11:00
24-10-2015

Journaal

Duco legt akoestische problemen het zwijgen

Wie aan ventileren denkt, zal niet meteen het thema ‘akoestiek’ op het puntje van zijn tong hebben liggen. Toch wordt akoestiek ook in de ventilatiebranche een steeds belangrijker gegeven. Als specialist op het gebied van natuurlijke ventilatie speelt Duco Ventilation & Sun Control op deze ontwikkeling in met een gratis seminar gewijd aan akoestiek en ventilatie. Steeds meer steden en landelijke gebieden hebben vandaag de dag af te rekenen met geluidshinder. Lawaai wordt bovendien gezien als een belangrijke risicofactor voor onze gezondheid, zeker als de bewoner hierdoor aan slaap moet inboeten en onvoldoende kan ventileren. De vraag dringt zich dus steeds meer op hoe akoestische problemen het zwijgen kan worden opgelegd. “Bij Duco zijn we die problemen liever voor,” zegt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Met een gratis seminar rond Akoestiek & Ventilatie dat op woensdag 4 november zal plaatsvinden in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, wil Duco bijdragen aan een optimaal akoestisch comfort, en dit op een natuurlijke manier. Samen met twee marktonafhankelijke sprekers van adviesbureau Peutz en LBP Sight nemen we het brede thema (toe- en afvoer) onder de loep en presenteren we onze nieuwe akoestische ventilatieoplossingen, onderbouwd met diverse praktijkvoorbeelden. Het seminar heeft een brede doelgroep. Adviesbureaus, architecten, maar ook zelfontwikkelende aannemers en installateurs zijn van harte welkom om er hun licht op te steken.


 

GEZE Powerturn

De GEZE Powerturn draaideuraandrijving is in staat om naast standaard deuren ook grote en zware deuren, met een breedte tot 1.600 mm of deurgewicht tot 300 kg, op een betrouwbare en veilige wijze te openen. Tegelijkertijd past de Powerturn met zijn geringe inbouwhoogte van maar 7 centimeter naadloos in elk design. De Powerturn is uitermate geschikt voor (bijzonder brede) brandwerende deuren, in de F/R variant is zelfs een rookschakelcentrale geïntegreerd.
Met de Powerturn is ook handmatig gebruik van de deur kinderlijk eenvoudig. Dat is mogelijk door de unieke werking van de opgeslagen kracht. De veer, waarmee de deur in geval van brand wordt gesloten, wordt eenmalig op spanning gebracht en in deze toestand vastgehouden. Daarna hoeft hij tijdens het gebruik van de deur niet voortdurend opnieuw te worden opgespannen. Zo kunnen ook grote en zware deuren door iedereen, vrijwel zonder krachtinspanning, handmatig worden geopend. Daarbij is de aandrijving volgens GEZE te allen tijde ‘meester van de situatie’ en sluit in geval van brand zoals men is gewend op een veilige manier. Bovendien wordt door de Smart swingfunctie op de energiekosten bespaard, zowel in de stand ‘permanent open’ als tijdens het gebruik. Meer info via www.powerturn.gezebenelux.com.


 

Meer leefruimte met balkondakraam

Het FAKRO balkondakraam combineert twee raamvleugels in één. Dit maakt het mogelijk het bovengedeelte te openen tot een hoek van 45 graden en het ondergedeelte naar voren uit te klappen. Uniek aan het ontwerp van FAKRO’s balkondakraam zijn de geïntegreerde balustrades. Deze verdwijnen bij sluiting geheel in de raamconstructie. Dit geeft een esthetisch strakkere uitstraling en zorgt voor een langere levensduur, de elementen worden immers niet blootgesteld aan schadelijke weersinvloeden. Het raam is voorzien van een geïntegreerd ventilatierooster zodat ook in gesloten stand de ruimte geventileerd wordt. Beide raamvleugels zijn voorzien van P2A veiligheidsglas, inclusief zelfreinigende buitencoating. Aanvullende reiniging is mogelijk middels de reinigingsstand.
Het FAKRO FGH-V balkondakraam is uit te breiden met zowel binnen- als buitenzonweringen en is standaard leverbaar in de maten 78 x 255, 94 x 255 en nu ook in de maat 114 x 255 cm. Montage is mogelijk in een dakhelling van 35°-55°.


 

Bijzondere gevel voor Polak Building

Polak Building

Op de Erasmus Universiteit is het moderne onderwijsgebouw Polak Building aan de plaza op campus Woudestein geopend. Het nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw, waarvan zowel exterieur als interieur zijn ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, past in de nieuwe onderwijsstrategie van de Erasmus Universiteit, gericht op activerende, kleinschaliger educatie. De Erasmus Universiteit heeft de ambitie om tot de meest duurzame campussen van Ned¬erland te behoren. Zo bestaat het interieur enkel uit natuurlijke en duurzame materialen in de kleuren rood, oranje en geel afgewisseld met eikenhout. Daarnaast heeft Polak Build¬ing onder andere een duurzame klimaatinstallatie, geoptimaliseerde isolatie, natuurlijke ventilatie en een minimale technische installatie. Uniek is de gevel, waar frisse lucht naar binnen stroomt via zelf te bedienen luikjes in de verticale lamellen. Per windrichting ver¬schillen deze lamellen in diepte waardoor ze het glas helpen beschermen tegen direct zonlicht en zorgen ze voor schaduwwerking. Het gebouw heeft een GPR-score van 8,5. Bijzonder is ook het glazen atriumdak, waar zonnecellen in het glas zijn verwerkt. Deze zonnecellen zijn in het hele atrium zichtbaar als schaduwpatronen.


 

Entreematten voor buiten

Sinds kort heeft emco – specialist op het gebied van entreematsystemen en schoonloopzones – een nieuwe serie entreematten uitgebracht speciaal voor buitengebruik, de emco Senator Outdoor. De voor deze serie ontwikkelde borstelinlagen hebben een hoge schrapende werking ten behoeve van grof en fijn vuil.
Emco komt met de Senator Outdoor tegemoet aan de vraag naar professionele entreematsystemen met een hoog borstelend effect voor buitengebruik. De robuuste borstelinlagen zijn gemaakt van 100 procent polyamide, zijn waterafstotend en UV-bestendig. Zij blijven hierdoor jarenlang kleurecht en mooi. Het vuil verzamelt zich bovendien niet in de inlagen, maar valt tussen de profielen. Hierdoor kan het vuil niet door de volgende passant alsnog mee naar binnen worden gelopen. Dit bevordert daarnaast de levensduur van de entreemat. De entreemat kan worden gereinigd door middel van een stofzuiger. De extra brede aluminium profielen (50 mm) in combinatie met de mooie inlage zorgt voor een ruimtelijk en aantrekkelijk aanzicht. De inlage van de entreemat is te leveren in verschillende kleuren en de entreemat kan daarnaast worden gecombineerd met verschillende inbouwramen, eventueel voorzien van LED-verlichting.

Entreematten

 


 

Terra Tones: lichte tinten en subtiele nuances

Het nieuwe kantoorpand van LIMES international werd ontworpen door STOL architecten. Het imposante hoofdkwartier van de onderneming bevindt zich op een prominente locatie en heeft een unieke vormgeving, die wordt geaccentueerd door de voor de gevel gebruikte Terra Tones-tegels van Mosa Facades.
Voor de gevelbekleding zocht STOL architecten een materiaal met zowel een abstracte als robuuste uitstraling. Verder moest het een natuurlijke tint hebben waarmee het gebouw zich van zijn omgeving zou onderscheiden. “De Terra Tones-collectie van Mosa Facades voldeed aan al onze wensen,” zegt Corèl. Terra Tones 206V (Mid Grey) werd gekozen vanwege zijn lichte tinten en subtiele nuances en aangebracht in een patroon dat STOL architecten speciaal voor het gebouw ontwierp. Hiervoor werden drie tegelformaten gebruikt: 90 x 90 centimeter, 60 x 90 centimeter en 30 x 90 centimeter. De afmetingen en plaatsing van de ramen werden afgestemd op de tegelformaten, voor een harmonieus geheel en een zo efficiënt mogelijk materiaalgebruik. Een onzichtbare bevestiging staat garant voor een naadloze afwerking die de abstracte vormgeving van het gebouw nog beter tot zijn recht laat komen. Corèl: “De Terra Tones-tegels zien er luxueus en stijlvol uit en hebben een unieke warme kleur. Ze verlenen de gevel een elegante uitstraling en hun structuur en tinten creëren samen met de grote donkere ramen een subtiel speels effect wanneer de zon op het pand schijnt.”


 

Tegelbladvanger

Tegelbladvanger

Tilmar’s Bladex tegelbladvanger voor platte daken is vernieuwd. De nieuwste versie van de plat dak hemelwaterafvoer (HWA) voorkomt verstopping met bladeren of grind in de hemelwaterafvoer van alle platte daken. De tegelbladvanger past op elk plat dak, is universeel model en zodoende geschikt voor iedere situatie. Bladeren worden op grote afstand van de afvoer gehouden en daarmee krijgt waterafvoer optimaal de ruimte. Een omtrek van ruim 1,2 meter staat hiervoor garant. Een haakse of schuine dakrand, een afvoer midden op het dak? Het maakt allemaal niet uit, met één universeel model geschikt voor alle afvoeren wordt elke situatie perfect opgelost. De tegelbladvanger is gemaakt van het duurzame, temperatuurbestendige en slagvaste PP-kunststof en wordt geplaatst door middel van een standaard stoeptegel van 30 x 30 cm. De tegel blijft perfect stabiel door de pootjes rondom. De pootjes hebben een opening voor waterafvoer zodat er geen bevriezingsschade kan ontstaan tijdens vriezend weer.


 

Unidek SolarPower als compleet prefab dakelement

Een goed geïsoleerde gebouwschil, luchtdicht bouwen en minder koudebruggen zorgen samen voor een verlaging van de EPC. Een volgende stap bij EPC-verlaging is het opwekken van duurzame energie. Het thermisch isoleren van een gebouwschil is een eenmalige investering die, zolang de woning er staat, rendement oplevert.
Dakisolatie levert een belangrijke bijdrage aan energiebesparing. Na energiebesparing is het opwekken van duurzame energie de volgende stap bij verlaging van de EPC volgens de Trias Energetica strategie. Een goede en veel gebruikte mogelijkheid hiervoor is het inzetten van PV-panelen. Unidek SolarPower combineert de energiebesparende eigenschappen van het Unidek Aero dakelement met een geïntegreerd PV-systeem.

 

Unidek-solarpower

 

Unidek SolarPower heeft het meeste weg van een indaksysteem, maar gaat verder dan dat. Een traditioneel indaksysteem wordt doorgaans op de bouwplaats tussen de dakpannen aangebracht. Unidek SolarPower wordt als compleet prefab dakelement naar de bouwplaats getransporteerd en daar verwerkt. Doordat dit unieke systeem alle onderdelen van een indak- of opdaksysteem combineert tot één product leidt dit tot een verbetering in verwerkingssnelheid en vermindering van het aantal arbeidsgangen op de bouwplaats.


 

Zo helder als glas

Wilt u optimaal daglicht laten binnenvallen, maar de zonnewarmte moet buiten blijven? Dan is het tijd voor de nieuwe generatie Lichtkoepels SCC van JET BIK. Nu met een hoge lichtdoorlatendheid. De afkorting SCC staat voor Sun Control Clear: hét belangrijke voordeel van deze nieuwe generatie lichtkoepels. Deze unieke zonwerende lichtkoepels van JET BIK zijn gemaakt van duurzaam en slagvast polycarbonaat. JET BIK past nu een nieuwe, heldere variant toe waardoor de lichtdoorlatendheid toeneemt tot maar liefst 80%. Het heldere zonwerende polycarbonaat benadert het aanzien van glas. Hierdoor sluit het materiaal esthetisch beter aan bij de rest van de woning. Met andere woorden: BIK Lichtkoepels SCC staan de woning mooier. De Lichtkoepels SCC zijn leverbaar in verschillende vormen en in een groot aantal maten. Ook als inbraakwerende variant of voor de dakterrasentree koepel.

Zo helder als glas

 


 

Waterdichte doorvoer instelbaar aan wanddikte

Met de HSI 150 Varia introduceert Plaka Nederland de nieuwste innovatie op het gebied van kabeldoorvoeringen. Om lekkages bij kabel- en buisdoorvoeringen bij betonnen wanden te voorkomen is de HSI 150 Varia de ultieme oplossing. De instelbaarheid aan de gewenste wanddikte maakt het Varia systeem uniek. De HSI 150 Varia is snel en eenvoudig op de bouwplaats aan te passen aan de gewenste wanddikte variërend van 200 tot en met 575 mm. De gewenste lengte is eenvoudig instelbaar met behulp van de schaalverdeling op de buis. In totaal zijn vier typen leverbaar geschikt voor wanddikten 200 – 260 mm, 260 – 365 mm, 365 – 470 mm en 470 – 575 mm. Het systeem is geschikt voor doorvoer van kabels en/of buizen met een doorsnede vanaf 4 tot en met 160 mm. De uiterste flexibiliteit, zeer snelle levering, eenvoudige montage en de lange levensduur resulteren in een optimale en kostenefficiënte oplossing voor de doorvoering van kabels en buizen. Naast enkelvoudige toepassing kan de HSI 150 Varia eenvoudig op de bouwplaats als een systeempakket met meerdere elementen naast of boven elkaar worden gemonteerd. De HSI 150 Varia is voorzien van een bajonetaansluiting waardoor alle Hauff systeemdeksels, ten behoeve van de aansluiting van alle mogelijke kabels en buizen, toepasbaar zijn. De HSI 150 Varia combineert de maximale flexibiliteit en connectiviteit van het gehele HSI 150 systeemdeksel assortiment met de bekende betrouwbaarheid van volledige gas- en waterdichte afdichting.

Waterdichte doorvoer

 


 

Recticel Insulation: Massief Passief Bouwen

Als een van de game changers op het gebied van Massief Passief Bouwen combineert Recticel Insulation alle ecologische voordelen van een passiefhuis met de duurzaamheid van een traditionele woning in baksteen en isolatie met harde polyurethaan platen. Een sprekend voorbeeld hiervan is het woonzorgcomplex van Mijande Wonen in het Overijsselse Vroomshoop, dat afgelopen februari de PassiefBouwen Award 2014 heeft gewonnen. Dit gebouw in traditionele baksteen is zo goed als energieneutraal, met relatief lage bouwkosten en een hoog comfort voor de bewoners.

Voor de isolatie in het woonzorgcomplex in Vroomshoop werd gebruik gemaakt van Eurowall (PUR) en Eurofloor (PIR). Deze platen hebben een hoge isolatiewaarde, terwijl ze ultradun zijn. Er zijn dus geen kasteeldikke muren nodig om de passiefhuisnormen te halen. Het resultaat mag er zijn: extreem lage energiekosten, altijd frisse lucht in huis, geen tocht, geen koudevallen of grote temperatuurschommelingen. Maar ook goede geluidsisolatie, lagere onderhoudskosten en beter waardebehoud. Kortom: Massief Passief Bouwen volgens de methode van Recticel Insulation levert pure winst op voor bewoners en gebouweigenaar.


 

ROCKPANEL Brilliant laat gevels stralen

Ieder gebouw heeft door zijn vorm, structuur en kleur een eigen verhaal. ROCKPANEL gevelpanelen inspireren architecten en dragen ertoe bij dat zij hun ontwerp een onderscheidend karakter kunnen geven. Het nieuwe assortiment ROCKPANEL Brilliant omvat zestien designs waarmee onbegrensde ontwerpvrijheid wordt geboden om een gebouw te laten opgaan in de omgeving of juist een krachtig accent te zetten. Het brede kleurenspectrum van ROCKPANEL Brilliant gaat van natuurlijke bruin-, aubergine- of groentinten over naar koelere kleuren zoals grijs of blauw tot zelfs een krachtig rood of oranje, die allemaal inspiratie bieden en innovatieve ontwerpconcepten ondersteunen. Zonlicht of gerichte lichtspots versterken de uitstraling van een gebouw bekleed met deze kleurige en glanzende gevelpanelen.


 

Smartskin houdt gevel koel

SmartSkin is een uniek transparant gevelmateriaal, dat zowel kan koelen als verwarmen en daarmee tegelijkertijd de warmtestroom vanuit een gebouw tegenhoudt. De functionaliteit van SmartSkin neemt vele bezwaren van bouwen met daglicht weg. Nadelen worden omgezet in voordelen. Overmatige zoninstraling en daaraan gepaard gaande energieopbouw wordt afgevoerd en opgeslagen om een wand te verwarmen als daar behoefte aan is. SmartSkin geeft ontwerpers nog meer vrijheid in het toepassen van daglicht met polycarbonaat in gebouwen.


 

Alternatief voor tropisch hardhout

Met NobelWood® wordt van duurzaam verbouwd laagwaardig dennenhout met biobased materiaal een hoogwaardige, 100% biologisch alternatief voor tropisch hardhout gecreëerd. Goed beheerde dennenbossen zorgen vrijwel onbeperkt voor de grondstof voor NobelWood®. Het hout wordt gemodificeerd met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels. Na droging en polymerisatie is het voordien zachte naaldhout duurzaam, sterk en stabiel geworden. Het ziet er uit als teak en gedraagt zich er naar. NobelWood® is 100% biologisch, uit verantwoorde bosbouw en presteert superieur.

 

Alternatief voor hardhout

 

NobelWood® voldoet aan duurzaamheidklasse 1. Dat betekent een levensduur van 50 jaar in weer en wind en 25 jaar in contact met grond en water, vergelijkbaar met bijvoorbeeld teak. In de aanloop naar productie is het product al jarenlang getest, ook in extreme omstandigheden. De prestaties laten zien dat het zonder risico kan worden toegepast.

Net als hardhoutsoorten vergrijst NobelWood®. De vergrijzing is homogeen zonder vlekken. NobelWood® is niet gevoelig voor oppervlakteschimmels (‘blauw’) wat sommige op zich duurzame houtsoorten laten zien. Zo blijft NobelWood® een egale zilvergrijze uitstraling houden.


 

Solarlux komt met nieuw schuifsysteem

Het innovatieve schuifsysteem cero van Solarlux dankt haar naam aan de ultradunne tussenstijlen van slechts 34 mm en de enorme grote glasoppervlakken tot 15 m2. De cero staat voor buitengewone architectuur met spectaculaire perspectieven, waarbij de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. De geïntegreerde dikke stalen kozijnprofielen liggen verdekt rondom in de muur en de vloerrails zijn verzonken. De schuifwand kan ondanks de enorme afmetingen eenvoudig bediend worden door de RVS looprails en de geïntegreerde loopwagens in de schuifdelen.

Hierdoor kan een schuifelement tot wel 1.000 kg makkelijk in beweging gebracht worden, maar een mechanische bediening is ook mogelijk. En met de wegschuifbare volglazen hoekelementen verdwijnen de grenzen van de woonruimte met buiten helemaal.

 

Solarlux-schuifsysteem

 

Het product is geschikt gemaakt voor triple beglazing met een totale glasdikte van 50 mm, maar ook verkrijgbaar in dubbele HR++ beglazing. Bij triple beglazing is de Uw-waarde 0,73 en daarmee geschikt voor een passiefhuis of een nul-energie woning. Het systeem voldoet aan de inbraakwerendheid volgens RC2 en de kwaliteitseisen van de CE Markering.


 

Duurzaam en kleurrijk tegelijk

Duurzaam en kleurrijk

Niets inspireert ons mensen meer dan kleuren – en mooie oppervlakken. Steni Colour is een gevelplaat die een gebouw een verrassend en uniek karakter verleent. Een veilige keuze als u kleur wilt brengen in de wereld – of kleurrijk wilt bouwen. Meer geïnspireerd door de natuur, zoals steen, water, groen gras, geuren…? Dan is Steni Nature misschien een goede keuze, een gevelplaat met een oppervlak van gemalen natuursteen. Beide producten hebben een verwachte functionele levensduur van meer dan 60 jaar, volgens de recente milieuverklaring (EPD). EPD (Environmental Product Declaration) Type III is een door een onafhankelijke instantie uitgegeven milieuverklaring die voldoet aan de volgende vier eisen: de informatie is objectief, vergelijkbaar, geloofwaardig en optelbaar. De EPD voor bouwmaterialen is gekoppeld aan de nieuwe standaard ISO 21930 ‘Environmental declaration of building products’. De eisen voor een EPD staan gespecificeerd in ISO 14025 en ISO 21930, en zijn gebaseerd op een beoordeling van de levensduur volgens de ISO 14040-serie.


 

NedZink ontvangt EPD’s

NedZink heeft voor NedZink NATUREL, -NOVA en -NOIR ‘Environmental Product Declarations’ toegekend gekregen door het onafhankelijke Duitse Institut Bauen und Umwelt e.V. Deze EPD’s, die tevens het ECO platform label hebben gekregen, bieden informatie over de milieugegevens van het product op basis van de levenscyclusanalyse ofwel de ecologische voetafdruk. Door de verschillende EPD’s met elkaar te vergelijken, kan gemakkelijker een (milieu)bewuste productkeuze worden gemaakt. Met deze belangrijke toekenning heeft NedZink een nieuwe stap gezet in duurzaamheid en kwaliteit. De EPD’s vormen de basis voor de beoordeling van gebouwen op ecologisch niveau zoals gedefinieerd in het nieuwe Europese project ‘Duurzaamheid van gebouwen’. Voor een objectieve en vergelijkbare maatstaf is de milieu-impact van NedZink NATUREL, NedZink NOVA en NedZink NOIR door het onafhankelijke IBU getoetst aan de ISO-normen 14025, 14040 en 15804 en vervolgens gevalideerd. Hierbij is gekeken naar de levenscyclusanalyse (LCA) van de drie zinkproducten. De LCA is een beproefde wetenschappelijke methode die het mogelijk maakt alle milieueffecten in elke levensfase van het product te beoordelen en te kwantificeren. Bijvoorbeeld CO2-uitstoot, energie- en waterverbruik en luchtverontreiniging. Op basis van die kengetallen kunnen EPD’s met elkaar worden vergeleken en wordt een (milieu)bewuste productkeuze vergemakkelijkt.


 

Gitzwarte keramische dakpan

Gitzwarte dakpan

Monier produceert de keramische dakpan VH-Variabel gitzwart glanzend verglaasd voortaan op donkere scherf in plaats van op een rode. Het resultaat: een dakpan met een intense zwarte kleur die zorgt voor een stabiel kleurbeeld op het dak. Voor de productie van de gitzwarte dakpan maakt Monier gebruik van een met mangaan ingekleurde klei, waardoor de body van de dakpan donkergekleurd is. Het eindresultaat is een mooie donkere dakpan met een intense zwarte kleur met grote voordelen, zeker als de dakpannen bijgesneden worden in het kilbereik of langs een dakvenster. Er ontstaat een fraaie donkere snijlijn die verwerkt nauwelijks zichtbaar is. De donkere scherf verkleint daarnaast de kans op eventuele rode doorschijn. Ook lichte beschadigingen aan de dakpan door transport vallen nauwelijks meer op. Monier past de donkere scherf toe voor de dakpannen, gevelpannen links en rechts en de dubbele welpan. De overige hulpstukken worden op rode scherf geleverd. Dankzij de bescheiden en stijlvolle uitstraling is de VH-Variabel, of Verbeterde Holle, al jarenlang een populaire dakpan. De pan heeft een karakteristieke ‘V’-vormige extra watergeleiding, een lichte golving en een variabele latafstand. Deze eigenschappen maken de VH-Variabel zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten. Op alle dakpannen van Monier geldt een garantie van 30 jaar. Dit houdt in dat de pannen vorstbestendig, waterdicht en bestand tegen breuk zijn volgens de daarvoor geldende Europese normen.


 

Wienerberger komt met online BIM-tool

Gebruikers van Autodesk Revit kunnen de Terca gevelbakstenen van Wienerberger met alle bijbehorende technische informatie eenvoudig toevoegen aan hun digitale 3D-gebouwmodel of BIM-bibliotheek. In de BIM-tool combineert Wienerberger de informatie over Terca gevelbakstenen met een op maat gegenereerde textuur van de gekozen baksteensortering. “De baksteen-gerelateerde informatie staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand,” legt Koen de Paepe, bouwtechnisch adviseur van Wienerberger uit. “Om dit Revit-bestand niet onnodig groot te maken, is er ook een URL-link opgenomen naar de baksteensortering op de website.” Gebruikers vinden daar alle aanvullende informatie van de Terca gevelbakstenen. De meegeleverde handleiding laat zien hoe gebruikers de Revit-bestanden kunnen inlezen en hoe de textuur aan de ‘wall’ kan worden toegevoegd. Op dit moment heeft Wienerberger alleen een BIM-tool beschikbaar voor Terca gevelbakstenen. Vergelijkbare tools voor Porotherm binnenmuurstenen en Koramic dakpannen zijn in de maak.

Wienerberger-BIM

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners