Platform over gevels, glas & daken
Knauf Insulation Benelux verhuist naar nieuw hoofdkantoor in Gilze

Knauf Insulation Benelux verhuist naar nieuw hoofdkantoor in Gilze

Knauf Insulation, de bekende internationale producent van duurzame isolatiematerialen, trekt per 30 november in een splinternieuw kantoorgebouw te Gilze. Het bedrijf produceert duurzame isolatiematerialen zonder chemische bindmiddelen. Door de flinke groei in de afgelopen jaren, is het tijd voor een nieuwe locatie.

Gezonde én prettige werkplek

De Nederlandse tak van Knauf Insulation is steeds meer een logistieke hub geworden van houtwol naar België, het Verenigd Koninkrijk, Australië en het Midden-Oosten. Het bedrijf speelt ook een steeds centrale rol in de Benelux met verdere groei in België dankzij de verkoop van glas-, steen- en inblaaswol. Het nieuwe gebouw bestaat uit een duurzaam warehouse van circa 4.250 m² en een kantoorruimte van circa 500 m². Ook het bedrijventerrein zelf is een duurzame ontwikkeling. Zo is er een systeem voor warmtekoudeopslag (WKO) en warmtekrachtkoppeling (WKK) voor de verwarming en koeling. De kantoorlocatie is gerealiseerd volgens de laatste inzichten rond een gezonde werkplek. Met extra aandacht voor akoestiek, gezonde binnenlucht, daglicht en groen.

Multifunctionele locatie vanuit perspectief medewerkers

Managing Director Knauf Insulation Benelux Jeroen Verweij is blij en tegelijkertijd ook een beetje melancholisch: “Met pijn in hart verlaten we Oosterhout, een locatie die Knauf Insulation veel succes en groei heeft gebracht, maar die positieve vibe gaan we doorzetten en uitbreiden in Gilze. We krijgen een nieuw modern en efficiënt kantoorgebouw gekoppeld aan een multifunctioneel warehouse, geschikt voor verschillende functies. Het gebouw is rondom onze mensen ontworpen waarbij prettig, veilig en comfortabel werken voorop stond. Het faciliteert ons bedrijf in de groei voor de komende jaren in de Benelux en onze exportlanden.“

Gebouw voorzien van eigen duurzame materialen

Vanzelfsprekend spelen de eigen producten een prominente rol in het gebouw bij de thermische isolatie, geluidsisolatie en akoestiek. Zo zijn de merken Acoustifit (glaswol platen), Heraklith (houtwol platen) en Organic (houtwol panelen) terug te vinden op de deze moderne bedrijfslocatie. Het glaswol van Knauf Insulation wordt geproduceerd met ECOSE® Technology, een natuurlijk bindmiddel zonder chemische middelen als formaldehyde en fenol, die vaak in isolatiemateriaal gebruikt worden. Met de toenemende aandacht voor duurzame bouw en gezonde werkplekken, wacht Knauf Insulation een mooie toekomst vanuit Gilze.

Het nieuwe adres is:
Dakota 7
5126 RL Gilze

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details