Platform over gevels, glas & daken
Klaar voor BENG!

Klaar voor BENG!

Van 4 tot en met 8 februari 2019 vond in Utrecht BouwBeurs plaats. Duco presenteerde drie innovatieve oplossingen op het vlak van ventilatie & zonwering. Naast de nieuwste trends binnen het gamma ventilatieroosters, werd ook het gamma doekzonwering flink uitgebreid. Al deze slimme technieken kaderen in een totaaloplossing binnen een strenger wordende regelgeving (BENG), waarbij de gezondheid van de bewoner steeds centraal staat.

Februari Gevelbouw DucoTop 60 ZR FLENS kopiëren

Anders ontwerpen en bouwen door BENG
“De normen voor energiezuinig bouwen worden steeds strenger. BENG gaat naar de eindfase. Alles aan de gevel wordt beter luchtdicht, ook de ventilatieroosters,” stelt Richard Geraerts, verkoopleider Nederland bij Duco. “BENG is een uitdaging voor de hele bouwkolom. Het vraagt een andere manier van ontwerpen en een andere manier van bouwen. Het Bouwbesluit stelt dat ventilatieroosters tot 10% lekverlies mogen hebben. Die speelruimte kan de bouw zich binnen BENG helemaal niet veroorloven,” gaat Geraerts verder.

Gegarandeerde prestaties
Duco bracht in een aantal ventilatieroosters het lekverlies terug tot ruim onder die 10%. “Binnen de natuurlijke ventilatie is die sprong heel belangrijk. Wij zien dat de markt de wens uit om te werken met roosters die gegarandeerd presteren binnen Klasse 1. Een voorbeeld is het zelfregelende ventilatierooster EasyFit 50 ‘ZR’, een doorontwikkeling van de DucoFit 50 ‘ZR’. Afgeronde kopschotten in de EasyFit 50 ‘ZR’ garanderen een perfecte aansluiting op het kozijn,” verduidelijkt Geraerts.

Koelen met zonwering
“De recente, extreem warme zomers maken het Duco-gamma aan zonweringsproducten actueel. Het buiten houden van warmte was altijd al een relevant thema, maar krijgt nu extra urgentie. Binnen BENG biedt zonwering een krachtige oplossing die zonder energieverbruik een bijzonder groot koelrendement realiseert. De DucoScreen Front 150 doekzonwering leent zich specifiek voor (bijna) energie-neutrale woningen waarbij de maximale breedte en/of hoogte van zes meter alle vrijheid aan de gevel biedt.”

Vol gas naar gasloos
Op de Bouwbeurs ging ook aandacht uit naar de DucoBox Eco, die eind vorig jaar geïntroduceerd werd. “De ventilatiewarmtepomp van Duco leent zich voor toepassing in all-electric woningen. We denken ook op dit terrein richting een totaaloplossing. Ons all-electric pakket bestaat uit kwaliteitsonderdelen die perfect op elkaar afgestemd zijn, zoals een buffervat met goede stratificatie, een verswaterstation met instant bereiding van tapwater en flexibele aansluitingen die zorgen voor een akoestisch geoptimaliseerde opstelling. Op de beursvloer in Utrecht toonden we alle elementen van die totaaloplossing,” besluit Geraerts.

Tekst en beeld:  Duco

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details