Platform over gevels, glas & daken
Kennissessie Bouwkundige Brandveiligheid zeer geslaagd

Kennissessie Bouwkundige Brandveiligheid zeer geslaagd

De Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen (MDG) kijkt terug op een zeer geslaagde kennissessie ‘Bouwkundige Brandveiligheid’ op vrijdag 6 september jongstleden. Een gemêleerd gezelschap van leden van MDG, zusterorganisatie DumeboDWS en de VMRG, heeft zijn kennis over het thema brandveiligheid weer kunnen bijspijkeren. Met dank aan Peutz Laboratoria in Molenhoek.

Na afloop van de inspirerende sessies kregen de gasten een rondleiding door de verschillende laboratoria van Peutz.

 

Met maar liefst 25 deelnemers zat de zaal bij Peutz helemaal vol, zegt MDG-bestuurslid Robert-Jan Steegman. “Het bewijst maar weer dat het thema brandveiligheid letterlijk een hot topic is. Mooi om te zien ook dat we deze middag behalve leden van onze branchevereniging ook leden van zusterorganisatie DumeboDWS, de VMRG en diverse ingenieursbureaus konden verwelkomen. Zowel het thema brandveiligheid kwam aan de orde, maar ook topics als rookwerendheid en het brandgedrag van gevelmaterialen, sandwichpanelen en isolatiemateriaal passeerden de revue. Kortom, een zeer interessante middag.”

Peutz Laboratoria

De kennissessie vond plaats bij Peutz Laboratoria in Molenhoek. “Na afloop van de inspirerende sessies kregen onze gasten ook een rondleiding door de verschillende laboratoria,” vervolgt Steegman. “Het raadgevend ingenieursbureau doet in opdracht van fabrikanten onderzoek naar verschillende facetten van een gebouw, waaronder de akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en windtechnologie. Vooral dat laatste sprak tot de verbeelding. In de windtunnel bevond zich toevallig een gedetailleerde maquette van een deel van Rotterdam. Peutz doet namelijk onderzoek naar de effecten van de optopping van een bestaand gebouw naast het Stadhuis aan de Coolsingel op het gebied van geluid, wind en bouwfysica. Het gaf meer dan voldoende gespreksstof voor de aansluitende netwerkborrel.”

De Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen (MDG) kijkt terug op een zeer geslaagde kennissessie ‘Bouwkundige Brandveiligheid’.

 

Smaakt naar meer

Steegman: “Ons doel is om kennis te delen met onze eigen leden en aanverwante branches. Daarin zijn we met deze kennissessie ‘Bouwkundige Brandveiligheid’ bij Peutz zeker geslaagd. Het smaakt ook naar meer. Samen met DumeboDWS hebben we een gemeenschappelijk belang: een kwalitatief hoogstaande gevel en/of dak realiseren voor een tevreden klant. We blijven dan ook de metalen dak- en gevelproducten voortdurend onder de aandacht brengen. Dat doen we door het organiseren van kennissessies zoals deze, maar ook met andere boeiende activiteiten. In het najaar staat onze algemene ledenvergadering gepland waarin we de agenda voor volgend jaar bekendmaken. Maar wellicht dat we tegen het einde van het jaar nog een vergelijkbare kennissessie organiseren. Houd onze website in de gaten,” besluit Steegman. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details