Platform over gevels, glas & daken
Innovatief verticaal gevelgroen
De groeipanelen worden begroeid geplaatst. Bij oplevering is de gevel al dekkend groen.

Innovatief verticaal gevelgroen

Al vele jaren doet Cloud Garden onderzoek naar de luchtzuiverende werking van planten om het binnenklimaat van gebouwen te verbeteren. Sinds de overname van WallFlore biedt het door technologie gedreven bedrijf ook effectieve oplossingen voor verticaal gevelgroen met een luchtzuiverende werking. De korfmodules zijn circulair, modulair, brandveilig en licht van gewicht, en daarmee uitermate geschikt voor nieuwbouw- of renovatietoepassingen. Tijdens GEVEL 2022 zet Cloud Garden WallFlore Outdoor vol in de schijnwerpers. 

De plantkeuze van WallFlore Outdoor wordt volledig afgestemd met de wensen van de opdrachtgever en onderhoudspartij.

Er is veel onderzoek gedaan naar de wijze waarop groen kan bijdragen aan koeling van de openbare ruimte, begint Herman Oving van Cloud Garden. “Groene gevels verminderen hittestress, maken een stad leefbaarder en zorgen voor een aangenaam en kleurrijk straatbeeld. Koelinstallaties hoeven ook minder hard te werken in de zomer. Afhankelijk van de plantkeuze wordt CO2 en fijnstof uit de lucht gehaald en wordt de biodiversiteit in positieve zin gestimuleerd. Het toepassen van verticaal groen in gevels leeft dan ook bij steeds meer opdrachtgevers die bovendien aanspraak kunnen maken op allerlei fiscale voordelen.”

WallFlore Outdoor is een uiterst lichtgewicht systeem en wordt voor 100% in Nederland gemaakt.

Made in Holland

WallFlore Outdoor is een uiterst lichtgewicht systeem en wordt voor 100% in Nederland gemaakt. Oving legt uit: “De basis van het systeem bestaat uit zogenaamde groeipanelen die we in verschillende formaten leveren. Een groeipaneel is in feite een korf uit RVS staaldraad, voorzien van een epoxy coating. Een steenwolsubstraat fungeert als vocht- en voedingsbodem voor de beplanting. De korven worden vervolgens gemonteerd aan een ophangconstructie uit duurzaam magnelis staal. De hele constructie weegt slechts maximaal 50 kg/m2, waarvan ruim 35 kilogram vocht. Het systeem zelf weegt dus minder dan 15 kg/m2. Dat sluit aan op de kernwaarden van circulariteit. Alles wat je minder verbruikt, ongedacht van welke bron het afkomstig is, maakt dat je die bronnen minder aantast.” 

Met WallFlore Outdoor kun je in feite alle kanten op: van strakke 1-vormige gevels tot een kleurrijk palet, weelderig en wild.

Bij oplevering al dekkend groen

Omdat de groeipanelen in verschillende afmetingen leverbaar zijn en zelfs op maat te produceren zijn, is er geen sprake van eventuele naden of kieren. “WallFlore Outdoor kan als geventileerde buitenschil rechtstreeks op bijvoorbeeld een HSB-achterconstructie worden aangebracht,” zegt Oving. “De geringe inbouwdiepte van slechts 15 centimeter zorgt voor een breed toepassingsbereik. Met dank ook aan de goede brandclassificatie B-S1-D0. De groeipanelen worden begroeid geplaatst. Dat wil zeggen, bij oplevering is de gevel al dekkend groen.” Een volautomatisch irrigatiesysteem zorgt voor de juiste vochthuishouding in de groengevel en voegt ook de juiste dosering voeding toe. Van een basic standalone systeem tot een geavanceerd web-based systeem met vele opties: zoals vocht- en temperatuursensoren. 

De plantkeuze van WallFlore Outdoor wordt volledig afgestemd met de wensen van de opdrachtgever en onderhoudspartij. Oving: “We kunnen in feite alle kanten op: van strakke 1-vormige gevels tot een kleurrijk palet, weelderig en wild. Ook hebben we modules ontwikkeld waarin we bijvoorbeeld insectenhotels, vlinder- of nestkasten kunnen plaatsen. Een mooi voorbeeld daarvan is de WallFlore Outdoor-groengevel van de Aerus Hogeschool in Almere of de Greenport Horti Campus waarin groengevels in een schaakbordmotief zijn verwerkt. Dankzij het modulaire karakter kunnen we met WallFlore Outdoor aan vrijwel elk ontwerp invulling geven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details