Platform over gevels, glas & daken
In alle vrijheid superieure gevelsystemen ontwerpen

In alle vrijheid superieure gevelsystemen ontwerpen

Op de vakbeurzen Polyclose in Gent en GEVEL 2020 in Rotterdam heeft Kingspan de nieuwe business unit Kingspan Facades gepresenteerd. Een separate afdeling die zich volledig concentreert op de ontwikkeling van complete, architectonische gevelsystemen. Voortaan hebben opdrachtgevers één aanspreekpunt voor de complete gevel, van A tot Z, inclusief garantie op wind- en waterdichtheid én een geteste brandveiligheid. Een gesprek met Evert Kraaima, Manager Facades & Technical Services bij Kingspan.

De cassettes kunnen sneller geïnstalleerd worden dan menig ander, vergelijkbaar systeem, worden rechtstreeks aan de constructie bevestigd of met een geventileerde spouw ertussen.

 

De brand in de Grenfell Tower in Londen heeft veel losgemaakt in de bouwsector en heeft innovaties rond brandveiligheid in een stroomversnelling gebracht. “We waren er als Kingspan al achter gekomen dat enkel producten leveren niet voldoende is,” stelt Kraaima. “Je hebt immers geen grip op de verwerking en samenstelling ervan. Dat was een belangrijk motief om Kingspan Facades op te zetten: complete systemen leveren waarbij we zowel de voorliggende systemen als de achterconstructies leveren, volledig doorgerekend, geëngineerd en getest. Inclusief grootschalig onderzoek op het gebied van brandveiligheid. Grootschalig betekent in dit geval dat er een volledig gevelsysteem wordt getest, inclusief de isolerende schil, bevestigingsmiddelen, bekleding en afdichtingen.”

Kingspan Facades verenigt alle hoogwaardige geventileerde gevelsystemen en modulaire achterconstructies van Kingspan Geïsoleerde Panelen in één totaalpakket. “Het geeft de architect de mogelijkheid om in alle vrijheid superieure gevelsystemen te ontwerpen,” zegt Kraaima. “Op Polyclose en GEVEL 2020 hebben we het vernieuwde Dri-Design gepresenteerd. Dri-Design is geen klassiek opbouwsysteem met componenten van verschillende leveranciers, maar een gepatenteerd totaalsysteem waarmee op een efficiënte en snelle manier geventileerde gevels gebouwd worden met een keur aan mogelijkheden voor de buitenafwerking. De cassettes kunnen sneller geïnstalleerd worden dan menig ander, vergelijkbaar systeem, worden rechtstreeks aan de constructie bevestigd of met een geventileerde spouw ertussen.”

De metalen cassettes zijn beschikbaar in een vlakke (Dri Design Flat), geperforeerde (Dri-Design Perforated), aflopende (Dri-Design Tapered) of verhoogde (Dri-Design Shadow) variant. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten en in een uitgebreide reeks kleuren polyesterpoedercoating, geanodiseerd aluminium, roestvrijstaal, zink en koper. Het productieproces – lasersnijden, zetten en afwerken – van de cassettes verloopt volledig geautomatiseerd in de fabriek, zo konden bezoekers tijdens de beurs aanschouwen op een groot scherm. “Zo goed als alle projectspecifieke wensen zijn dus uitvoerbaar,” benadrukt Kraaima. “De cassettes grijpen in elkaar en zijn zeer snel en eenvoudig met schroeven te bevestigen op ons QuadCoreTM Karrier-paneel, een ander product uit ons Facades assortiment.”

QuadCoreTM is een innovatief isolatiemateriaal dat Kingspan in eigen huis heeft ontwikkeld. “De QuadCoreTM Karrier-panelen zelf zijn eenvoudig op de achterconstructie te monteren, wat zorgt voor een directe wind- en waterdichtheid. Het vormt vervolgens een uitstekende basis voor een koudebrugvrije montage van het Dri-Design-systeem. Inmiddels hebben we al diverse projecten met Dri-Design gerealiseerd, zoals De Grote Boel in Nijmegen Oosterhout, Gova Meubelplezier in Lier, Hartmann op Urk en City Cinema in Roosendaal.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details