Platform over gevels, glas & daken
Investeren in gezonde gevels
Het concept van Neolife is gebaseerd op een natuurzuiver houtcomposiet dat nauwelijks kunststof bevat.

Investeren in gezonde gevels

LJ Solutions grijpt de BouwBeurs aan voor de introductie van een innovatief en uiterst duurzaam keramische gevelbekleding op de Nederlandse markt. Alsof dat nog niet genoeg is heeft het bedrijf uit Hardenberg nóg een primeur van een gevelsysteem uit afval. Daarnaast natuurlijk ook volop aandacht voor de ‘bekende’ duurzame producten, zoals de gevelsystemen van Neolife en Scanroc. Alles staat dus in het teken van een ‘gezonde toekomst’. 

LJ Solutions kiest er bewust voor om samen te werken met producenten en leveranciers die uit hetzelfde ‘hout’ gesneden zijn.

Laten we eerst eens beginnen met de bekende gevelsystemen. Het concept van Neolife is gebaseerd op een natuurzuiver houtcomposiet dat nauwelijks kunststof bevat. “De panelen worden beschermd door lignine, een stof uit het hout zelf, en blijven door de toevoeging van minerale pigmenten hun diepe kleur behouden”, zegt Roel Tromp van LJ Solutions. “Hierdoor zijn ze onderhoudsvrij en circulair: na verloop van tijd kun je de panelen volledig hergebruiken of recyclen. Met speciale versies van de profielen is het bovendien mogelijk om een diepte-effect te creëren.” Scanroc is op zijn beurt een gevelsysteem met een afwerking van cementgebonden of keramische steenstrips. “Het systeem bestaat uit gegalvaniseerd staal met daartussen isolatiemateriaal. In combinatie met een geavanceerd ventilatieproces of direct gemonteerd op een HSB-element draagt het bij aan een gezonde gevel op de lange termijn.”

Keramische gevelproduct

Op de BouwBeurs introduceert LJ Solutions een nieuwe lijn aan innovatieve en kwalitatieve keramische gevelproducten voor een geventileerde gevel. “We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met een buitenlandse producent, een partij die vooroploopt in duurzaamheid. Sterker nog, duurzaamheid is sinds de oprichting een hot item en wordt erg serieus genomen”, weet Tromp. “Bij de productie van keramische gevelproducten ligt er immers een grote opgave als het gaat om natuur en milieu. Dat heeft deze producent absoluut in de vingers. Het resultaat is een unieke lijn aan gevelproducten die heel goed toepasbaar zijn in een duurzame en circulaire economie, waarin ook de losmaakbaarheid een belangrijk thema is. Ook sluiten de producten perfect aan op de visie van prefab bouwen. We hebben dan ook hoge verwachtingen van deze nieuwe lijn. Op de BouwBeurs delen we graag alle ins en outs.”

Van afval naar gevelproduct

Wij geloven niet alleen in duurzame producten, maar ook in duurzame relaties, zegt Tromp. “We kiezen er bewust voor om samen te werken met producenten en leveranciers die uit hetzelfde ‘hout’ gesneden zijn.” Tot slot geeft hij nog een tweede primeur weg: “Op de BouwBeurs zullen we bezoekers meenemen in een ander nieuw en innovatief product. Het betreft een product dat wij als afval gaan verzamelen en als gevelmateriaal gaan inzetten. Werkelijk uniek! We nemen bezoekers aan de beurs mee in onze gedachte hoe afval kan worden verminderd en hoe je afval kunt (her)gebruiken om er kwalitatief een mooie circulaire en onderhoudsvrije gevel mee te maken.” In aanloop naar de BouwBeurs geeft LJ Solutions via zijn sociale media kanalen telkens wat meer informatie over deze twee nieuwe en gevelproducten. Stay tuned!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details