Platform over gevels, glas & daken
Innovatieve software voor maximale prestaties in de gevelbouw

Innovatieve software voor maximale prestaties in de gevelbouw

Digitalisering in de bouw, een ontwikkeling waarmee het bouw-proces steeds efficiënter wordt ingericht. ISD Benelux, al meer dan veertig jaar actief in CAD- en PDM-software, richt zich met haar softwareoplossingen op producerende bedrijven om bedrijfsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen.

“Zo is HiCAD ons alles-in-één CAD-systeem voor het ontwerpen, detailleren en productie gereed maken van een gebouw, met een sterke focus op de gevel,” zegt Willem van Kreij, sales consultant bij ISD Benelux. ”Binnen de gevelbouw zijn we actief in drie soorten branches. Als eerste de ramen-, deuren-, en kozijnen, waar ook vliesgevels en elementgevels worden toegepast. Als tweede de dak- en wandbeplating. Tot slot de cassettes (van welk materiaal dan ook) die met een onderconstructie aan gevels gemonteerd worden. In alle drie de segmenten zijn we specialist op het gebied van engineering en aansturing van de productie.”

Specifieke modules

Voor elke branche heeft ISD specifieke modules ontwikkeld. Van Kreij: “De klanten in de ramen-, deuren-, en kozijnen branche zijn bijzonder te spreken over de koppeling tussen HiCAD en Logikal (Orgadata), omdat de volledige bibliotheek aan profielen van verschillende profielleveranciers -inclusief bewerkingen – wordt overgeheveld naar HiCAD. Voor de dak- en wandbeplating zit de kracht van HiCAD in het verdelen van gevel-dak beplating en het modelleren van bijvoorbeeld windveren, muuraansluitingen en buitenhoeken bij deuren of hoeken van de gevel. HiCAD is sterk in beplating en kan in allerlei situaties oplossingen bieden. Ook biedt ISD als enige een module die technieken en oplossingen biedt, specifiek voor verwerking van alle soorten en materialen gevelelementen, zoals Alucobond.”

VPT Versteeg EMA te Amsterdam. (Beeld: Arjen Klein)

 

100% BIM

Naast deze modules focust ISD zich ook op de informatie-uitwisseling tussen architect en (gevel)bouwer. Zo levert HiCAD krachtige functionaliteiten om snel modellen te realiseren. Van het eerste ontwerp en de creatie van het CAD-model tot de output van productiedocumenten. “Op het aangeleverde BIM- of IFC-model kan de klant zijn eigen producten gaan engineeren, kunnen bouwkundige details gegenereerd worden en aanzichten en werkplaatstekeningen worden gemaakt. Allemaal in één model,” zegt Van Kreij.

Een ander groot voordeel van HiCAD is het gelijktijdig 3D-modelleren en in 2D werken. ”Met één druk op de knop is er een 2D-aanzicht of een doorsnede van het 3D-model. In beiden kan men verder modelleren. Omdat alles aan elkaar gekoppeld zit, wijzigt alles overal automatisch mee en zijn de aanpassingen meteen overal doorgevoerd. Verder zijn er krachtige tools om bouwkundige detailleringen uit te voeren.”

Vertrouwd

ISD biedt inmiddels al een breed pakket aan oplossingen voor de gevelbouw. Met de software van ISD kan men efficiënter werken en volledige informatie genereren voor de productie en de logistiek.

“Klanten kiezen voor onze software vanwege de specifieke functionaliteiten, de korte lijnen én het feit dat ze inspraak hebben in de ontwikkeling van onze toekomstige oplossingen. Onze interactie tussen gebruikers en ontwikkelaars wordt weerspiegeld in het constant doorontwikkelen van onze producten en de uitbreiding op de markt,” besluit Van Kreij.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details