Platform over gevels, glas & daken
Innodeen introduceert circulaire bio-based gevelbekleding

Innodeen introduceert circulaire bio-based gevelbekleding

Innodeen, bekend van onder andere DTS-dorpelsystemen introduceert DBP – Siding. Compodeen gevelbekleding voor bouw- en gevelindustrie.

Wat is Compodeen?

Compodeen is de materiaalnaam voor bio-based composieten. Compodeen – WFC (Wood Fibre Composite), wordt gebruikt voor onder andere gevelbekleding, oeverbeschoeiing en (nood-) huisvesting. Het bestaat uit 72% houtvezel, afkomstig uit PEFC gecertificeerde reststromen. Het hout wordt vermalen en gezeefd en alleen vezels met een bepaalde lengte en dikte worden verwerkt. In een geoctrooieerd proces worden de houtvezels in de lengterichting gepositioneerd waardoor het materiaal zijn unieke sterkte krijgt.

Innodeen

Geleverd in specifieke RAL kleur.

Gevelbekleding

Onder de naam: DBP – Siding levert Innodeen onderhoudsarme gevelbekleding. “We hebben zes verschillende natuurgetrouwe tinten in twee verschillende uitvoeringen. Een geborstelde variant en een variant voorzien van houtnerf,” aldus de nuchtere maar enthousiaste Jos Beverborg, Technical Sales Advisor bij Innodeen.

“Mocht men toch liever een andere kleur willen dan kan er op projectbasis gekozen worden voor een transparante beits of dekkende RAL-kleur. Kortom, leverbaar in alle kleuren van de regenboog. De siding behoeft geen behandeling en heeft de unieke eigenschap dat het een natuurlijke vergrijzing kent net als traditioneel hout.” De siding kan zowel horizontaal, verticaal als diagonaal worden aangebracht.

Oeverbeschoeiing

“Voor Grond-, weg- en waterbouw leveren wij ook oeverbeschoeiing van Compodeen. Dit zijn hollewand profielen die aan één zijde verjongd zijn en in elkaar grijpen,” aldus Beverborg. “Het toepassen van Compodeen WFC is jaren geleden begonnen met de productie van oeverbeschoeiing. In de zoektocht naar alternatieven voor tropisch hardhout zijn bio-composiet profielen ontwikkeld. Het is gelukt om voor deze toepassingen hoogwaardige producten te produceren met unieke duurzame eigenschappen.”

Innodeen

Zes natuurtinten, geborsteld – houtnerf.

Toegevoegde waarde

Innodeen uit Lochem is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van slimme toepassingen. Daarmee leveren zij producten met toegevoegde waarde om opdrachtgevers en eindgebruikers te ontzorgen. “Naast Compodeen werkt Innodeen met drie andere materiaalgroepen,” vertelt Beverborg. Hollodeen is de groepsnaam voor thermoplasten, Durodeen voor thermoharders en Eelodeen voor alle elastomeren. “Al onze producten onderscheiden zich door hergebruik en duurzame toepassingen. Daar waar andere materialen tekortschieten op het gebied van rotting, slijtage en duurzaamheid, komt onze innovatiekracht tot leven.”

Samen ontwikkelen

Innodeen staat erom bekend, samen met opdrachtgevers de best mogelijke duurzame oplossingen en alternatieven te ontwikkelen voor uiteenlopende toepassingen. “We laten ons graag uitdagen. De ontwikkelaars van onze R&D afdeling staan voor u klaar,” vult Beverborg aan.

Meer weten? Neem contact op met Jos Beverborg van Innodeen op 06 – 57190830, [email protected] of kijk op: INNODEEN.NL/GB08

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details