Platform over gevels, glas & daken
Intelligente software biedt enorme toegevoegde waarde voor de metalen ramen- en gevelbranche
Project ‘Dock in Three’: door het gebruik van ATHENA waren de ingenieurs en ontwerpers in staat om gestandaardiseerde gevelelementen in de tekening in te voegen, snel doorsneden te genereren en structurele verbindingen te maken.

Intelligente software biedt enorme toegevoegde waarde voor de metalen ramen- en gevelbranche

We hebben het over CAD-PLAN. Sindsdien is het bedrijf niet meer gestopt met groeien. Vanuit de Duitse markt is CAD-PLAN internationaal uitgerold naar wereldwijd 70 landen, waarbij de software in maar liefst tien talen beschikbaar is.

AutoCAD-applicatie voor het construeren

Het kernproduct van CAD-PLAN is ATHENA. Het complete CAD-softwarepakket biedt praktisch alles om de dagelijkse taken van de gevelconstructeur te verlichten en verhoogt zo de efficiëntie en de productiviteit. “Dankzij de functionaliteit en het hoge bedieningscomfort, is het één van de meest succesvolle CAD-oplossingen voor de gevelbouw,” zegt Jochem de Langen. Hij is binnen CAD-PLAN international salesmanager voor Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De jarenlange kennis en ervaring die De Langen daarvoor opdeed in engineering, projectleiding en standaardisering bij gevelbouwers, komen hem goed van pas. “De klant is altijd het uitgangspunt: die heeft een proces waar hij of zij invulling aan moet geven. Goed meedenken met de klant en kijken naar de specifieke manier waarop de software wordt ingezet en dát optimaliseren, daar zit onze toegevoegde waarde.”

Het nieuwe kantoorpand van CAD-PLAN in Frankfurt (D). Door de enorme groei heeft CAD-PLAN tegenwoordig twee verdiepingen in gebruik.

Enorme meerwaarde

Het unieke aan ATHENA is dat het vier functiegroepen binnen één softwarepakket aanbiedt. Zo kunnen er 2D-constructies en 3D-constructies worden getekend, maar bevat het ook krachtige rekenmodules voor statische en bouwfysische berekeningen én een plaatbewerkingsprogramma voor het construeren en vervaardigen van plaatwerkuitslagen. Doordat ATHENA onafhankelijk van profielsystemen is, kan er individueel worden aangepast. Maar het grootste voordeel volgens De Langen is dat je sneller, efficiënter en met meer plezier kunt werken. “Het pakket bevat een enorme bibliotheek met geïntegreerde normen en biedt zo enorme meerwaarde voor het uitwerken van tekenwerk. Zo kunnen engineers met een paar kliks terugkerende componenten toevoegen en aanpassen. ATHENA kan echt helpen als je met innovatieve uitdagingen te maken hebt. Door een directe koppeling naar de bewerkingsmachines is de foutkans een stuk lager. Daarnaast willen we in de huidige tijd natuurlijk vermijden met papier te werken.” De Langen constateert dat veel gevelbouwers zoekende zijn naar de juiste aanpak voor het uitwerken van gevels op het gebied van BIM. “Onze software zorgt voor een betere engineering tijdens het ontwerpproces en is volledig BIM-geschikt via de IFC-interface. Dankzij de achterliggende intelligentie in ATHENA worden wijzigingen niet alleen in tekening doorgevoerd, maar ook tekstueel en in de werkvoorbereiding.”

Jochem de Langen international salesmanager bij CAD-PLAN voor Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Parametrische gevels

Naast BIM is een andere uitdaging voor gevelbouwers de toenemende vraag naar parametrische gevels, elementengevels en gevels met organische vormen. “Hiervoor ontwikkelen we nu speciale software, specifiek voor dit soort complexe uitdagende gevelontwerpen.” In de loop van volgend jaar wordt de nieuwe software van CAD-PLAN internationaal uitgerold. De Langen: “De nieuwe software zal altijd naast ATHENA blijven bestaan, omdat je te maken hebt met een compleet ander proces bij de gevelbouwer.” 

In één oogopslag ouderwets papier, 2D en 3D met behulp van ATHENA.

Continue ontwikkelen

“Als we kijken naar de afgelopen dertig jaar en wanneer we vooruitkijken, dan is het duidelijk dat we altijd bezig zijn met het omzetten van de vraag vanuit de klant en de markt in de software. Daar is ATHENA groot mee geworden en CAD-PLAN ook.” Naast het ontwikkelen van software biedt CAD-PLAN ook trainingen en cursussen aan, zodat elke klant het optimale uit de software kan halen voor de specifieke toepassing en projecten van die betreffende klant. De Langen besluit: “Wij ontwikkelen vóór en mét de gebruiker, om die zo goed mogelijk te ondersteunen.”  


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details