Platform over gevels, glas & daken
Innovatieve en gepersonaliseerde gevelproducten in staal
Het JI golfprofiel met zijn gouden afwerking zorgt voor een aantrekkelijk contrast met de andere materialen.

Innovatieve en gepersonaliseerde gevelproducten in staal

Als sterke internationale speler in de staalindustrie, creëert Joris Ide innovatieve en gepersonaliseerde staaloplossingen voor heel wat sectoren. Bovendien is het één van de topmerken op het gebied van gevelbekleding. “Voor elk specifiek project hebben wij een unieke oplossing,” zegt Willem van Rootselaar, Business Development Manager Benelux en Sales bij Joris Ide. 

“Door te blijven groeien en evolueren in een steeds veranderende markt, zijn we inmiddels één van de grootste producenten van dak- en gevelsystemen in Europa. Wat echter nooit verandert, is onze cultuur en de beloftes die we onze klanten maken,” verzekert Van Rootselaar. “We streven er altijd naar onze klanten de best mogelijke service te bieden. Dat kunnen we, doordat we lokale service combineren met een onovertroffen productassortiment en een flinke dosis aan technische expertise.”

One-stop-shop

Zo levert Joris Ide een totaalpakket aan producten. “Enkel staal, binnendoos opbouwgevelsystemen, gordingen of andere koudgewalste profielen én sandwichpanelen in PIR en steenwol voor dak- en geveltoepassing: wij zijn de one-stop-shop voor het hele productenpakket. Of je het nou hebt over akoestisch, thermisch, brand, solar, coldstore, duurzaamheid, renovaties, coatings of architectonisch… de oplossing is staal.”

Dit zorgde voor een enorme snelheid van bouwen.

Architectonische creaties en meer

“Om met die laatste maar te beginnen: met onze innovatieve architectonische oplossingen, is het mogelijk om elk project een eigen identiteit en stijl te geven. Onze high-end façadeproducten bieden een ongekende ontwerpvrijheid en alles valt perfect te personaliseren. Denk hierbij aan specifieke kleuren, afmetingen, motieven, concepten én profilering. In feite is elke vorm te maken met behulp van de profielen, mits het gezet kan worden. Dus als je de gevel wat meer wil highlighten, kies je bijvoorbeeld voor unieke puntprofielen, of zaagtandprofielen.” Van Rootselaar vertelt dat Joris Ide naast architectonische creaties ook heel sterk is in het isoleren met PIR. “Daarnaast zien we eveneens een toenemende vraag naar steenwolpanelen, vanwege de brandwerendheid. Wij zijn actief op beide benen en bieden voor elke vraag een passende oplossing, zodat een klant áltijd bij ons terecht kan.” 

Meebewegen met de markt

Joris Ide speelt perfect in op vragen en tendensen in de markt. “Goede handen in de bouw worden schaars,” vertelt Van Rootselaar en vervolgt: “dus de vraag naar prefab neemt toe: meer meters met minder mensen kunnen realiseren. Dankzij onze enorme productiecapaciteit, verdeeld over zestien productielocaties, kunnen we in rap tempo kant-en-klare panelen produceren. Daarnaast binden we de juiste mensen aan onze organisatie, die weten waar ze over praten.    

Zo zit er een goedgeschoolde buitendienst, die acteert in de gehele bouwkolom: van opdrachtgever tot architect, en van opdrachtnemer, staalbouwer en montagebedrijf: wij zijn aanwezig met de juiste kennis en kunnen snel schakelen. Doordat we dicht bij onze klant zitten, kunnen we optimaal meebewegen met de markt.”

“Naast dat we bezig zijn de grootste speler in de markt te worden en te blijven, willen we ook structureel bijdragen in duurzaamheid. We hebben niet alleen passie voor ons vak, maar ook voor onze planeet. Ons Planet Passionate-programma is daarbij een cruciale eerste stap om de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen proactief aan te pakken. We streven enerzijds naar het behalen van concrete doelstellingen voor de komende tien jaar op het gebied van energie-, koolstof- en waterreductie, terwijl we anderzijds de circulariteit en milieuprestaties van onze producten verbeteren. Onze producten zijn sinds dit jaar opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Tevens is Joris Ide in het bezit van een BES 6001 Very Good.”

Bij een residentieel complex Equatoria in Frankrijk zijn maar liefst 5.000 m2 gegolfde profielen gebruikt in een flamboyante gouden afwerking.

Prachtige projecten

Tot slot noemt Van Rootselaar enkele prachtige projecten met producten van Joris Ide. “Bij een project in Susteren met een vloeroppervlak van 17 voetbalvelden leveren wij momenteel het JI Wall 1000VB 120mm in PIR: een microrib paneel dat verborgen bevestigd is, waarbij de Seren Black- en Beige Stone gekleurde panelen deels horizontaal, deels verticaal zijn gemonteerd. Architectonisch erg fraai, maar ook uniek vanwege de enorme snelheid van bouwen door het toepassen van geïsoleerde prefab sandwichpanelen. Bij project Equatoria is een combinatie gebruikt van massieve en geperforeerde sinus profielen in een flamboyante gouden afwerking, waardoor een prachtig samenspel is ontstaan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details