Platform over gevels, glas & daken
Indrukwekkende gevelreclame
De uitdaging bij het nieuwe kantoor zat hem in de grootte van het logo van 5,70 meter lang en 2,50 meter hoog.

Indrukwekkende gevelreclame

Het nieuwe kantoor in Lochem werd dan ook in recordtempo gebouwd. Verbeek RSW zorgde voor de ‘finishing touch’, zodat het nieuwe gebouw niet alleen bij daglicht maar ook na zonsondergang als uithangbord voor de organisatie fungeert. Een waar technisch hoogstandje.

Om een en ander mogelijk te maken, heeft Verbeek RSW nogal wat technieken ingezet, variërend van spuiten, frezen, zetten, kanten en beletteren tot hijsen, buigen, lassen, lijmen en assembleren.

Een uitdaging is Verbeek RSW niet vreemd. Eerder werd voor Bosch Beton de gevelreclame verzorgd. Het logo van groot formaat aan de gevel ‘naadloos’ uitlichten, ook nog eens in de juiste blauwe kleur, was volgens andere signbedrijven onmogelijk. Verbeek bewees het tegendeel. Het resultaat is zelfs bekroond met de Sign+ Award in de categorie Outdoor Signage. Ook voor OLBECON gaf de technische expertise van Verbeek de doorslag. “We hadden drie bedrijven aangeschreven voor het realiseren van de gevelreclame aan ons nieuwe pand, Verbeek stak met kop en schouders boven de andere twee uit. Vooral technisch zijn ze zeer sterk,” zegt Johan Oltvoort van OLBECON.

De gevelreclame is uitgevoerd in aluminium doosletters voorzien van LED-verlichting in combinatie met stalen gevelpanelen en Dual Color folie

Esthetische signing

De uitdaging bij het nieuwe kantoor zat hem volgens Oltvoort in de grootte van het logo van 5,70 meter lang en 2,50 meter hoog. “Verbeek Reclame wist het logo in aluminium visueel als één geheel te realiseren in plaats van het op te bouwen met stroken aluminium. Dat laatste geeft een verstorend effect bij het uitlichten in de vorm van verticale strepen. Als technisch bedrijf vinden wij dat natuurlijk prachtig. We hadden ook meteen een goede klik, al vanaf het eerste gesprek.” Jaap Heijting van Verbeek RSW vult aan: “Door onze brede kennis en ervaring met uiteenlopende gevelprojecten hebben we vanuit de aangeleverde basis een esthetische signing ontworpen, in harmonie met de gevel van het nieuwe kantoorgebouw en passend binnen de huisstijl van OLBECON.”

Verbeek Reclame wist het logo in aluminium visueel als één geheel te realiseren in plaats van het op te bouwen met stroken aluminium.

Turnkey opleveren

De gevelreclame is uitgevoerd in aluminium doosletters voorzien van LED-verlichting in combinatie met stalen gevelpanelen en Dual Color folie, vevolgt Heijting. “Er was behoorlijk wat precisie vereist bij de productie en montage in verband met de perfecte inpassing op de gevel. De panelen zijn namelijk vlak tegen de gevel gemonteerd, zodat ze strak binnen het metselwerk blijven. Ook de stroomtoevoer is in het betonnen gevelwerk weggewerkt (lees: ingefreesd). Door gebruik te maken speciale Dual Color-folie, voor dit project custom made in kleur gespoten, is het logo bij daglicht in de huisstijlkleuren zichtbaar en lichten de letters na zonsondergang wit op. Om een en ander mogelijk te maken, hebben we nogal wat technieken ingezet, variërend van spuiten, frezen, zetten, kanten en beletteren tot hijsen, buigen, lassen, lijmen en assembleren. Dat is gelijk ook onze kracht, we beheersen het complete plaatje om gevelreclame volledig turnkey te kunnen opleveren.”

Oltvoort kijkt tevreden terug op de samenwerking met Verbeek Reclame. “Ze hebben onze wensen perfect weten te vertalen in een sterk concept. Het eindresultaat is echt prachtig.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details