Platform over gevels, glas & daken
Indrukwekkende transparantie
The Valley Amsterdam Solarlux vouwwanden.

Indrukwekkende transparantie

Op de beurs GEVEL 2022 toont Solarlux onder meer de exclusieve cero-lijn, een uitermate slank gestileerde schuifwand waarmee een indrukwekkende transparantie tot wel 98% kan worden gerealiseerd. Sinds dit jaar is de fabrikant van flexibele glazen geveloplossing partner van Dutch Daylight, een stichting die is opgericht om iedereen in de (bouw)wereld het belang van daglicht in gebouwen te promoten.

Solarlux betekent letterlijk zonlicht. “We staan voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van daglicht in zijn meest essentiële vorm. We kunnen niet zonder. Het bevordert bovendien het welbevinden van de gebouwgebruiker. Helaas druist dat een beetje tegen de TOjuli in,” erkent Jan Jaap Hofstra van Solarlux. “Daarom willen we juist met Dutch Daylight ervoor zorgen om de wet- en regelgeving een klein beetje te beteugelen. Door samen een vuist te maken, het belang van daglicht te benadrukken en architecten te motiveren om gezonde gebouwen te realiseren. Grote producenten zijn aangesloten bij Dutch Daylight om ervoor te zorgen dat we geen donkere gebouwen krijgen.”

The Valley Amsterdam Solarlux vouwwanden.

Slank, slanker, slankst

Met het productportfolio van Solarlux is er aan daglichttoetreding geen gebrek. “Onze cero-lijn is het slankste schuifraam in zijn klasse,” zegt Hofstra. “We kunnen tot 6 meter hoog een profielaanzicht van slecht 34 mm garanderen. Daarin zijn we absoluut uniek. Bezoekers op GEVEL 2022 kunnen het cero-schuifraam live aanschouwen, net als onze volledig transparante balkonbeglazing SL25. Het thema geluid speelt een steeds belangrijkere rol binnen gemeentes en binnenstedelijke bouw. Met onze enkele balkonbeglazing SL25 blijft een geventileerde buitenruimte behouden, terwijl het omgevingsgeluid met 22 dB wordt gereduceerd. Het is echt een hardloper op dit moment. Dat geldt ook voor onze highline vouwwand, die eveneens de slankste is in de markt met een profielaanzicht van slechts 99 mm van tussenstijl rug op rug. De vouwwand bestaat uit een volledig thermisch ontkoppeld profiel, is geschikt voor triple beglazing en voldoet aan alle BENG-eisen tot zelfs aan passief bouwen.”

Solarlux schuifraam cero.

Grote projecten

Solarlux is het enige systeemhuis ter wereld dat zowel produceert als levert en monteert. “We zijn niet afhankelijk van derden en hebben alles onder één dak,” zegt Hofstra. “We beschikken over een grote R&D-afdeling en ontwikkelen alles zelf. Door de volumes die we verwerken zijn we in staat om de enorme prijsstijgingen waarmee de markt wordt geconfronteerd, enigszins te kunnen beteugelen. Het stelt ons bovendien in staat om hele grote projecten aan te vliegen. Zo zijn we onder meer betrokken bij de residentiële omgeving van het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com op het Oosterdokseiland in Amsterdam waar een flinke hoeveelheid cero’s in verwerkt worden. Het hoofdkantoor is ontworpen door het internationale architectenbureau UNStudio, die nu partner van de beurs Gevel is en invulling geeft aan het thema Nature. Dit sluit naadloos aan bij onze filosofie over gezonde gebouwen met maximaal gebruik van natuurlijke elementen, daglicht en ventilatiemogelijkheden.”  

Solarlux schuifraam cero Avalis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details