Platform over gevels, glas & daken
Kom nooit voor verrassingen te staan en kies voor kwaliteit gereedschap!

Kom nooit voor verrassingen te staan en kies voor kwaliteit gereedschap!

Als vakman weet je als geen ander dat het juiste materiaal onmisbaar is voor het feilloos uitvoeren van een klus. Toch komt men in de bouw regelmatig voor nare verassingen te staan, omdat er niet wordt gekozen voor professioneel gereedschap. Bij de aanschaf van nieuw materiaal dien je dus goed na te denken over de functie, veiligheid en betrouwbaarheid van je aankoop. Om je wat werk te besparen delen we 3x belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van nieuw gereedschap.

#1 Kies voor een merk!
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Ja, het is belangrijk om te investeren in hoge kwaliteit! Met hoge kwaliteit bedoelen we gereedschap dat niet kapot gaat als je er vaker dan 2x mee aan de slag gaat. Die aanbieding bij de ACTION klinkt leuk, maar als vakman weet je ook dat dit materiaal niet lang meegaat. Kies liever voor kwaliteitsmerken zoals Makita, Milwaukee of Dewalt. Duizenden zijn je voor gegaan en kunnen bevestigen dat dit soort materialen betrouwbaar zijn. Een gerenommeerd merk kopen is dus een goede investering, waar je geen spijt van zult hebben!

#2 Safety First.
Zoals je weet schuilt een ongeluk in een klein hoekje – al helemaal in de bouw. Secuur te werk gaan begint bij het kopen van veilig gereedschap. Controleer bij het aanschaffen van nieuw materiaal altijd op veiligheid. Hoe doe je dit? Heel simpel. Controleer bij het kopen van nieuw materiaal of het product is voorzien van één of meerdere keurmerken. Dit zijn de twee belangrijkste keurmerken waar je op kunt letten: Geprüfte Sicherheit (GS)en CE. Het GS keurmerk garandeert bijvoorbeeld dat er geen onderdelen losschieten tijdens het gebruik. Het CE-keurmerk betekent dat het materiaal voldoet aan de EG-Veiligheidsrichtlijnen.

#3 Lees online reviews.
Als je een idee hebt van welk merk gereedschap je overweegt te kopen, raadpleeg dan ook eens reviews op het internet. Naast geschreven reviews zijn er ook filmpjes op YouTube te zien van verschillende grote gereedschap merken (o.a. Dewalt,Makita en Bosch). Vooral deze YouTube filmpjes zijn onwijs handig om te achterhalen hoe het gereedschap in de praktijk werkt. Ben je eruit en wil je bijvoorbeeld DeWalt gereedschap kopen? Neem dan voordat je dit nieuwe materiaal aanschaft eerst een kijkje op het internet.

Houd deze drie punten in gedachte bij het kopen van nieuw materiaal…en kom nooit meer voor nare verassingen te staan op de bouwplaats!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details