbouw.

Online versie

Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. Op de website van de VMRG https://vmrg.nl/ kunt u zich op de homepage aanmelden voor de Inspiratienieuwsbrief. Dan blijft u maandelijks op de hoogte van interessante projecten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details