Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding

KOMO-certificaat uitgereikt voor DBP SIDING

DBP-SIDING

18 oktober 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Houtvezel composiet gevelbekleding uit 100% restafval

Op 14 oktober tijdens de PREFAB beurs in de Brabanthallen ontving INNODEEN uit Lochem, uit handen van Oscar van Doorn (SKH) als eerste bedrijf in Nederland een KOMO-certificaat voor circulair bio-composiet gevelbekleding: DBP SIDING.

DBP SIDING gemaakt van Compodeen bestaat uit 100% restafval. Het aandeel houtvezel (72%) is afkomstig van onder andere kapotte of oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel (28%) is Polypropyleen (PP), een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende oranje PMD-afvalbak of -zak.

De gevelbekleding is leverbaar in verschillende natuurtinten en is na bewezen dienst volledig herbruikbaar, zo ook kent het productieproces geen afval. Afkort en opstart materiaal dient eenvoudig als grondstof voor nieuwe producten zonder kwaliteitsverlies.

Alle producten en materialen van Innodeen onderscheiden zich door hergebruik en duurzame toepassingen. Daar waar andere materialen tekortschieten op het gebied van rotting, slijtage en duurzaamheid, komt onze innovatiekracht tot leven.

Meer weten over DBP SIDING of COMPODEEN? Neem contact op met Jos Beverborg van Innodeen op 0573-438 428 / j.beverborg@innodeen.nl of kijk op: www.innodeen.nl/dbpsiding

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Gevelbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details