Platform over gevels, glas & daken
Innoverende sandwichpaneelproducent met focus op brandveiligheid
Daarmee levert WPI onomstotelijk het bewijs dat de producten voldoen aan de gestelde normering vanuit het Bouwbesluit.

Innoverende sandwichpaneelproducent met focus op brandveiligheid

“Daarbij zijn we altijd bezig om onze product- en procesontwikkeling aan te laten sluiten bij de huidige én toekomstige normen,” zegt Willem-Jan Korsten, managing director van WPI.

“Zo hebben we momenteel de focus liggen op het certificeren van de meest voorkomende samenstellingen binnen onze sandwichpanelen volgens Europese Brandklasse B.” Korsten legt uit dat het niet alleen te maken heeft met de toenemende brandwerendheidseisen vanuit het Bouwbesluit en de branchevereniging VRMG: “Ik ben van mening dat wij als gevelproducent daar een bepaalde verantwoordelijkheid in moeten dragen. Daarom stellen wij proactief de vraag aan onze klanten waar het project aan moet voldoen, zodat we het juiste product kunnen adviseren.”

Alle producten van WPI worden uitvoerig getest én gecertificeerd.

Testen én certificeren

Kenmerkend voor de aanpak van WPI is dat het bedrijf eigenschappen van producten combineert, waardoor er oplossingen ontstaan naar wens van de klant, het project of naar de eisen in wet- en regelgeving die er aan de bouw worden gesteld. “Maar het gaat verder dan alleen oplossingen produceren,” zegt Korsten. “Het is onze taak om te voldoen aan de regelgeving. Daarom worden al onze producten uitvoerig getest én gecertificeerd. Daarmee leveren we onomstotelijk het bewijs dat onze producten voldoen aan de gestelde normering.”

Naast de aluminium sandwichpanelen van WPI zijn ook de sandwichpanelen met geëmailleerd hardglas en Trespa onlangs getest en gecertificeerd.

Sandwichpanelen met Brandklasse B

In het Bouwbesluit staat dat sandwichpanelen aan Brandklasse B moeten voldoen wanneer ze aan een zijde van het constructieonderdeel zitten die grenst aan de buitenlucht en lager dan 2,5 meter en hoger dan 13 meter ligt. Het overgrote deel van de in de markt voorkomende panelen van WPI is inmiddels al gecertificeerd volgens deze NEN-EN 13501-1 normering. “Sandwichpanelen in opbouw aluminium binnen en aluminium buiten zijn uitvoerig door Efectis getest en voldoen aan Europese Brandklasse B-S2,D0. Ook de sandwichpanelen met geëmailleerd hardglas en Trespa zijn onlangs getest en gecertificeerd. Hét bewijs dat de WPI-sandwichpanelen voldoen aan de gestelde eisen aan Europese Brandwerendheid vanuit het Bouwbesluit.” Korsten vertelt dat de testen met staalpanelen voor Europese Brandklasse B op stapel staan. Vervolgens zullen er ook sandwichpanelen getest gaan worden op Europese Brandklasse A. “De eisen in de Engelse markt ten aanzien van brandveiligheid liggen nog hoger,” weet Korsten “maar ook bij onze zuiderburen ligt de norm al hoger dan in ons eigen land. Om daar op in te spelen en omdat we een professioneel bedrijf zijn met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van (brand)veiligheid, concentreren wij ons dus ook op Europese Brandklasse A.”

Eén van de certificaten die WPI ontvangen heeft, in dit geval voor de aluminium sandwichpanelen. Hét bewijs dat ook dit product voldoet aan Europese Brandklasse B.

Brandwerend en inbraakwerend paneel

Binnen gevelland is WPI altijd volop aan het innoveren en biedt unieke oplossingen voor de klant. ”Op dit moment hebben we een sandwichpaneel gerealiseerd dat niet alleen voldoet aan Europese Brandklasse B maar tevens voldoet aan SKG**. Uitermate interessant voor gebouwen beneden de 5,5 meter die moeten voldoen aan de weerstandsklasse-2 norm (WK-2) en beneden de 2,5 meter eveneens aan Europese Brandklasse B moeten voldoen.” Korsten besluit: “Door te weten wat er speelt in de markt en op de hoogte te zijn van de laatste wet- en regelgeving, is én blijft WPI de innoverende partner voor nu en in de toekomst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details