Platform over gevels, glas & daken
Knauf Insulation groeit duurzaam en realiseert in 2020 nieuw hoofdkantoor in Gilze

Knauf Insulation groeit duurzaam en realiseert in 2020 nieuw hoofdkantoor in Gilze

Knauf Insulation realiseert samen met Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen een nieuwe, duurzame kantoorlocatie in Gilze. Van Schijndel Bouwgroep treedt hierbij zowel als ontwikkelaar op alsmede als bouwer en eindbelegger. De nieuwe locatie is nodig vanwege de forse groei van het bedrijf in de afgelopen jaren. Knauf Insulation is producent van isolatiematerialen en hecht grote waarde aan duurzaamheid. Het bedrijf maakt producten die bijdragen aan betere isolatie en dus een lagere CO2uitstoot en die bovendien vrij zijn van chemische bindmiddelen.

Gezonde werkplek: duurzaam warehouse met kantoor in 2020

Om ook de groeiambities voor de komende jaren goed te faciliteren verhuist Knauf eind 2020 naar de nieuwbouwlocatie in Gilze waar een duurzaam warehouse van circa 4.250 m² en een kantoorfaciliteit van circa 500 m² wordt gerealiseerd. Ook het bedrijventerrein zelf is een duurzame ontwikkeling. Zo komen er collectieve systemen voor warmtekoudeopslag (WKO) en warmtekrachtkoppeling (WKK) voor de verwarming en koeling. De kantoorlocatie realiseert Knauf volgens de laatste inzichten rond een gezonde werkplek met extra aandacht voor akoestiek, gezonde binnenlucht, daglicht en groen.

Jeroen Verweij, algemeen directeur bij Knauf Insulation Benelux: “We weten dat wanneer mensen zich prettig voelen op hun werk, ze ook meer plezier ervaren en beter presteren”. Bij veel nieuwbouwprojecten waar Knauf Insulation bij is betrokken, zijn duurzaamheid, gezondheid en comfort belangrijke pijlers. Pepers Architecten uit Helmond zorgde daarom voor een passend ontwerp zodat deze pijlers in het eigen nieuwe pand volledig tot hun recht komen. Inmiddels is de omgevingsvergunning aangevraagd, zijn de voorbereidingen gestart en de bouwer zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 starten met de realisatie. Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde bij de locatiekeuze, de inrichting van de kantooromgeving en totstandkoming van de huur- en ontwikkelovereenkomst.

Gezonde groei zet door

Vooral de omzet van glaswol en minerale wol met de unieke ECOSE Technology (een natuurlijk bindmiddel zonder toegevoegde formaldehyde of fenol) stijgt sterk de afgelopen jaren. Vanuit de huidige locatie Oosterhout is Knauf steeds meer een logistieke hub geworden van houtwol naar België, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. De locatie speelt ook steeds meer een centrale rol in de Benelux met verdere groei in België dankzij de verkoop van glas-, steen- en inblaaswol. De nieuwe locatie in Gilze wordt volledig ingericht om de verdere groei van Knauf Insulation in binnen- en buitenland te faciliteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details