Platform over gevels, glas & daken
Innovatief de hoogte in met bekroonde glazen vouwwand
De Megaline kan tot een hoogte van maar liefst 4,50 meter.

Innovatief de hoogte in met bekroonde glazen vouwwand

In 2023 is het feest bij Solarlux. Dán viert de Duitse producent van onder meer glazen vouwwanden, terrasoverkappingen, balkonbeglazing en serres haar 40-jarig bestaan. Continue optimalisatie en doorontwikkeling van de producten heeft stevig bijgedragen aan het behalen van deze mijlpaal. De nieuwste glazen vouwwand Megaline, die Solarlux begin dit jaar op de markt bracht, werd onlangs tijdens de designwedstrijd Iconic Awards 2022 in de categorie ‘Product’ bekroond met de titel ‘Best of Best’. 

Solarlux Nederland

Solarlux bedient wereldwijd architecten, vakbedrijven, particulieren en woningbouwcorporaties op maat met diverse flexibele oplossingen van glas. Hoogwaardige producten die volledig binnen de eigen bedrijfsmuren tot stand komen en zich kenmerken door een sterk innovatief karakter. “Binnen onze business zijn we een van de weinige bedrijven ter wereld dat alles onder één dak biedt”, zegt Jan Jaap Hofstra, consultant architecten binnen Solarlux Nederland. “We zijn ons eigen systeemhuis en doen alles zelf: van design en productie tot en met werkvoorbereiding en projectbegeleiding. Inclusief levering en plaatsing” 

Unieke afmetingen

De door Solarlux geboden flexibele geveloplossingen betreft vooral de ruime sortering glazen vouw- en schuifwanden en balkonbeglazing. Een nieuwe loot aan de productenstam is de bekroonde glazen vouwwand Megaline, een elegant, modern en hoogwaardig product waarmee het bedrijf vooral tegemoetkomt aan de wensen van architecten die focussen op meer invallend daglicht in hun ontwerpen. “Naast de hoge designkwaliteit biedt deze vinding ruimere architectonische speelruimte”, vervolgt Hofstra. “Waar dit soort producten voorheen nog werden vervaardigd met een maximale hoogte van 3 meter, kun je met de Megaline beweegbare raampartijen realiseren met een maximale elementhoogte van liefst 4,50 meter hoog en 1,50 meter breed. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om spectaculaire architectonische ontwerpen te maken die naadloos opgaan in de omgeving.” Bovendien is het optimaal thermisch geïsoleerde aluminium profielsysteem voorzien van een multifunctionele isolerende ‘bionicTURTLE®’ van glasvezelversterkt polyamide, geïntegreerde loop- en geleiderails en een gecontroleerde afwatering. Mooie extra’s die ‘live’ te bewonderen zijn in de showroom van Solarlux Nederland in Nijverdal.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details