Platform over gevels, glas & daken
KNAUF INSULATION ontvangt DECLARE erkenning voor minerale wol en glaswol met Ecose®

KNAUF INSULATION ontvangt DECLARE erkenning voor minerale wol en glaswol met Ecose®

De glaswol- en minerale woloplossingen met ECOSE®-technologie van Knauf Insulation zijn de eerste minerale wol producten in Europa die officieel gecertificeerd zijn met het DECLARE-label: een belangrijke doorbraak op het gebied van welzijn en gezondheid in de bouwsector. De DECLARE certificering is gegeven voor beklede en onbeklede glaswol op zowel rollen als platen.

Producten worden voor de DECLARE-certificering door een onafhankelijke instantie grondig geanalyseerd op schadelijke of ongezonde chemische bestanddelen die op de Red List van het International Living Future Institute staan.

Benoît Thiry, marketmanager residential, vertelt: “De DECLARE-certificering is een belangrijk erkend instrument van derden waarmee publiekelijk en transparant wordt aangetoond dat onze glaswol met ECOSE geen toegevoegd formaldehyde, brandvertragende additieven of toegevoegde schimmelwerende chemicaliën bevat.”

Met natuurlijke bestanddelen

“Het DECLARE-label benadrukt de natuurlijke samenstelling van onze oplossingen en toont aan dat ze gemaakt zijn van materialen die niet op de Red List staan.”

Onze isolatieproducten van glaswol en minerale wol zijn gemaakt van ongeveer 90% minerale glaswol, dat op zijn beurt uit maximaal 80% gerecycled materiaal bestaat (vooral gerecycled glasafval) en andere onbewerkte minerale grondstoffen, zoals zand en kalksteen. De resterende 10% bevat een bindmiddel op biobasis en kleine hoeveelheden additieven die bijdragen aan de technische prestaties.

Jean-Pierre Pigeolet, manager sustainable buildings, vult aan: “Klanten willen niet alleen steeds vaker weten wat ze precies eten, maar willen ook de bestanddelen van bouwproducten kennen. Mensen willen zeker zijn dat er geen ongezonde chemicaliën in bepaalde huizen, scholen, kantoren en ziekenhuizen worden verwerkt. DECLARE biedt deze zekerheid.

Vrij van ongezonde bestanddelen

“De DECLARE-certificering is een belangrijk openbaar rapport dat ieder bestanddeel van onze onbeklede minerale glaswol met ECOSE vermeldt tot op 0,01% van de samenstelling. De certificering herinnert er ook aan dat tot 80% van deze producten van gerecycleerd glas zijn gemaakt.”

De certificering komt op een ogenblik waarop beoordelingssystemen voor duurzame gebouwen, zoals WELL, Living Building Challenge en LEED aan producten met een DECLARE-certificering meer punten toekennen voor hun bijdrage aan het welzijn.

Jean-Pierre Pigeolet vertelde: “DECLARE en de Red List zijn populairder geworden, omdat ze zich baseren op een controlesysteem dat duidelijk te begrijpen is en waarvan de resultaten transparant zijn. Ze bieden de integriteit die klanten nodig hebben, als ze gezonde bouwproducten zoeken.”

Betere binnenluchtkwaliteit

Vóór de pandemie brachten mensen 90% van hun tijd binnen door. Dat cijfer lag vorig jaar waarschijnlijk hoger, waardoor de gezondheid in gebouwen een algemene prioriteit is geworden. Onze minerale glaswol met ECOSE-technologie kreeg van Eurofins eerder al de hoogste certificering voor binnenluchtkwaliteit  “Eurofins Indoor Air Gold”.

De DECLARE-certificering van onze glaswol met ECOSE volgt dezelfde certificering als onze inblaaswol SUPAFIL en minerale steenwol Urbanscape voor groene daken. De Urbanscape-oplossing was het eerste bouwmateriaal in Europa dat in 2019 door DECLARE werd gecertificeerd, terwijl de meeste van onze oplossingen in Noord-Amerika al heel wat jaren een DECLARE-certificering hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details