Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding

Italiaans keramiek als onderhoudsvrije gevelbekleding

centura_001
De strakke vormen, vernieuwende en oogstrelende designs en de kwaliteit van het keramiek sluiten perfect aan op moderne architectuur.

Tekst | MBI

Beeld | MBI

13 augustus 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

MBI introduceert dan ook in Nederland, in samenwerking met Florim Solutions, innovatieve keramische gevelsystemen met een gecertificeerd en ventilerend ophangsysteem. Uniek zijn de ‘big slabs’ panelen met een grootte van maar liefst 3200x1600mm.

Het betreft een flexibel systeem dat toepasbaar is voor nieuwbouw en renovatie én dat onafhankelijk is van andere gebruikte materialen in de gevelschil. Dat is wel een grote pré in een nog ontwikkelende markt van gevelisolatie. Het systeem voldoet aan de hoogste normen inzake technische betrouwbaarheid en biedt naast thermische isolatie ook bescherming tegen weersinvloeden. 

Met een ruime keuze uit wandplaten en keuze uit honderden designs is er volledige ontwerpvrijheid.

Natuurlijke uitstraling én kleurbehoud

Keramiek is een ‘man-made’ materiaal maar de technieken zijn tegenwoordig zo ontzettend verfijnd dat alle materialen levensecht na te bootsen zijn. De luxe uitstraling van bijvoorbeeld natuursteen gevels wordt technisch en financieel op grote schaal haalbaar. Een heel groot voordeel is het feit dat het keramische oppervlak levenslang haar visuele kwaliteit zal behouden. Dus fel rood? Geen probleem, dat blijft altijd schitterend van kleur. 

De strakke vormen, vernieuwende en oogstrelende designs en de kwaliteit van het keramiek sluiten perfect aan op moderne architectuur. Met een ruime keuze uit wandplaten en keuze uit honderden designs is er volledige ontwerpvrijheid.

In de utiliteitsbouw winnen isolerende, geventileerde gevelsystemen aan populariteit.

Over MBI

MBI is een Nederlands familiebedrijf met 400 medewerkers en het hoofdkantoor gelegen in Veghel. MBI is marktleider in esthetische bestratingsmaterialen. In de vier fabrieken, verspreid over Nederland, maakt MBI terrastegels voor de particuliere markt maar ook klinkers en stenen voor de openbare infra- en bouwmarkt. Menig architect zal de langformaat gevelsteen GeoStylistix kennen.

Een heel groot voordeel is het feit dat het keramische oppervlak levenslang haar visuele kwaliteit zal behouden. Dus fel rood? Geen probleem, dat blijft altijd schitterend van kleur.

Samenwerking met Florim

Florim is een zelfstandig Italiaans familiebedrijf met een uitstekende reputatie. Zij zijn heel goed in het vervaardigen van keramiek. Daarnaast bieden ze ook een uniek installatieframe aan en hebben ze de juiste technische kennis in huis om voor onze klanten ideeën en ontwerpen te engineeren. Florim vult MBI als totaaloplosser voor de buitenruimte verder aan. Florim is gevestigd in de Italiaanse regio Modena, waar twee fabrieken staan en 1.400 medewerkers gevelplaten produceren en nabehandelen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details