Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Innovatieve balkonbeglazing, speciaal ontwikkeld voor renovatie galerijflats

balco_4_img_7494-kopieren

27 augustus 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

In Scandinavië worden al jaren oplossingen met balkonbeglazing en klimaatgevels gebruikt. Doordat het daar in de winter de hele dag donker is en in de zomer de zon nooit daalt, worden de voorwaarden voor het hanteren van licht heel bijzonder. Bovendien zijn de temperaturen lager dan in andere Europese landen, waardoor glazen balkons essentieel zijn voor wooncomfort. Inmiddels zien we dat de rest van Europa -en Nederland in het bijzonder- meer en meer oog heeft voor dit soort buitenruimtes.

“Goed ontworpen, worden onze balkonsystemen een belangrijk onderdeel van de architectuur, waar het glas bijdraagt ​​aan een betere leefomgeving en nauwer contact met het buitenleven.” Dat zegt Richard Matchett, algemeen directeur bij Balco in Nederland. Balco AB is al dertig jaar dé specialist op het gebied van balkonbeglazing en balkonrenovaties in Scandinavië. “Inmiddels zijn we de grootste producent van balkons in Europa.”

balco_3__mg_2479-kopieren

Deense architect Finn Ørstrup is zeer te spreken over de Balco-balkonbeglazing: “Goed ontworpen beglazing kan zowel balkon als appartement lichter maken.”

 

Licht is cruciaal

Zo’n tien jaar geleden voerde de Deense architect Finn Ørstrup samen met zijn Noorse architectencollega Pål Jørgensen, een project uit met onze Balco-balkonbeglazing ten noorden van de poolcirkel in Noord-Noorwegen. Ørstrup: “Bij het ontwerpen van balkons is licht cruciaal. Iedereen wil zon en licht op het balkon hebben.” Om precies te zien hoe het licht op een gebouw valt op elk moment van de dag en in verschillende seizoenen van het jaar, ontwikkelde Ørstrup een zogenaamd zonneschema. Die kennis paste hij toe en in combinatie met de systemen van Balco, kreeg Ørstrup een enorme architectonische vrijheid. “De Balco-systemen hebben vele mogelijkheden in ontwerp, drainage, raamsystemen, glaskeuze en kleur. De systemen zijn enorm betrouwbaar en hebben een indrukwekkende precisie. Balco’s systemen leveren wat ze beloven – elegante Zweedse industriële kwaliteit op zijn best!”

balco_2_energy_boerhaavelaan_3-kopieren

Balkonbeglazing beschermt de gevel en vermindert onderhoudskosten aan kozijnen, beton en andere gevelelementen.

 

Verduurzaming en energietransitie bij galerijflats

Naast architectonische vrijheid, spelen ook verduurzaming en energietransitie een grote rol. Niet alleen bij grondgebonden woningen, maar ook bij hoogbouw. Matchett licht toe: “Onze ‘Air’-klimaatgevel, voor het eerst tentoongesteld op de Renovatiebeurs, is een innovatieve balkonbeglazing, speciaal ontwikkeld voor gevelrenovatie van galerijflats. Een onderhoudsarme gevel met energetische voordelen, zónder dat de kozijnen of de balkonpui vervangen hoeven te worden. Energiebesparend en onderhoudskosten verlagend, terwijl het wooncomfort toeneemt. Met een Balco-systeem krijgt de woning niet alleen een nieuw balkon, maar een prachtige extra dimensie die het grootste deel van het jaar gebruikt kan worden. Het zorgt daarmee óók nog voor een waardevermeerdering van het appartement.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details