Platform over gevels, glas & daken
KOMO-productcertificaat voor fabrikant van kunststof gevelpanelen
Uitreiking Komo-productcertificaat door Kiwa.

KOMO-productcertificaat voor fabrikant van kunststof gevelpanelen

Belangrijk voor partners in de markt die bewijs van kwaliteit willen zien

Op 3 april jl. ontving Floor Vogel van Reelwood Gevelpanelen en Gevelbekleding uit handen van Eric Hendriks, Product Manager Building and Civil Engineering bij onafhankelijk keuringsinstituut Kiwa, het KOMO® Attest met productcertificaat voor de Reelwood Gevelpanelen.

Floor, vanzelfsprekend een tevreden man, reageert verheugd op het moment dat hij de officiële papieren in handen heeft. “Steeds meer van onze partners in de markt stellen goede en kritische vragen over de kwaliteit van onze panelen. Daarom hadden we Kiwa verzocht om onafhankelijke kwaliteitscontroles bij ons uit te voeren, waarbij de processen, procedures en producten goed zouden worden geanalyseerd. Het eindresultaat? Wel… we leveren de kwaliteit die we beloven én alles vanzelfsprekend conform wet- en regelgeving.”

De belangrijkste prestaties van de gevelpanelen op grond van het besluit ‘Bouwwerken Leefomgeving’ tonen aan dat ze binnen de bestaande bouw uitstekend geschikt zijn voor onder andere situatie- en hoogbouw, ze voldoen zowel aan de zicht- als achterzijde ten minste aan brandklasse 4, ze zijn waterdicht terwijl de naden waterwerend zijn. “Voor de toepassing binnen de nieuwbouw kregen de panelen dezelfde positieve beoordelingen”, zo voegt Floor hier nog aan toe.

Volgens Floor zijn de volgende productkenmerken uitvoerig getoetst: uiterlijk, profilering, profieldikte, werkende profielbreedte, lengte, rechtheid zichtvlak en zijkanten, vlakheid zichtvlak, profielmassa, gedrag bij verwarming, krimp bij 100 graden Celsius, de weerstand tegen slag of stoot, de initiële hechtsterkte van de folie, de weerstand tegen UV-veroudering en de Vicat verwerkingstemperatuur. “Bij al deze criteria voldeden we aan de eisen.”

Floor legt uit dat de Reelwood gevelpanelen beschikbaar zijn als rondkantpaneel, sponningpaneel of potdekselpaneel. De gevelpanelen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Verder zijn ze voorzien van een structuurfolie. 

Het rondkant- en het sponningpaneel zijn beiden leverbaar in een zogenoemde 2tone® uitvoering. Op één plank zitten dan twee verschillende kleuren, waardoor het mogelijk wordt om de naad van de plank in een afwijkende foliekleur te fabriceren. 

Over Reelwood Nederland BV

Het bedrijf, gevestigd in IJmuiden, is al enkele jaren actief op de zakelijke markt en levert onderhoudsarme en duurzame producten én afbouwmaterialen voor de bouw. Leveringen geschieden onder andere aan montagebedrijven, chaletbouwers, kozijnfabrikanten, aannemers, bouwbedrijven en natuurlijk de bouwmaterialenhandel. De producten vinden hun weg zowel binnen de renovatiemarkt als nieuwbouw. 

Naast de gangbare kleuren – binnen het assortiment duurzaam kunststof gevelbekleding – kan Reelwood ook producten leveren die zijn voorzien van de speciale Realwood® folie. Dit is een houtnerffolie die nóg meer op hout lijkt dan de traditionele houtnerffolies. Deze heeft in plaats van de ‘putjes’ van traditionele houtnerffolie, de échte vlam. Woodec folies daarentegen hebben een dieper reliëf en een mattere afwerking. Daarnaast is er de mogelijkheid dat Reelwood de gevelbekledingspanelen levert met twee kleuren. De gevelbekleding is gefabriceerd van PVC-granulaat, bekleed met een structuurfolie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details