Kennis Centrum Gevelbouw
02:12
08-02-2017

Kennis Centrum Gevelbouw Agenda 2017: Unieke opleidingen voor de gevelbranche

Investeren in kennis is investeren in de toekomst van een bedrijf. Juist nu de markt weer aantrekt, is er weer aandacht voor het volgen van cursussen en opleidingen. Kennis is bijna op iedere hoek te koop, maar op het gebied van gevelbouw is er één aanbieder die na jaren zijn spreekwoordelijke sporen wel heeft verdiend, het Kennis Centrum Gevelbouw.

Binnen de gevelbouw branche is het Kennis Centrum Gevelbouw het aangewezen instituut op het gebied van kennis over gevelbouw en dat geldt zowel voor metaal (aluminium en staal) als kunststof. Voor ieder specialisme binnen de gevelbranche heeft het Kennis Centrum Gevelbouw een cursus. Ook biedt het Kennis Centrum maatwerk opleidingen aan die desgewenst in een bedrijf zelf gegeven kunnen worden. En met adviestrajecten op maat bieden de medewerkers van het Kennis Centrum bedrijven een helpende hand.

Voor 2017 staat er weer een aantal cursussen en trainingen op de agenda:

Vaardigheidstraining Uitvoerder/ Montageleider (6 dagen)
Deze cursus is opgezet voor medewerkers die op de bouwplaats de uitvoering leiden en/of leiding geven aan een groep monteurs. Medewerkers die contact hebben met de opdrachtgever en de aannemer op de bouwvloer dienen over managementvaardigheden te beschikken voor het goed en prettig uitvoeren van hun werk. Deze training is niet alleen geschikt voor aankomende montageleiders maar zeker ook voor diegenen met ervaring.
Data: 12, 13 januari, 9 februari, 16 maart, 13 april en 18 mei 2017        

Gevel Bouwfysica Deel II (2 dagdelen)
Deze tweedaagse cursus is bedoeld voor wie na het volgen van de reguliere cursus Bouwfysica meer behoefte aan diepgang heeft. Het is echter geen vereiste om de basiscursus Bouwfysica gevolgd te hebben. Eenieder die meer van bouwfysica wil afweten is welkom op deze cursus.
Data: 7 en 14 maart 2017

Montage cursus Deel I (3 dagen)
Veel moderne gevels worden tegenwoordig voor een groot deel prefab aangeleverd. Wat productie betreft hoeft er op de bouwplaats bijna niets gedaan te worden aan de gevelproducten. Maar dit betekent zeker niet dat er geen kennis van de techniek nodig is. Een verkeerde montage kan nog steeds leiden tot een niet functionerende gevel. Kennis van de kwaliteit van de gevelproducten en de montage is een pré voor de buitenmonteur, zeker in de moderne gevelbouw.
Data: 7, 14 en 21 maart 2017

Gevel Statica (2 dagdelen)
In deze cursus wordt er uitgebreid stil gestaan bij onderwerpen zoals wind- en waterdichtheid van de gebouwschil; geveltypen en gevelconstructies (ramen, kozijnen, warm-koud gevels, vliesgevels, unitised façades, tweede-huid gevels en gevelbekledingen); waterhuishouding van raam- en gevelsystemen; bouwkundige afdichtingen (afdichtingsprincipes en afdichtingstechnieken); windbelasting en luchtstromingen (meting van de luchtdoorlatendheid van gevelelementen; classificatie volgens de normen EN 12207 en EN 12152); thermische invloeden (thermische uitzetting en thermische spanningen) en gevelschade en bouwfouten.
Data: 21 en 28 maart 2017

Projectleider Gevelbouw I (4 dagen)
Steeds meer wordt er een beroep gedaan op andere kwaliteiten van functionarissen dan alleen de technische kwaliteiten. Het gaat dan om leidinggeven en besturen. Actueel is op dit moment de positie van de leidinggevende bij (gevel)bouwprojecten. Steeds vaker ontmoet de projectleider van een professionele gevelbouwer andere bouwpartners en is deskundigheid op meer algemeen terrein wenselijk. Om de “weerbaarheid” van de leidinggevenden, de projectleiders, te vergroten, ontwikkelde het Kennis Centrum Gevelbouw de cursus Projectleider Gevelbouw 1.
Data: 28 maart, 4, 11 april en 9 mei 2017

Gevel Constructie Deel I (3 dagdelen)
De cursus Gevel Constructie Deel I is de basis voor een correct en (duurzaam) verantwoord ontwerp in een zeer competitieve marktsituatie. Er zal worden ingegaan op de toepassing van de Eurocode methodiek en het gebruik van de productnorm NEN EN 13830 (rev2013).
Data: 9, 16 en 23 mei 2017

Deze cursussen staan ingepland voor het komende half jaar. Het totale aanbod is nog uitgebreider en er worden steeds nieuwe cursusdata gepland. Het actuele en complete cursusaanbod is te vinden op de website van het Kennis Centrum Gevelbouw, www.kenniscentrumgevelbouw.nl. Via deze website kunt u zich ook aanmelden voor de cursussen. Bij voldoende belangstelling gaan de cursussen door. Mocht er onvoldoende belangstelling zijn, dan is er een ‘wachtkamer’ voor aanmeldingen en wordt er contact opgenomen of er nog steeds interesse voor deelname is, zodra er voldoende animo is om de cursus door te laten gaan.

Kennis Centrum Gevelbouw

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners

volschuim dakrandpanelenCE-markering