Platform over gevels, glas & daken
Inbraakwerendheid en letselveiligheid van groot belang

Inbraakwerendheid en letselveiligheid van groot belang

Bij inbraakwerendheid ligt in de praktijk vaak de focus op de inbraakwerendheid van het deursysteem in combinatie met het hang- en sluitwerk. Toch wordt er meer en meer vanuit het Bouwbesluit voorgeschreven dat ook de toegepaste panelen moeten voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van inbraakwerendheid en letselveiligheid.

Helaas komt het wel eens voor dat er zogenaamde inbraakwerende of letselveilige panelen geleverd worden, maar deze niet aan de eisen voldoen. Panelen Holland B.V., marktleider op het gebied van custom-made sandwichpanelen, heeft diverse PanHo inbraakwerende panelen door SKG-IKOB laten testen.

Weerter Paneel Industrie Inbraakwerendheid

WK2/ SKG**-testen bij SKG IKOB.

 

SKG-IKOB certificering

Vincent Wijnja, hoofd verkoop bij Panelen Holland, vertelt: “Om te voldoen aan het SKG-merkteken, dient het paneel weerstand te bieden tegen een inbraakpoging volgens NEN 5096 en NEN-EN 1627 (weerstandsklasse van drie minuten volgens de Europese norm). Binnen onze producten kunnen wij sandwichpanelen, deurpanelen en vleugeloverdekkende deurpanelen met een SKG**-certificaat leveren. De kwaliteit van de vakvulling is cruciaal en zorgt er bij ons voor dat het vereiste niveau gehaald wordt in de diverse toepassingen. De PanHo inbraakwerende panelen zijn geschikt voor toepassing in kunststof of aluminium kozijnen die voldoen aan inbraakwerendheidsklasse 2 volgens NEN 5096 en NEN-EN 1627, en voor toepassing in houten kozijnen conform de SKH-publicatie Inbraakwerend Geveltimmerwerk.” Het bedrijf is er trots op dat ze een koploperspositie heeft op het gebied van certificering. ”Als er certificaten behaald kunnen worden, staan wij vooraan!”

MVO

Als één van de eerste vier bedrijven in Nederland behaalde Panelen Holland het certificaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Prestatieladder. Binnen het MKB is Panelen Holland het eerste bedrijf dat gecertificeerd is voor dit systeem. Wijnja: “Wij leveren panelen van hoogwaardige kwaliteit maar willen ook zekerheid geven aan onze klanten. Daarom vinden wij certificeringen belangrijk en geven wij ook montagevoorschriften. Al onze leveringen met inbraakwerende panelen worden geleverd met een QR-code. Door deze te scannen komt de monteur direct bij de montagevoorschriften voor dat specifieke product.”

Weerter Paneel Industrie Inbraakwerendheid

Grandoors, vleugeloverdekkende deuren. (Beeld: New Digit Photography)

 

Projecten

Wijnja noemt een paar mooie projecten: “In Krimpen aan den IJssel bij het project ‘58 woningen Acacia’ door Kumy, hebben we 58 zogeheten Grandoors geleverd: inbraakwerende vleugeloverdekkende kunststofdeuren met SKG**-certificering. En bij nieuwbouwproject ‘28 appartementen aan de Rappardstraat in Arnhem’, hebben wij in opdracht van Weneko Kunststoffen maar liefst 66 geëmailleerde SKG**-glaspanelen mogen leveren die op het balkon worden geplaatst.” Wijnja besluit: “Door ons uitgebreide machinepark én de kennis en expertise van onze mensen, zijn we in staat sandwichpanelen in alle soorten, maten en kleuren te produceren. Zo komen we altijd tot de beste oplossing voor elk project.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details